"Ti si dekle, ki si ga želim" (Iskren zapis moškega, ki bi si ga morala prebrati vsaka ženska)

Ti si zdrava. Ne zato, ker ješ avokado, ne zato, ker tekaš po stezicah in se potiš na fitnesu, ne zato, ker ob vsem tem hodiš še na jogo. Ti si zdrava, ker se ne bojiš življenja.

"Ti si dekle, ki si ga želim" (Iskren zapis moškega, ki bi si ga morala prebrati vsaka ženska) (foto: Profimedia, Obdelava: Cosmo splet) Profimedia, Obdelava: Cosmo splet
4. 6. 2021

"Tu in tam ponoviš najin prvi poljub. In je tako, kot če profesionalni igralec tenisa nasprotniku za presenečenje zabije neustavljivi bekhend, udarec, po katerem je med svojimi vrstami dobro poznan. Vsi vedo zanj, pa vseeno vedno uspe. Nepričakovano useka, ko ga niti ne pričakuješ.

Poljubljaš se in pri tem skozi nos spuščaš zadovoljstvo. Slišim ga, kot slišim, kadar mi iz žepa z igrivim nasmeškom suneš čokoladico. Nikoli nisem želel poskusiti turšije s koromačem. Ni bilo finte na tem svetu, s katero bi me nekdo lahko pretental, da si to tlačim v usta. Potem pa si prišla ti in zdaj je to moja ljuba jed. Ker si to kulinarično čudo zajela z vilicami in mi jo nesla v usta.

Nikoli si nisem predstavljal scenarija, v katerem sedim na odeji sredi parka. Kot si tudi nisem predstavljal tistega dne, ko sem hotel biti nekje drugje, v večjem parku, da bi počel nekaj drugega, kot pa sedel na odeji. Ampak sem vseeno sedel, ker si se ti tako šaljivo plazila po tleh. In v tem sem dojel, kako naporen znam biti včasih.

Nasmejal sem se do solz in sedel.

Nisem hotel niti slišati za to dekle, ki igra saksofon, kaj šele, da bi poslušal njeno glasbo. O njej si mi pogosto govorila. Z razlogom si bila vztrajna. Vztrajna v tvojem primeru ne pomeni vsiljiva. Pozneje sva na njenem koncertu plesala. S pestjo si me udarila v stegno, se dvignila s stola in me povabila na ples.

Plesala sva in ves čas sem razmišljal, kakšna carica je ta bejba na saksofonu. Vseeno si se mi ti zdela še večja carica.

Ne čakaš, da postanem menedžer tvojega dneva. Imaš sebe. Nisi zaspana, nisi počasna, nisi lena, niti neodločna. Samo takrat, kadar imaš za to izdaten razlog. Ne maraš velikih premikov, ne maraš izmikanja, ne maraš izgubljati časa. Razen takrat, kadar je potrebno, da s tem pokažeš svoje razumevanje za situacijo, v kateri si se znašla.

Vidim, da si razgledana, da veš, od kod prihajaš in kaj je v tem lepega. Vidim, da veš, kdaj je bolj pametno molčati, namesto da nekomu poskušaš razložiti povsem očitne stvari. Ničesar ne skrivaš, vendar te tišina ne moti niti takrat, ko nihče ne reče ničesar.

Videl sem, kako se upiraš ogovarjanjem in brezsmiselnim klepetom. Videl sem, da to počneš tako, da sprehajaš svojega psa in ne poslušaš nikogar. Pravzaprav sem opazil, da imaš slušalke v ušesih in greš samo naprej. Poslušaš glasbo. Imaš pajkice, pulover s kapuco, jakno iz džinsa. Pa vendar si videti, kot da si odeta v večerno obleko. Imaš seksi gležnje.

Brez avtomobila, s katerim bi lahko zapustila domače mesto, brez letala, s katerim bi lahko letela v Milano, brez kolesa, s katerim bi se vozila med ogledom milanskih ulic.

Brez vsega tega prideš, kamorkoli si želiš. In vzameš me s seboj. Če te ne bi bilo, bi ves čas čakal, da nekam pridem.

Ti imaš ideje, imaš domišljijo, zato greš in prideš. Ljudje mislijo, da sem te nekam peljal, a v resnici si ti peljala mene z željo, da se igraš. Jaz sem te samo varoval v tej igri.

Zvečer s teboj ležem v posteljo. Pomisli, kako pomembno je to. Začetek in konec dneva sta najina. Zato ne želim bežati od tebe. Če bežim od tebe, pobegnem od sebe. Ne v lokal, ne na nogomet, ne na pikado. Nikamor ne želim bežati. Lahko grem, kadarkoli želim, a nikoli zato, ker bi želel bežati. Razumeš mojo ljubezen do gora in jadranja. Razumeš vse, kar me gradi v boljšega človeka.

Ob tebi sem mali deček. Tisti, ki zardi in gleda v tla, medtem ko ga trener pred desetimi drugimi igralci treplja po rami in hvali kot najpogumnejšega v ekipi.

Poleg tebe nisem več mali deček. Ne zabavajo me spogledovanja, temveč tvoje oči. Pogledam te v sredino zenic in dojamem, da je plemenitost edina opcija. Bahanje in hvalisanje nimata nobene vrednosti. To mi je jasno, takoj ko vidim, kako sosedu namigneš, da se izraža primitivno.

Tebi je podarjen vsak dan. To vedenje ti ni padlo z neba. Ta izkušnja ni prišla sama od sebe. Delaš na sebi. Opazuješ se in paziš na druge. Ti si človek, ti si dama, ti si igra in ti si ogenj. Si dekle in deklica.

Najprej – si nadvse sladka. In imaš neverjetno energijo. Ko vidim, kako se obnašajo druga dekleta, se ti lahko samo poklonim. To je resnica, ki jo želim ob sebi.

Nočeš točno takšne pričeske, kot jo ima Tina, nisi se zaljubila v nohte, kakršne ima Sara, ni ti mar za tetovažo, s katero se hvali Janja. Ti imaš svoje stvari. Raje dosežeš dogovor, kot pa manipuliraš. Raje odgovoriš na sporočilo z 'Oprosti, ne morem,' kot pa, da sploh ne odgovoriš.

V tem najinem odnosu si takšna – razgledana, sladka, energična, zdrava – veš, da se razdajaš in se ne obremenjuješ s tem, koliko časa bo nekaj trajalo. Ti si takšna – razgledana, sladka, energična in zdrava – s tem, kar daješ, daješ ogromno."

Preberi še: "Pri 21-ih sem iznenada izgubila libido, potem pa sem odkrila TOLE" (resnična zgodba)

Priporočamo tudi: To je URADNO najbolj priljubljen SEKS trend v letu 2020 (sta ga že preizkusila?)