Tudi ti partnerju rada stiskaš mozolje? To je ČUDEN razlog, zakaj ženske to počnemo

Roko gor, če se tudi ti ne moreš upreti stiskanju! 🙋‍♀️😅

Tudi ti partnerju rada stiskaš mozolje? To je ČUDEN razlog, zakaj ženske to počnemo (foto: Profimedia) Profimedia
17. 9. 2023

Če si odprla ta članek, potem se zagotovo dobro zavedaš užitka, ki ga doživljaš med stiskanjem mozoljev, ki "krasijo" telo tvojega dragega.

A kaj se v resnici skriva za tem fenomenom – neustavljivo potrebo po "čiščenju" naših moških?

Imamo z opicami več skupnega, kot si mislimo? Ja, stiskanje mozoljev je nekoliko ogabno opravilo. Ali kdaj ven pride kri? Včasih. Gnoj? O, ja. To so tisti najboljši.

Vsi mi, ki obožujemo stiskanje mozoljev, se strinjamo, da ne glede na to, kako ogabno in odbijajoče se zdi to početje drugim, mi nimamo nobenega zadržka in si brez težav "umažemo" roke. Morda pa ima to kaj opraviti s tem, kako pristopamo našim razmerjem?

"Ženske vidijo to negovanje kot pokazatelja resnega, dolgotrajnega romantičnega odnosa," je za spletni portal yourtango.com pojasnila dr. Michelle Sauther.

"Pri družabnih sesalcih negovanje pomeni veliko več kot le higieno – predstavlja močne vezi in razmerja. Najrazličnejše vrste negovanja, ki jih ženske izvajamo na moških, so morda posledica tega, da želimo drugim ženskam pokazati, da je ta moški naš partner."

No, to vsekakor razloži neustavljivo potrebo tistih parov, ki si mozolje stiskajo kar v javnosti, a vendar se zdi, da je to početje v zasebnosti vendarle nekoliko bolj povezano z intimnostjo.

"Negovanje morda na nek način pomaga olajšati družbene odnose in vzpostaviti hierarhijo," pa za zgoraj omenjeni spletni portal trdi strokovnjak na področju evolucijske psihologije, dr. William McKibbin.

Vama lahko uspe, četudi sta popolnoma RAZLIČNA? JA, če spadata v eno od TEH kombinacij parov!

"Predvidevam, da vidik družbenih odnosov lahko morda pomaga razložiti, vsaj do nekej mere, zakaj ženske tako rade 'negujejo' svoje partnerje. Ker smo ljudje med vsemi primati edinstveni po tem, da ustvarjamo dolgotrajna monogamna razmerja, jih morda s pomočjo negovanja lažje oblikujemo in ohranjamo. Vsekakor je lahko negovanje nekoga (oziroma to, da drugemu dovolimo, da to počne nam) znak, da nam je ob tej osebi prijetno in nam je za njo mar," dodaja.

In, verjela ali ne, če mozolje stiska tudi on tebi, to počne iz prav tako posebnega razloga.

"Moški primati pogosto s pomočjo negovanja vzpostavijo seksualno razmerje z ženskimi. To počnejo iz enakega razloga, kot to počnejo one – da javno pokažejo drugim, da so z njo ustvarili vez, hkrati pa svoji partnerki dajo vedeti, da imajo dobre starševske kvalitete," ugotavlja dr. Sautherjeva.

"Nekaj mesecev pred obdobjem parjenja pavijani moškega spola samicam sledijo povsod, kamor grejo, in jih skušajo negovati ter se z njimi stiskati," zaključuje.

Zanimivo (in nekoliko čudaško, če to apliciramo na ljudi 😅), kajne? 🙊

Gif: Giphy.com

Preberi še: 6 tipov moških, katerim se v 2021 izogibaj v veeelikem loku (hvaležna nam boš!)

Priporočamo tudi: Ženska priznala, da z zaročencem seksata le 1x na LETO in razdelila splet (poglej, ZAKAJ!)