"Ste opazile, da 'deci' niso več 'deci'? Moški, kdaj ste izgubili svojo moškost?" (Zapis Slovenke)

"Jaz bi rada imela ta prave dece nazaj, take, ki vseka z roko po mizi in pokaže, kdo je gazda, zvečer pa tudi stvari v svoje roke vzame in me popedena tako, kot se za deca spodobi."

"Ste opazile, da 'deci' niso več 'deci'? Moški, kdaj ste izgubili svojo moškost?" (Zapis Slovenke) (foto: Profimedia) Profimedia
19. 7. 2022

"Zakaj postajajo moški šibkejša, izumirajoča vrsta?

Ste kdaj opazile, da deci niso več deci, oziroma deci, kdaj ste izgubili svojo moškost? Dajte se malo ozret naokoli. Ženske pedenamo praktično vse pri hiši, moški pa športajo ali pa na kavču ležijo. Tudi pri dohodku smo v večini že kar tam tam. Za seks in randije pa itak ženske stvari v svoje roke jemljemo.

Mi kdo ve povedati, kdaj in kako se je to zgodilo?

Jaz mislim, da so deci ugotovili, kako so dejansko lahko bolj komot, npr. da naprtijo vse, kar se da, ženski, v bistvu so v imenu komoditete riskirali svojo moškost. Ženske jih ne rabimo več niti za oplojevanje! Kaj bodo oni reveži, ker smo ženske zmeraj bolj samozadostne? Mislite, da se lahko to za čas naših življenj še obrne? Jaz bi rada imela ta prave dece nazaj, take, ki vseka z roko po mizi in pokaže, kdo je gazda, zvečer pa tudi stvari v svoje roke vzame in me popedena tako, kot se za deca spodobi," je na slovenskem forumu zapisala ženska.

Moževa ljubica na žensko zvalila KRIVDO za njegovo varanje (preveri, kaj je bil RAZLOG)

Med vsemi odgovori sta se znašla tudi ta dva:

1.

"Kar oddajaš, to pritegneš verjetno. Jaz teh tvojih moških nikjer ne vidim, vidim pa fejst moške, ki so zreli v razmišljanju in obnašanju, močni, ki so kavilirji, ki znajo žensko pohendlat, in ženske, ki so tudi karakterno močne, pa jih moški ravno zaradi tega toliko bolj spoštujejo in cenijo. Nikomur ne cvetijo ves čas rožice, dobro je imeti močnega partnerja ob sebi. Človek mimogrede zboli, kaj ti bo nek neresnež in nedozorel partner, ki še zase ne zna poskrbeti. Si misliš, da bi ob Schumacherju bila kakšna 'manj močna' ženska? Zdavnaj ga ne bi bilo več ... Kakorkoli, glede na to da drvimo v apokalipso, dobro glej, kdo bo ob tebi."

2.

"Jaz se pa ne strinjam s tvojo definicijo tega, kaj pomeni biti močan moški in močna ženska. Oz. močan človek na splošno.

Ljudem, ki udrihajo po mizi, jaz samo vrata pokažem. Tega v mojem domu in okolju ni. Nadalje, ženska, ki vse sama ureja pri hiši, medtem ko njen mož k temu ne prispeva svojega vložka, za moje pojme ni nič kaj posebno 'močna'. Razumem, če je gospodinja in imata z možem tak dogovor o delitvi dela. Razumem, če ji je to v veselje in imata spet z možem tak dogovor o delitvi dela. NE razumem, če ji tak sistem ne odgovarja in kljub temu živi na tak način. To je pa znak vse prej česa drugega kot 'močne' ženske. To so pa ženske, ki ali se ne znajo dogovarjati ali so v podrejenem odnosu do svojih mož ali imajo kak mučeniški kompleks (in seveda ne naredijo ničesar, da bi situacijo spremenile, ker jim situacija dejansko odgovarja) ali so tako perfekcionistične, da nikomur drugemu ne pustijo opravljati teh del, ker jih po njihovem mnenju ne naredijo dovolj dobro. Ali pa ta opravila dojemajo kot 'svoja' in se jim spet ne zdi OK, da bi jih delal kdo drug – znajo pa ostalim družinskim članom stalno metat pod nos, kaj vse One naredijo pri hiši. Ali so pa res v razmerju z nekom zanje popolnoma neprimernim, ampak močan človek v taki situaciji ne vztraja oz. se v njej sploh ne znajde.

Za moje pojme je močan človek tisti, ki s svojimi bližnjimi zna vzpostaviti tak odnos in take dogovore, ki so njemu všeč, ostalim pa tudi. Tak, ki zna biti del tima, sprejema odgovornost in je zrel, hkrati pa drugim ne dopušča, da bi pometali z njim. Tak, ki zna izraziti svojo voljo in potem z drugimi sklepati kompromise. To je zame močan človek. Ljudje, ki znajo živeti le sami s seboj, mislijo, da mora biti vedno vse po njihovo, ne znajo jasno izrazi svojih želja in volje in potem najti nekih ustreznih kompromisov z drugo stranjo, ki jim primanjkuje empatije in podobno, ki ne znajo vnaprej jasno povedat, kje so zanje meje pri določenih stvareh in česa v nobenem primeru ne tolerirajo, ter taki, ki vztrajajo v odnosih z ljudmi, s katerimi niso kompatibilni in s katerimi ne najdejo skupnega jezika … No, to pa zame niso močni ljudje."

Slovenska mamica zgroženo: "Mož bi rad prodal otroka!"