'Venerin metuljček': Položaj, za katerega si boš želela, da bi ga preizkusila že prej

Aleluja najboljšemu spolnemu položaju, o katerem ne veš dovolj ... pa še boš izvedela. Oh, kako zelo!

'Venerin metuljček': Položaj, za katerega si boš želela, da bi ga preizkusila že prej (foto: Profimedia) Profimedia
27. 8. 2022

Lepo pozdravljena in vabljena k spoznavanju venerinega metuljčka, zelo verjetno najbolj učinkovitega, dih jemajočega seks položaja. Ja, sliši se kot pretirana obljuba – a vendar nam, tako kot tudi strokovnjakom, lahko brez zadržkov zaupaš: strokovnjakinja za intimnost Zoë Kors namreč pravi, da venerin metuljček "osebi, ki ga je deležna, nudi užitek brez primere."

Seks terapevtka Tatyana Dyachenko opisuje ta užitek kot "na stotine, če ne tisoče, orgazmičnih krčenj, ki si sledijo drug za drugim." Smo te uspeli prepričati? Odlično.

Enostavno povedano je ta položaj izboljšana različica dobrega starega kunilingusa – gre za oralni seks *plus* penetracijo. Istočasno. Njen vse-prej-kot-običajni del pa je to, da znatno zviša verjetnost orgazma. Zadeva je namreč sledeča: le osemnajst odstotkov žensk lahko doživi orgazem zgolj s penetracijo, ugotavlja Journal of Sex and Marital Therapy.

"Kako naj partnerja naučim, da me pripelje do orgazma?" (nasveti žensk, ki ga VEDNO doživijo)

Zaradi tega veliko žensk morda pretirano ne mara golega zadovoljevanja s prsti ali ‘klasičega’ seksa s penetracijo. Ti zveni znano? Potem je venerin metuljček s svojo dodatno stimulacijo ščegetavčka popoln zate. A naj se za trenutek ustavimo in te opomnimo, da orgazmi pri seksu niso vse. Ja, seveda ga je lepo doživeti, a vendar je prav tako super, če je že sam občutek med seksom res, res dober.

In užitek med venerinim metuljčkom je fantastičen, ne glede na to, k čemu vodi (to je še ena obljuba z naše strani).

Še ena dobra novica: ta položaj je resnično vsestranski. Lahko ga izvajata leže, stoje, sede na stolu, na tropski plaži sredi ničesar, praktično kjerkoli. Poleg tega obstaja tudi kup različnih možnosti, ki ti bodo na obraz izvabile tisti dobro poznani sijaj zadovoljstva.

ORALNI SEKS: 3 stvari, ki ločijo dober oralec od tistega, ki ga ne pozabi(š) NIKOLI

Spodaj pokukaj v 4 korake do popolne izvedbe venerinega metuljčka, nato pa morda 'po nesreči' pusti revijo odprto točno na tej strani – tam, kjer bi jo lahko videl tvoj dragi. Dobrodošla v klub ljubiteljic venerinega metuljčka, draga. Obljubimo, da ti bo všeč.

4 koraki do popolnega venerinega metuljčka:

1. Začni počasi. Pomembno je, da se oba počutita udobno in sproščeno, poudarja seks strokovnjakinja Katherin Winnick. Blazine? Odeje? Seksi spodnje perilo? Uporabita vse.
2. Osredotoči se na ključne točke – poznane tudi kot ščegetavček, sramne ustnice, vulva in notranjost vagine, svetuje Winnickova.
3. Uporabi ‘pridi k meni’ gib. Ne glede na to, ali med penetracijo uporabljaš prste ali vibrator, bo ta gib, ki vključuje premikanje prstov oziroma vibratorja v smeri proti sebi, stimuliral občutljive dele vagine.
4. Poskrbi, da je tvoje zapestje v udobnem položaju. Zakaj? Ker boš to počel/-a nekoliko dlje kot 30 sekund. No, v kolikor se tvoje zapestje vendarle utrudi, lahko uporabiš naprstni vibrator, svetuje Dyachenkova.

EDINI položaj, ki žensko pripelje do orgazma v TREH MINUTAH!

Poskusi tako ...

Kunilingus ščegetavčka + penetracija s prsti

... ali tako ...

Spet, kunilingus, a tokrat v paru z vibratorjem ali drugo igračko za penetracijo

... morda tudi tako ...

Vibrator na ščegetavčku + penetracija s prsti

... in končno:

Vibrator na ščegetavčku v paru z obdelovanjem vagine z jezikom

Po predlogi Taylor Andrews prevedla L. D.

Ne le ženske, tudi MOŠKI lahko 'squirtajo' (TAKŠEN je občutek, pravijo)