S partnerjem pogosto spita OBJETA? Poglej, kaj to pove o vajinem razmerju

Objem je res preprosto dejanje, vendar prinese ogromno dobrobiti. Pomaga tudi pri ohranjanju povezanosti v partnerstvu. 

S partnerjem pogosto spita OBJETA? Poglej, kaj to pove o vajinem razmerju (foto: Profimedia) Profimedia
28. 9. 2020

Objem poveča občutek sproščenosti, zmanjša krvni tlak in stres obeh "vpletenih". Poveča občutek hvaležnosti in zaupanja. 

Objem je prav tako odlična priložnost, da pozabimo na vse norosti okoli sebe in se popolnoma posvetimo drug drugemu. 

Tistim, ki imajo težave s samozavestjo in samopodobo, lahko objem pomaga, da omilijo nepotrebne strahove in skrbi. 

Odnosi niso lahka stvar. Zahtevajo ogromno potrpežljivosti, predanosti, časa, energije... Še toliko več dela pa zahtevajo v kriznih časih. A prav fizični dotik in objem je tisti, ki nam lahko v odnosu pomaga lažje prebroditi težke trenutke.

Čeprav ste se s partnerjem skregali, vam gre na živce, vas je morda razočaral, poskusite težavo (poleg iskrenega pogovora, seveda) vedno reševati tudi z objemom.

Objemanje ponoči?

Ponoči se naše skrbi in misli glede dnevnih obveznosti vsaj malce umirijo. Takrat samo smo in ležimo poleg partnerja, zato je objem takrat še toliko bolj učinkovit. Zato si zvečer pred spanjem ali zjutraj v postelji vzemimo čas za objemanje s partnerjem.

Objem pred spanjem nas bo sprostil. Nič ni slabšega kot iti spat poln stresa. Še slabše pa je, če stres stresamo na svoje bližnje. Objem lahko pri tem zelo pomaga. Partner bo namesto stresa občutil podporo, varnost in sočutje. 

Vemo, da zaupati partnerju ni vedno najbolj lahkotno, saj smo pogosto polni strahov zaradi negativnih izkušenj v preteklosti. Vendar je grajenje zaupanja temelj odnosa. In objem lahko pomaga povečati zaupanje v partnerja. 

Če odnos preide v rutino, se lahko hitro počutimo necenjene. To lahko preprečimo prav s pogostimi objemi. 

Zato nikoli ne podcenjujte moči dotika. Podnevi ali ponoči. Nikoli se vam zares toliko ne mudi, da si ne bi vzeli vsaj nekaj sekund za objem, pa tudi če je kratek, lahko naredi veliko. 

Vir: Sensa.si/consciousreminder.com

Preberi še: Če se ne želita LOČITI, se poročita pri TEH letih (trdijo strokovnjaki)

Priporočamo tudi: Zaradi TEGA gre narazen veliiiko več parov, kot jih gre zaradi varanja (šokiralo te bo!)