Strokovnjakinja za pare razkriva: "Teh 20 znakov razkriva, da te NE ljubi VEČ"

Če pri svojem partnerju opaziš vsaj polovico od teh znakov, si ohladitve vajine ljubezni NE domišljaš. Koliko si jih odkljukala? 

Strokovnjakinja za pare razkriva: "Teh 20 znakov razkriva, da te NE ljubi VEČ" (foto: Profimedia) Profimedia
28. 9. 2022

Če te še vedno ljubi in je zaljubljen/a vate, boš to zagotovo vedela po tistih drobnih dejanjih. Po naklonjenosti in času, ki ti ga namenja, načrtih, ki jih ustvarja za vaju … Po tem, da ga/jo vedno zanima, kakšen dan je za tabo in kaj bi počela ta vikend ...

Če pa so se čustva ohladila …

S tabo ne bo delil/a svojih načrtov, kaj počne, ne bo pokazal/a zanimanja za tvoje počutje in pred tabo bo skrival/a stvari ... Seveda se stvari in navade v dolgoletnih zvezah spreminjajo, a preprosto boš vedela, kdaj to ni v redu.

Morda boš opazila tudi katerega od naslednjih znakov ...

Tu je 20 znakov, da te partner ne ljubi več (po izkušnjah svetovalke za pare):

1.

Zahteva vedno več časa in prostora zase. Občutek imaš, da se te izogiba. Morda po službi ne pride domov. Za vikend pa vedno načrtuje nekaj drugega. A ne glede na to, kakšne izgovore uporablja, vedno težje se povežeš z njim.  

2.

Prenehal se je truditi, početi stvari zate. Če pa se zaveže, jih v resnici nikoli ne opravi. Čustveno se povsem umakne.

3.

Ko govori o vajini zvezi, zveni brezupno in negativno. Moški so običajno reševalci problemov. Kar seveda prenesejo tudi v zvezo z žensko, ki jo ljubijo. Želel bo izboljšati stvari med vama, ko se pojavi problem. Ko se ohladi, se ta ton spremeni – pogosto se bo spraševal, je sploh vredno? Ali pa bo dejal stvari kot je, preprosto nisem več srečen.  

4.

Komunikacija je bolj napeta ali pa je ni več. Včasih je bil morda spogledljiv in klepetav, zdaj je umaknjen in pogovori so kratki.

5.

Način, kako se sooča s konflikti, se je spremenil. Vsak par rešuje konflikte na svoj način. Nekateri pari so kot psi in mačke, drugi rešujejo stvari mirno in trezno. Ko se ljubezen ohladi, se izgubi tudi želja po obvladovanju konfliktov. Ali se povsem preneha prepirati, ali pa išče prepire tam, kjer jih ni – in ti postanejo razlog, da mora biti sam.

Izpoved ženske: "Svojo punco sem gledala med spolnim odnosom z ... mojim fantom"

6.

Ni mu več do povezovanja. Saj veš, ko se skušaš povezati skozi dan. Ko se spogleduješ z njim, mu pošlješ sporočilo ali zabaven video, mu nameniš določen pogled ali dotik. Strokovnjakinja ne priporoča, da začneš šteti, kolikokrat te je partner ignoriral. A če se to dogaja redno, je najverjetneje znak, da so se čustva ohladila.

7.

Okoli njega si začela hoditi kot po jajcih. Nekoč ljubezniv partner je postal nesramen. Namenja ti nespoštljive in negativne komentarje, ki se morda zdijo nepomembni, a niso. Morda te je začel celo primerjati z njegovimi bivšimi ali drugimi ženskami. Tvoje muhe, ki so se mu nekoč zdele prikupne, ga zdaj povsem razdražijo. Pravzaprav se zdi, da ga nenadoma vse, kar narediš, moti in jezi.

8.

Ni več fizične povezanosti. Seveda obstaja veliko razlogov, da se spolno življenje malce upočasni. Če pa se ti zdi, da je strast popolnoma zamrla in partnerja ne zanima, da bi jo oživil – se morda čustva ohlajajo ali pa sta prešla v razmerje 'sostanovalca'.

9.

Postal je nenavadno zaščitniški do svojega telefona. Ko sta narazen, redko komunicira s tabo, ko sta skupaj, pa je prilepljen na telefon. Morda zato, ker si ne želi soočenja. Če pa je v življenju druga ženska, bo do telefona še posebej zaščitniški.

10.

Ne komunicira več s tabo. Komunikacija je popolnoma zamrla. S tabo ne deli več svojih misli in občutkov, kot je to morda počel nekoč. Toda če se ne bosta pogovorila o stanju, boš kasneje obžalovala.

11.

Ko je s tabo, se dolgočasi. Eden najhujših občutkov je, ko se na vso moč trudiš obdržati njegovo pozornost … Medtem ko je jasno, da se na smrt dolgočasi. In opaziš, da mu je dolgčas samo, ko je s tabo.

12.

Vedno išče prepir. Nesoglasja so nekaj normalnega v zvezi, toda namerno ustvarjanje teh je slab znak. In ko želiš situacijo popraviti ali se umakniti, jo to samo poslabša.

13.

Postal je sebičen in ni mu več mar za tvoje potrebe. Počne samo stvari, ki ugajajo njemu, na tebe ne pomisli in ne upošteva. Ne naredi niti tistih stvari, pri katerih ga prosiš za pomoč.

14.

Neprestano te zavrača. Načrtuješ denimo romantičen zmenek in zavrne vse, kar imaš v mislih. Namesto tega išče izgovore in tvojega truda nikoli ne ceni.

15.

Z drugimi ravna bolje kot s tabo. Je boljše volje, vljudnejši in veliko bolj radodaren do drugih. Medsebojno spoštovanje je izredno pomembno in če dobro ravna z drugimi, in tega ne stori zate, to ni dober znak.

"Tašča mi je za zajtrk dala TO, nato pa se mi prav hinavsko opravičila, češ ..." (zapis zgrožene Slovenke)

16.

Ne želi si biti v tvoji družbi. Eden očitnejših znakov. Veliko časa preživi s prijatelji išče razloge, da ne ostaja doma … Morda ti je celo dejal, da ne more biti blizu tebe.

17.

Sumiš, da te vara. Če se je v tebi prebudil ta sum, to jasno kaže, da se je čustveno oddaljil. Njegova vedenja te potiskajo v takšno razmišljanje.

18.

Ne trudi se več, da bi te osrečil. Saj veš, s tistimi majhnimi dejanji pozornosti.

19.

Ne govori več o vajini skupni prihodnosti. Načrtovanje skupne prihodnosti je pomemben del vsakega dolgoročnega odnosa. Poročeni pari običajno razpravljajo o prihodnosti in o tem, kje se vidijo čez 5, 10 ali 15 let. Morda je bil čas, ko sta to počela. Zdaj tega morda niti ne omenita več.

20.

Naravnost pove, da ne čuti več do tebe. Morda je čustveno in fizično že oddaljen, nespoštljiv in vseeno mu je za nesporazume, toda največji pokazatelj, da te ne ljubi več, je seveda ta, da ti to naravnost pove. Če se to zgodi, ne misli, da si izmišljuje.

PCD je težava, s katero se PO spolnem odnosu srečuje kar 46% Slovenk (+kako si pomagati)

Kaj je pomembno?

Ne poskušaj mrzlično iskat načine, kako mu pokazati, da ga ljubiš, da bi ga na ta način prisilila, da se ponovno poveže s teboj. To nikoli ne deluje in ima celo nasproten učinek.

Prirejeno po Elizabeth Stone, 20 Subtle Signs Your Husband Isn't In Love With You Anymore; yourtango.com
Preberite več na Aktivni.si

Fotografije: Profimedia