"Vem, da me žena vara, a jaz jo še vedno ljubim - kako naj se soočim z njo?" (izpoved Slovenca)

"V dnevni sobi sem skozi priprta balkonska vrata slišal, kako moja žena vzdihuje. Ko sem po 10 sekundah prišel do balkona ..."

"Vem, da me žena vara, a jaz jo še vedno ljubim - kako naj se soočim z njo?" (izpoved Slovenca) (foto: Profimedia) Profimedia
9. 11. 2022

"Z ženo se poznava 21 let, poročena [sva, op. a.] 12 let, imava 2 čudovita otroka.

Nikoli nama ni nič manjkalo, oba imava redno službo, nikoli se ne prepirava redno seksava, imava idealno življenje.

Pred 1 letom sva se začela [pogosteje, op. a.] družiti z mojo sestrično in njenim možem. Onadva nimata idealnega življenja. Njen mož pije, prepirata se ... [Nato, op. a.] pa je on v moji ženi našel osebo, kateri lahko vse zaupa, se ji potoži, joka čez svojo ženo. Moja pa ga je [ves čas, op. a.] poslušala, ga tolažila ... Meni to takoj ni bilo všeč. OK, nekaj je prijatelj, drugo pa nekdo, ki se ti [ves čas, op. a.] nekaj izpoveduje.

Jaz nikoli nisem bil ljubosumen, ker tudi ni bilo nikogar, da bi lahko bil. Imava nekaj družinskih prijateljev, ampak ne takšnih osebnih, kot je sestričnin mož. Ženi že od letos dopovedujem, da sta ženska in moški težko "samo prijatelja", da se slej ko prej prijateljstvo razvije v kaj več. Ona pa mi [ves čas, op. a.] zatrjuje, da ne, da jaz zato tako mislim, ker nikoli ni imela takšnega prijatelja.

Poleti smo bili pri njih na dopustu 4 dni (živijo na drugem koncu Slovenije). Vsak dan sta kam šla skupaj, sama, za kako uro ali dve. K tašči mačke hranit, pa v gozd po gobe ...

Žena mi je govorila, da naj ju pustim, da se lahko v miru pogovarjata, da ji on kaj pove, česar pred ženo ne more. Nikoli nisem na nič pomislil, če sta pač prijatelja, naj se pogovarjata, kar želita.

Potem so oni bili (imata 2 otroka) 3 dni pri nas na dopustu. Smo bili vsi zunaj pri bazenu, je šla moja žena kaj v hišo iskat, pa je hitro šel za njo, da se bosta pogovarjala.

Potem [smo bili, op. a.] skupaj na Gorenjskem v najeti hiši v apartmaju. Tam sem prvič nekaj posumil. Žena z menoj ni hotela seksat, potem pa sta se neke noči sama sprehajala v temi po hiši in ko sem se zbudil in šel pogledat, kje je žena, je rekla, da je pivo pozabila v zamrzovalniku ...

Za njo se je v temi pojavil še on – je rekel da je šel na wc. OK, bilo mi je sumljivo, da mogoče nista samo prijatelja.

Potem smo bili septembra skupaj na morju v velikem skupnem apartmaju. 1 noč po nekaj kozarcih vina sta se žena in prijatelj dolgo v noč pogovarjala na balkonu, ostali pa smo šli spat.

Nekaj mi ni dalo miru, da se mogoče ne "le" pogovarjata, pa sem vstal iz postelje in šel pogledati, kje sta. V dnevni sobi sem skozi priprta balkonska vrata slišal, kako moja žena vzdihuje. Ko sem po 10 sekundah prišel do balkona, nista počela ničesar spornega. Sedela sta na stolih eden zraven drugega. Jaz sem znorel, kaj se gresta, onadva sta [trdila, op. a.], da nič, da se mi je samo zdelo, da sem narobe slišal.

Od takrat naprej ženo skoraj vsak dan obtožujem, da vem, da mi nekaj skriva in naj prizna, da se bova pogovorila.

Enkrat sredi poletja si je spremenila geslo za Facebook, telefon zaklepa. Prej ga ni nikoli.

Ker sem slutil, da ima nekaj za bregom, sem ji rekel, da bom storil vse, da jo dobim. Pred 3 tedni sta se hotela dobiti, pa sem preventivno slikal števec kilometrov v njenem avtu, [nakar, op. a.] je videla, da imam sliko in se nista dobila. Zdaj ji nekaj dni berem Messenger, sledim njenemu avtu. Naj bi se dobila čez 14 dni, ampak je zdaj korona in so regije zaprte, pa si ne bosta upala.

Kar rečem in pišem svoji ženi, mu ona takoj nese naprej, kaj sem ji rekel. Vsako jutro mu pošilja poljubčke, mu piše kako ga pogreša. On ji jamra, da mu žena ne da. Moja žena [mu, op. a.] odgovarja, da ona bi mu pa z veseljem pomagala.

Zdaj sem siguren, da se nekaj gresta, samo ne vem, koliko časa že to traja, ne vem, če sta seksala ... Jaz ženo LJUBIM, imam jo najrajši na svetu.

Zaradi ene prirojene bolezni razmišljam malo drugače kot pravi moški. Pripravljen sem ji odpustiti. Večkrat sem ji povedal, da bi za njo umrl. Mislil sem, da bi se že včeraj usedla, se pogovorila ... Pa kar nekako ne morem, bom še kak dan počakal.

Potem pa berem, kaj si pišeta, pa tega res ne morem več trpeti. Povedal sem ji, da jemljem Persen, od danes naprej še Lexaurin, v 14 dneh sem shujšal 10 kg.

Ko se zbudim, me boli srce, trepetam po celem telesu. Ko sva skupaj doma, še nekako gre, ko sva v službah, pa [mislim samo na to, op. a.].

Kaj ji je manjkalo, zakaj se to gre...

/.../ Prosim za vaša mnenja, komentarje, kako naj se težave lotim, kako naj se pogovorim.

Njeni starši živijo v moji hiši. Ko ji vse povem, nima kam iti. To me ne skrbi, ampak, ko ji povem, ne vem, kako se bodo stvari odvijale ..."

Zapis je bil objavljen na portalu med.over.net

Preberi še: "Raje sem samska, kot pa z moškim, ki mu zame ni mar"

Priporočamo tudi: Kaj narediti, ko ugotoviš, da te partner ne privlači več? Strokovnjakinja svetuje ...