"Čisto sem izmozgan. Ljubim svojo ženo, ampak ko je preveč, je pač preveč ..." (zapis obupanega Štajerca)

26. 1. 2024
"Čisto sem izmozgan. Ljubim svojo ženo, ampak ko je preveč, je pač preveč ..." (zapis obupanega Štajerca) (foto: Profimedia)
Profimedia

"Vedno, ko sva sama, mi že tišči roke v hlače in me sprašuje, če ..." 🙈

"Ženi se je zelo povečal libido. Se to vsem ženskam po določeni starosti?

Žena je pred kratkim praznovala 35. rojstni dan in zadnja dva tedna je nenormalno potrebna.

Seksala bi vedno. Najino 4 letno hčerko dama spat, nato pa me kar naskoči in me pogleda v oči in mi reče: "Fu*ala bi." Nobene predigre, nobenega cartanja. In to zadnja dva tedna skoz.

Vedno, ko ta mala spi ali je pri babici, bi žena rada seksala. Vedno, ko sva sama, mi že tišči roke v hlače in me sprašuje, če mi kaj stoji. Včeraj sma 9 krat danes pa 11 krat. Hoče analno, hoče, da ji zarinem dildo itd.

Čisto sem že izmozgan. Ne morem več. Čeprav sem moški. Ljubim svojo ženo, ampak, ko je preveč, je pač preveč …

Kako ji naj povem, naj se malo umiri? Zakaj se ji to dogaja? Kakšna fora s hormoni ali kaj druga fiziološkega?

Poznava se 10 let, poročena 5 in nikoli se še to ni zgodilo. Prej sva imela kar v redu spolno življenje – nič posebnega. Zdaj pa se je tako spremenilo, pa ne vem, zakaj. Se še kateri ženski to dogaja?" je zaskrbljen Slovenec vprašal druge člane foruma.

Morda malce nepričakovano, ampak oglasilo se je kar nekaj žensk, ki so povedale svojo izkušnjo:

1. "Ok, pravijo, da ko ženska rodi, da jo za nekaj časa mine seks … No, imata že 4-letno hčerko, morda jo je sedaj spet prijelo. Sem slišala, da ženske po 30-tem, proti 40-tem letu so zelo potrebne, lahko ti povem samo svojo izkušnjo, da sem zelo potrebna, si vzamem čas in potem to traja 2 uri, 4 ure, celo noč, cel dan, cel popoldan, … Mogoče pa imejta še kakšnega otroka."

2. "Meni se je po 35. ful povečal libido, sedaj sem 50, pa še kar traja ..."

3. "Meni se je pričela tale nenasitnost po 42, pa še traja."

4. "Js sem! Pa sem 43."

Prenesi svoje darilo:
Brezplačni priročnik Najboljši seks položaji

Na libido lahko vplivajo različni dejavniki, vključno s hormonskimi spremembami, stresom, dinamiko odnosov in individualnimi razlikami. Medtem ko se pri nekaterih ženskah spolna želja sčasoma spremeni, se pri drugih ne.

V primeru zgoraj omenjene ženske je mogoče, da k njenemu povečanemu libidu prispevajo hormonske spremembe. Hormonska nihanja, kot so spremembe ravni estrogena ali testosterona, lahko vplivajo na spolno željo. Vendar je treba upoštevati tudi druge dejavnike, kot so stres, čustveno počutje in dinamika odnosov.

Za razliko od zgoraj navedenih izkušenj članic foruma, pa so nekatere doživele popolno nasprotje.

"Potem sem edina, ki ji je zgodilo ravno obratno. Prej sem imela velik libido celo mladost, zdaj po 35. pa vse ugasnilo. Nobene želje po seksu. Bolj zgleda to tako: manj se me dotikaš, bolj sem srečna," je iskreno priznala ena izmed članic. Tudi nekateri moški so pri svojih partnerkah opazili podobno situacijo.

"Moji pa se je pri takih letih zmanjšal in še zdaj po 7 letih ga ni, sploh ji ni do seksa, obup 😪😪😪," je potarnal en moški, drugi pa je dodal: "Lahko si vesel, moja bo letos 40, jaz 41, jo je pa minilo seksat in že tri leta nisva zaradi nje. Imava dva otroka 11 in 12 let. Jaz bi vse naredil, da bi lahko, pa enostavno noče. Vara me ne, sem že vse preveril 🤷‍♂️."

Ne spreglej:

A vrnimo se še za trenutek k povečanemu libidu in težavi, ki pesti avtorja zgornjega zapisa.

Nekateri člani so mu namreč ponudili tudi koristne nasvete, kako se lahko loti reševanja nastale situacije.

1. "Pač ji lepo poveš, da takole ne bo šlo več naprej. Tvoje telo ni narejeno za take sekse. Uničuje te. Ti moraš biti zmatran do neba. Če bo užaljena, jo stisni k sebi in povej, da to ni ok za zdravje. Da lahko lepo 1x na dan. In to je to. Tudi sperma se mora naredit. Ali ona misli, da jo imaš v 100l vrečki v jajcih."

2. "V bistvu smo me ženske zelo čustvena bitja in nam je pomembno, da se zavedamo, da smo ljubljene. Kadar se počutimo varno v bližini moškega, si kar močno zaželimo ... Praviš, da ljubiš svojo ženo in ona verjetno tebe. Verjetno je samo v takšnem obdobju, ko malo več potrebuje, ti pa zaupa, se vidi, zato je pa taka. Svetujem, da še malenkost počakaš, mogoče teden ali pa dva. Če se ne umiri, potem pa ukrepaj. Povej ji, da se bo morala malo umiriti."

3. "Lahko so hormoni, spremembe v telesu. Lahko, da se je zagledala v koga in jo to dodatno podžge doma. Morda je začela brati takšne knjige? 😉 Pogovori se. Povej ji, da jo ljubiš, ampak da potrebuješ vmes malo premora. Sicer pa jo lahko zadovoljiš vmes tudi drugače, saj ne obstaja samo en način. 😉 Imam sama tudi zeli visok libido in hja, težko je dohajati to. Sem pred nekaj leti zapadla v branje takšnih romanov in je bilo kar zanimivo. Ampak, kot pravim, saj obstajajo različni načini, kako potešiti ženo. 🙂"

V situacijah nenadne in intenzivne narave spremembe vedenja je dobro, da se o tem partnerja medsebojno odkrito in pošteno pogovorita.

Izberita miren in zasebni trenutek za izražanje svojih občutkov in skrbi. Pomembno je, da se pogovora lotita z empatijo in razumevanjem, hkrati pa, da se pri tem poskusita izogniti jeziku obtoževanja in se osredotočita na izražanje svojih čustev. Popolnoma na mestu je tudi vprašanje, ali so se v življenju partnerja, ki ima nenadoma visok libido, zgodile kakšne spremembe ali stresni dejavniki, ki bi lahko prispevali k tej spremembi vedenja.

Vsekakor pa je k temu vprašanju treba pristopiti z občutljivostjo in razumevanjem, saj je odprta komunikacija ključnega pomena za ohranjanje zdravega odnosa.

Preberi še: Sliši se preprosto, a tvoje oprano spodnje perilo skoraj zagotovo ni čisto (o, bljak)

Te morda zanima tudi: To je 5 pogostih navad, za katere se ne zavedaš, da so strupene (čim prej jih spremeni)

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ