Strokovnjaki razkrivajo, kaj o tebi v resnici pove to, kakšen odnos imaš z BIVŠIM

Imaš z bivšim še vedno DOBER odnos? Strokovnjaki pravijo ...

Strokovnjaki razkrivajo, kaj o tebi v resnici pove to, kakšen odnos imaš z BIVŠIM (foto: Profimedia) Profimedia
12. 10. 2020

... da je veliko bolj zdravo, če ob tem, ko zagledaš svojega bivšega, zaviješ v najbližjo ulico, kot pa da mu padeš v prijateljski objem.

In kakšni razlogi za to?

Teoretično bi si vsi po koncu razmerja želeli z bivšim partnerjem ostati v normalnih odnosih (beri: enkrat letno z njim spiti kavo, brez da bi mu ob tem želela vsuti nekaj v njegovo skodelico ;)), a vendar le redkim gre to dobro od rok.

Veliko pogosteje se namreč zgodi, da razmerje zaključimo z ostrimi besedami, sms sporočili ali kar obojim, zaradi česar te osebe več nikoli ne želimo videti.

No, verjela ali ne, je takšen razvoj dogodkov veliko bolj zdrav od tistega, kjer se s svojim bivšim tedensko dobivata na kavi, greta skupaj na izlete ali pa mu daješ nasvete glede novega dekleta.

Kot poroča Cosmopolitan, je nedavna študija pokazala, da imajo osebe, ki so ostale v (zelo) dobrih odnosih s svojimi bivšimi partnerji, neko vrsto osebnostne motnje, ki se lahko izraža na veliko načinov; od narcisizma, pa vse do psihopatije.

Preberi še:

Namreč, ko so strokovnjaki sodelujoče vprašali, kaj je razlog, da želijo ostati v kontaktu z bivšo ljubeznijo, so nekateri izmed njih podali popolnoma normalne, zdrave odgovore, kot so: "četudi se več seksualno ne privlačiva, imam to osebo za prijatelja," ali "potrebujem prehodno obdobje, da se navadim na to, da več nisva skupaj" in podobno.

Vendar pa je bilo občutno več tistih, ki so razkrili, da si kontakt želijo ohraniti, ker imajo od bivšega neko korist (finančno, seksualno, ...) ali pa imajo peklenski plan, kako ga pridobiti nazaj.

Za takšne osebe strokovnjaki pravijo, da imajo psihološke težave, s katerimi bi se morale soočiti. In verjetno si nihče ne želi biti ena izmed teh oseb, kajne? 🙈

Gifi: Giphy.com

Preberi še: Študija POTRDILA: 750.000 uporabnikov TINDERJA ima to SPOLNO bolezen 🤢

Priporočamo tudi: TAKŠNI moški naj bi privlačili čisto VSAKO žensko (tudi tebe?)