Strokovnjaki razkrivajo: TO je glavni razlog, zakaj moški varajo (in ne, ni pomanjkanje pozornosti)

Kdaj moški najpogosteje varajo? Ko se jim dvigne ... (Ne, ni tisto, kar misliš. 😉)

Strokovnjaki razkrivajo: TO je glavni razlog, zakaj moški varajo (in ne, ni pomanjkanje pozornosti) (foto: Profimedia) Profimedia
25. 8. 2022

... raven testosterona.

Nedavna raziskava je pokazala, da v resnici obstaja biološki razlog, zaradi katerega so moški (bolj) nagnjeni nezvestobi. In ne, namen tega ni iskanje izgovorov, temveč poskušati razumeti, zakaj sploh do varanja pride – z vidika znanstvenikov.

Namreč, v situaciji, ko moški spozna dotlej še neznano, privlačno žensko, se v njegovem telesu raven testosterona znatno zviša, zaradi česar občuti vznemirjenje.

Sumiš, da te tvoj dragi vara? TO so zgodbe naših bralk o tem, KAKO so spoznale (kruto) resnico!

Moški v tej situaciji 'divjanje' hormonov pogosto napačno razumejo kot intimni trenutek, določeni so celo prepričani, da gre za ljubezen, posledično pa se iz takšnega načina dojemanja hitro rodijo razne (napačne) ideje in odločitve.

Seveda testosteron ni edini dejavnik, ki vpliva na nezvestobo.

"Pomembno je izpostaviti, da višja raven testosterona ni določljiv dejavnik, ki nujno vodi k nezvestobi, ampak le zviša verjetnost," pojasnjuje soavtor omenjene raziskave Andreas Walther.

"Vem, da ni prav, ampak moža varam, ker ..."
(resnična zgodba)

Čeprav sama ravni njegovega testosterona, ki mu preplavlja telo, ne moreš znižati, pa lahko na dnevni ravni počneš stvari, ki bodo njegove hormone dvignili v nebo. Torej ne le testosterona, ampak tudi dopamin, ki je odgovoren za dobro počutje, zaradi česar se bo še naprej počutil ljubljenega.

In ko bo srečal kakšno novo, privlačno žensko, se ne bo ob tem počutil nič bolj vznemirjenega in čustvenega, kot se vsaki dan počuti v tvoji bližini.

"Izvedela sem, da me fant vara z drugim moškim - a to še ni bilo vse!" (izpoved ženske)