TA (ena!) beseda lahko napove konec vajine ljubezni, in to celo 3 mesece prej

Uoooou! Ko boš prebrala to, boš gotovo veliko bolj pozorna na njegove (in svoje) besede. 😳

TA (ena!) beseda lahko napove konec vajine ljubezni, in to celo 3 mesece prej (foto: Profimedia) Profimedia
12. 7. 2022

Ko nastopi konec razmerja, se pogosto vprašamo, kdaj je vse skupaj šlo navzdol. Kaj je šlo narobe? Kdaj bi lahko popustili in kako bi lahko vedeli, da odnos ne gre v pravo smer?

Pa lahko konec razmerja tudi predvidiš?

Znanstveniki Univerze v Texasu zdaj trdijo, da ja. S pomočjo raziskave, v katero so zajeli več kot milijon objav uporabnikov spletnega portala Reddit, so namreč odkrili besedo, ki nakazuje na konec. Pa ne le to, predvidi ga lahko celo tri mesece vnaprej.

Od MIDVA do JAZ

Kot ugotavljajo zgoraj omenjeni raziskovalci, močno izstopa ena beseda, in to je "jaz". Iz pričevanj sodelujočih je bilo razvidno, da so nekje tri mesece pred koncem razmerja posamezniki začeli več govoriti o sebi v obliki "jaz" namesto "midva". Tega večina ljudi verjetno niti ne opazi, pa vendar je ta sprememba lahko precej zgovorna.

"Vem, sliši se sebično, ampak ženina menopavza nama uničuje spolnost" (izpoved moškega)

Ko začnemo o sebi govoriti kot o posamezniku (in ne o paru), še posebej takrat, ko razmišljajo o prihodnosti, se namreč zdi, da naš podzavestni partner več ne zaseda fiksnega dela skupne prihodnosti. Pri tem ni nujno, da boš to opazila tudi sama, pa vendar se hitro pokaže v načinu, na katerega o razmerju komuniciraš z ostalimi.

Zdi se torej, da se jezično drug od drugega ločujemo precej prej, kot to storimo fizično.

"Sram me je svojih misli, skušam vztrajati, ampak ..." (klic na pomoč Slovenke)