Zaslužiš si, da te ljubi moški, ki ve, kaj pomeni močno ljubiti

Si prepričana, da veš, kaj je prava ljubezen? Po tem članku boš zagotovo vedela, kakšen mora biti moški, s katerim se je vredno poročiti.

Zaslužiš si, da te ljubi moški, ki ve, kaj pomeni močno ljubiti (foto: Profimedia) Profimedia
4. 10. 2020

Ženske pri moških iščemo določene kvalitete, ki bodo naredile predvsem naše, seveda pa tudi skupno, življenje kot pravo pravljico. Ampak najpomembnejša izmed teh je, da izbereš moškega, ki zna resnično, iskreno in močno ljubiti.

Ker...

Ti si vredna ljubezni in pripadanja, preprosto na način, na katerega si bila rojena na tem čudovitem planetu.

Ampak ne samo to.

Zalužiš si biti močno ljubljena.

Zalužiš si, da te ljubi moški, ki ve, kaj pomeni močno ljubiti.

Moški, ki te gleda, kot da si ustvarjena iz čarobnega prahu. Tiste lesketajoče magičnosti, ki jo občutiš, ko po polnoči stojiš do kolen globoko v svetlikajoči se vodi na Baliju in te po stopalih božajo modro žareči kamenčki, nekaj korakov za tabo pa prsketa rahel kres.

Moški, ki ima najraje zmenek, ki ga sestavljajo ti, kamin, malo ali skoraj nič oblačil in prepletanje vajinih teles, ko globina pogovora postane zabava za celo večer.

Moški, ki si želi poznati tvoje strahove, skrbi, negotovosti, fobije in dvome ter si te želi ljubiti še bolj skozi vsakega od njih.

Moški, kateremu si najbolj všeč ob sedmih zjutraj z napol odprtimi očmi in pramenom las, prilepljenim na tvojo spodnjo ustnico; čeprav nisi jutranja oseba.

Moški, ki te ljubi pred, med in po tvoji jutranji kavi – ne glede na to, ali si se pritoževala nad sabo, ko si se ta dan zagledala v ogledalu ali ne.

Moški, ki s svojim obrazom počiva na tvojih prsih in se zlije s teboj bolj, kot si si lahko sploh predstavljala, da se lahko človeško bitje zlije.

Moški, ki te obožuje.

Na dneve, ko se njegova ljubezen zdi preveč globoka, preveč obsežna, preveč kako-si-sploh-zaslužim-takšno-ljubezen, ki je resnična, je tukaj, da te opomni, zakaj si 1000% zaslužiš vsako njeno kapljico.

Zato, ker te ne more ne-ljubiti. Zato, ker je preprosto. Zato, ker si to ti.

Poroči se z moškim, ki je vedno tam za vse "kaj pa, če?" v življenju.

Kaj pa, če sem sitna? Kaj pa, če bodo moji starši do njega enkrat nesramni? Kaj pa, če izgubim 5kg? Kaj pa, če se zredim za 15kg? Kaj pa, če vanj vržem (papirnat) krožnik, ko sem jezna?

Poroči se z moškim, ki bo tam zate – skozi vse neizogibne ovire v življenju.

Moškim, ki ljubeznivo prisluhne temu, kakšen dan si imela, in točno ve, kdaj te usmeriti vstran od tvojih lastnih razburkanih voda, ko se pritisk življenja nakopiči v velikosti gore, ki je zate previsoka, da bi nanjo sama splezala.

Moškim, ki je tam, da te opomni, da ja, imaš pravico tako čutiti. Ki je prav tako tam zate kot zrcalo, ko so tvoje misli preveč odklopljene od realnosti in morda sama sebi povzročaš škodo s tem, ko živiš v svojih zgodbicah.

Moškim, ki ti masira stopala ali pleše s teboj počasni ples ali ob pravem času pove najbolj smešno šalo, da bi te izvlekel ven iz tvoje tesnobne glave in nazaj v tvoje telo.

Moškim, ki razume, da se ljubezen kaže skozi majhne stvari.

Moškim, ki ne pomiva posode kot mučenik, ampak kot nekdo, ki vidi organiziranje tvojega okolja kot dejanje ljubezni samo po sebi.

Moškim, ki napolni tvoj rezervoar za gorivo zato, ker ve, kako močno tega ne maraš početi.

Moškim, ki ti pusti 10 enobesednih ljubezenskih sporočil, da jih najdeš, razpršenih skozi tvoje vsakdanje življenje – in ne zato, ker je valentinovo, ampak preprosto zato, ker je torek.

Moškim, ki ga preveč ne zanima nov odtenek tvoje šminke, ker bi raje občutil, da so njegove ustnice prilepljene na tvoje.

In, ko se težki časi nenadoma vrinejo v vajino skupno življenje, poskrbi, da se poročiš z moškim, ki te lahko globoko pogleda v oči in reče: "Imava to. Uspelo se nama bo prebiti. Nič ti ni potrebno skrbeti."

Moškim, ki si ne želi ničesar bolj kot pomagati pri večnem širjenju veličine tvojega življenja. Tvoj uspeh ga ne ogroža; on ga uresničuje.

Ne postane ljubosumen, ko si te drugi ogledujejo; on ve, globoko v sebi, kolikšna nagrada si.

Poroči se z moškim, ki ljubi tako močno, da te to osvobaja na vseh nivojih.

Moškim, čigar ljubezen te osvobaja od tvojih omejitev in ti vliva upanje, da je v življenju vse možno.

Ta moški ti bo odprl tvoj svet in z veseljem boš zanj enako naredila tudi ti.

Ja, poroči se z moškim, ki ljubi na tak način in začela boš dosegati globino ljubezni in ljubezni do sebe, do katere prej nisi imela dostopa.

Pripravila: N. Š.
VIR: Elephant Journal
Fotografije: Unsplash.com/Mikayla Herrick, Sweet Ice Cream Photography, Pablo Heimplatz, Joshua Rodriguez, Joana Nix in Profimedia

Preberi še: "Med ginekološkim pregledom sem po nesreči doživela orgazem" (resnična zgodba)

Priporočamo tudi: 5 poročnih podrobnosti, ki se moškim najbolj vtisnejo v spomin