Kaj narediti, ko ugotoviš, da te partner ne privlači več? Strokovnjakinja svetuje ...

V kolikor tudi sama zadnje čase opažaš, da te partner več ne privlači oziroma se ti zdi, da prav to čuti sam, ti bo tole v pomoč!

Kaj narediti, ko ugotoviš, da te partner ne privlači več? Strokovnjakinja svetuje ... (foto: Profimedia) Profimedia
20. 10. 2020

Kaj narediti, ko te partner ne privlači več?

Ključna beseda pri tem vprašanju je "več". Namreč, kot pravi psihologinja dr. Dana M. Fillmore, v kolikor se na koncu stavka nahaja "več", potem je tukaj še kaj za narediti, lahko težavo rešimo.

Saj to pomeni, da nas je partner v nekem trenutku vendarle privlačil.

"To je boleča zadeva. Ker pogosto imamo partnerja radi in mu ne želimo povedati, zakaj nas več ne privlači," pojasnjuje Fillmorova.

Obstajajo različni razlogi, zakaj do tega pride. Včasih do tega privede situacija, ki ima opraviti z osebnostjo posameznika. Morda našega partnerja kaj teži ali pa se ne obnaša več tako, kot se je nekoč – zaradi česar smo se pravzaprav sploh zaljubili vanj.

Včasih gre za fizičen izgled. "Vem, da je nesramno in ljudje ne želijo tega slišati, ampak včasih se partnerjev fizičen izgled drastično spremeni," pravi Fillmorova.

Izpoved moškega: "Moja žena me več ne privlači (in razloga se močno SRAMUJEM)"

"Pogovor o tem je boleč, zato mora biti izveden na ljubeč način, ne v jezi. Ni nujno, da bo dobro sprejet, a vendar si partner zasluži vedeti. Zasluži si vedeti, kaj potrebuješ," pojasnjuje.

Lahko tudi, da ne gre za fizičen izgled. Morda nas ne privlači zaradi svoje službe, kako se obnaša na splošno ali do otrok. Morda hitro izgubi potrpljenje. To mnoge ljudi odvrača.

"Obstaja toliko možnosti, ampak zakon si zasluži resnico" pravi.

"Ljudje so včasih svoje partnerje tako trdno pripravljeni zaščititi, da se na koncu ločijo, ker je prepozno. In ponovno: pogovor mora biti nežen, ljubeč in kdaj se morda mora zgoditi celo več kot enkrat," še dodaja Fillmorova.

Eden izmed razlogov, da nas partner ne privlači več, so lahko tudi leta, staranje. Predvsem pri ženskah se začnejo telesa spreminjati, njihov libido začne (drastično) upadati, ko se bližajo menopavzi.

Lahko pomanjkanje seksa sproži zgodnjo menopavzo? Strokovnjaki pravijo ...

Prav tako libido močno upade po rojstvu otrok. "Tudi kontracepcija ga lahko zavira, pa mnogi tega ne vedo," pojasnjuje Fillmorova.

"V kolikor ne najdemo pravega razloga, moramo razmisliti, ali  težava tiči v nas," svetuje.

Morda se sami sebi ne zdimo privlačni in potem je zelo težko oddajati takšno energijo.

Kakorkoli, razlogov je lahko veliko, zato Fillmorova priporoča odprto komunikacijo. Ker, kot gotovo tudi sama veš, je komunikacija ključ, ki odpira marsikatera vrata.

Povzeto po tem videu

Preberi še: OMG!!! Ne boš verjela, o ČEM kar 75 % moških razmišlja med seksom

Priporočamo tudi: 2, 3 ali celo 5 otrok? Za starše je najbolj stresno, če jih imajo ...