"Zakaj bom ostala samska?" (brutalno iskren zapis Slovenke)

"Sprašujem se, kako je lahko med tolikimi moškimi samo eden, ki ti ustreza? Seveda bom ostala samska, ker ne verjamem ..."

"Zakaj bom ostala samska?" (brutalno iskren zapis Slovenke) (foto: Profimedia) Profimedia
22. 7. 2022

"Zakaj bom ostala samska? 

Preživela sem ločitev in dolgo obdobje družinskega življenja. Po razvezi nisem iskala partnerja, niti nisem razmišljala o ponovnem življenju v dvoje, ker sem uživala v svoji samskosti in še vedno uživam.

Kar nekaj časa po razhodu se je v mojem življenju pojavil moški, za katerega bi si upala trditi, da, kljub temu, da ima določene napake, tako kot vsi, ustreza mojim kriterijem oz. je edini približek, ki bi ga bila pripravljena spustit v svoje življenje. Seveda ugotovim, da je tip zaseden in se pomirjena prizemljim, da mi je trenutno dovolj to, da vem, da imam normalne kriterije in da nekdo točno tak, kot si ga jaz zamišljam za kvalitetno vezo, obstaja.

Sprašujem se, kako je lahko med tolikimi moškimi samo eden, ki ti ustreza? Seveda bom ostala samska, ker ne verjamem, da še obstaja en tak približek.

Sicer se čisto zadovoljno počutim v svoji koži, samo zaradi njega pa bi bila pripravljena poskusiti v dvoje.

Mi pa ne pade na kraj pameti, da bi spustila kriterije, zdaj, ko vem, da obstaja točno to, kar si jaz predstavljam za kvaliteten in harmoničen odnos. Še kdo podobno? /.../ Vem, da večina žensk gleda na debelo denarnico, status in dober stas. Prav zaradi tega sem mislila, ker nimam pri svojih kriterijih ne vem kakšne konkurence, da bo večja izbira. Pa izgleda, da takšni 'moji ideali' sploh ne hodijo več sami po svetu, kar je meni popolnoma razumljivo. /.../

Jaz sem sprejela dejstvo, da je človek zaseden in živim naprej. Včasih pomislim nanj, si želim v danem trenutku, da bi bil ob meni, ampak ga pač ni, ker je njegovo življenje drugače začrtano kot moje. Torej, zakaj bi čakala na nekoga, za katerega niti ne vem, če bi ustrezala njegovim kriterijem srčne izbranke. Ne upam, da si bova kdaj delila življenje, niti si ne želim, ker če bi se to uresničilo, bi on izgubil nekaj svojih najdražjih, jaz pa mu ne želim, da bi trpel zaradi izgube.

Ugotovila sem, kako biti srečna sama s sabo in za to ne potrebujem moškega.

Seveda bi verjetno s takšnim edinim približkom bila še srečnejša, ampak raje uživam v svoji dobri družbi, kot pa v drami z nekom."

Zapis je bil objavljen na tem slovenskem forumu.

Preberi še: "Sem gej, ampak ti me lahko spreobrneš" (+ drugih 12 ekstra slabih ponudb moških)

Priporočamo tudi: "Ste opazile, da 'deci' niso več 'deci'? Moški, kdaj ste izgubili svojo moškost?" (Zapis Slovenke)