"Raje sem samska, kot pa z moškim, ki mu zame ni mar"

"Ni me strah biti samska, bojim se pa biti z moškim, ki mu je zame vseeno."

"Raje sem samska, kot pa z moškim, ki mu zame ni mar" (foto: Profimedia) Profimedia
3. 12. 2021

"Na žalost se te dni mnogi odločijo ostati v slabih, toksičnih razmerjih, saj se bojijo tega, da bi bili sami in bi jih drugi kritizirali. A resnica je, da biti samski ni ne strašno ne nekaj, česar bi se morala sramovati, še posebej pa ne pomeni, da si osamljena.

In sama to najbolje vem. Včasih se mi je biti samska zdelo grozno.

A po nekaj zvezah, zaradi katerih se v svojih koži nisem počutila dobro, sem spoznala, da ni strašno to, da si sam, ampak v slabi zvezi.

Vem, kako je, ko te oseba prizadene, in zadnja stvar, ki bi jo naredila, je, da bi se ponovno znašla v tej situaciji.

Samski stan mi je pomagal, da sem se naučila novih stvari o sebi, in mi ponudil možnosti, za katere nisem vedela, da sploh obstajajo. Dal mi je nov pogled na življenje in mi omogočil, da raziščem globino svoje duše ter se posvetim ljubezni do sebe in svoji rasti.

Vseeno pa ne želim, da me razumete narobe. Ne pravim, da ljubezen nima svoje vrednosti in smisla ali da so razmerja izguba časa. Želim le povedati, da morda trenutno še ni pravi čas.

Sama lahko ponosno rečem, da me ni strah biti samska, bojim pa se moškega, ki mu zame ni mar.

In to so razlogi, zakaj:

1. Ne bojim se biti sama, bojim se biti z nekom, ki mi ne dovoli, da sem takšna, kot sem.

Ni me strah biti s svoji družbi. Strah pa me je biti z moškim, ki me ne sprejema in ne ceni takšne, kot sem. Moškim, ki ne more sprejeti mojih pomanjkljivosti in me ves čas skuša spremeniti glede na svoje potrebe.

Moškim, ki kritizira vsak moj korak. Moškim, ki mi daje občutek, da nič, kar naredim, ni dovolj dobro.

Moškim, ki mi ne dovoli početi stvari, v katerih uživam, in ki ne spoštuje mojih meja ter omejuje mojo svobodo. Moškim, ki mi ne dovoli, da sem neposredna, nerodna, smešna in sarkastična punca, kot sem.

2. Ne bojim se biti sama, bojim se preživljati čas v slabi družbi.

Ni me strah jesti večerje v najljubši restavraciji sama ali pa iti v kino, po nakupih, ... V svoji koži se dobro počutim in mi je lepo tudi, ko sem sama.

Strah pa me je vse to početi z nekom, ki ne ceni časa, preživetega z menoj. Nekom, ki to dojema kot obvezo, ki jo mora izpolniti. Nekom, s katerim nimava nič skupnega.

3. Ne bojim se spati sama, strah pa me je tega, da bi se morala zbujati ob tujcu.

Nimam težav s tem, da grem spat sama in se sama zbudim, vsaj zaenkrat. Bojim pa se, da bi se nekega dne zbudila in ne bi prepoznala osebe ob sebi, za katero sem mislila, da jo tako dobro poznam. Strah me je, da ne bo tako očarljiv, ljubeč, prijazen, nežen in sočuten kot moški, v katerega sem se zaljubila.

Strah me je, da se bom zbudila ob moškem, ki me ne ljubi več in ki mu je prenehalo biti mar zame ter mu več nič ne pomenim.

4. Ne bojim se delati napak, strah me je biti z napačnim moškim.

Napake so del življenja in pogosto so najvrednejše lekcije, kar nas jih lahko nauči življenje. Ne bojim se svojih napak, saj me naučijo, katere stvari bi morala početi in katerih ne, da bi se v svoji koži dobro počutila. Edina napaka, ki se jo bojim narediti, je biti z napačnim moškim.

Moškim, ki ga bom morala prositi za njegovo pozornost in ljubezen. Moškim, ki me bo zavedel z lepimi besedami in obljubami. Moškim, ki bo do mene gojil mešane občutke in ki se bo spraševal, ali se je z menoj vredno ustaliti. 

5. Ne bojim se ljubiti, strah me je, da med ljubljenjem ne bom občutila, da sem ljubljena.

Ne želim biti z moškim, ki se raje kot na čustveno, osredotoča na fizično plat. Moškim, ki je dober v postelji, a mu primanjkuje pristnih čustev, in ki mu je mar le za zadovoljitev njegovih potreb. Moškim, ki me vidi kot objekt in ne osebo, ki ima prav tako potrebe in želje.

Svojega telesa ne želim dati moškemu, ki si ne zasluži tistega, kar imam za ponuditi. Moškemu, s katerim se bom ljubila, a vendar ne bom čutila njegove topline in ljubezni. Moškemu, ki se želi z menoj povezati le na fizični ravni, ne pa tudi na čustveni in mentalni.

6. Ne bojim se pogovorov, strah me je govoriti z moškim, ki me ne razume.

Strah me je biti z moškim, ki je, ko govorim z njim, le fizično prisoten, in me nikdar ne posluša s pozornostjo. Moškim, s katerim se bom lahko pogovarjala le o površnih in dolgočasnih zadevah, ker sicer ni ničesar, kar bi lahko delila drug z drugim.

Moškim, ki kritizira in ne spoštuje mojih idej, mnenj in stališč ter me skuša prepričati, da ima on vedno prav. Bojim se biti z moškim, s katerim ne morem imeti smiselnih in zanimivih pogovorov.

7. Ne bojim se jokati, a strah me je, da me bo nekdo prizadel.

Zaradi solz nisem nič manj ženska – ne bojim se jih. Strah pa me je biti z moškim, ki mu bo vseeno, ali me prizadene in mi zlomi srce. Moškim, ki mi bo lagal in me varal. Moškim, ki ga ne bo sram dati praznih obljub in izgovorov.

Bojim se biti z moškim, ki mu ne bo mar za moja čustva in ki mi ne bo namenil ljubezni, spoštovanja in sočutja v takšni meri, kot mu jih namenjam jaz.

8. Ne bojim se biti samska, strah me je biti z moškim, ki mu zame ni mar.

Naučila sem se uživati v svoji družbi, bojim pa se v popolnosti predati moškemu, ki si ne zasluži niti najmanjšega delčka mene. Moškemu, ki mu predstavljam le eno izmed opcij in nikoli prioriteto. Moškemu, ki mi nameni ljubezen in prijaznost le, ko od mene kaj potrebuje.

Bojim se biti z moškim, ki v meni ne vzbuja občutka, da sem ljubljena, varna in čustveno izpopolnjena. Moškim, ki ne bo zmožen slišati neizgovorjenih misli, čutiti govorice čustev, brez da bi mi bilo treba izgovoriti eno besedo, in seči v najgloblje dele moje duše. Moškim, ki ne bo dovolj pogumen, da bi me imel rad ter bi name in moje dosežke bil ponosen. Moškim, ki me ne bo podpiral, da postanem boljša različica sebe.

Imaš vročo zgodbo, ki bi jo rada delila z nami? Oddaj jo TUKAJ.

Po predlogi Riley Cooper

Preberi še: Ko te moški premeri z očmi, v RESNICI pomeni, da ... (presenečena boš!) ALI V Sloveniji narašča število moških, ki po poroki prevzamejo ženin priimek

Priporočamo tudi: TAKŠNE prijateljice so najbolj iskrene in zveste (jo imaš tudi ti?) IN "Genitalni herpes mi je podarila njegova sodelavka" (iskrena izpoved Slovenke)