Si v zvezi s svojo sorodno dušo? Če za vaju velja TOLE, si jo našla (skupaj za vedno!) 😍

Misliš, da gre le za fantazijo in sorodne duše ne obstajajo? Če za vaju velja tole, si jo že našla. 😍

Si v zvezi s svojo sorodno dušo? Če za vaju velja TOLE, si jo našla (skupaj za vedno!) 😍 (foto: Profimedia) Profimedia
16. 9. 2020

Da si našla osebo, s katero se dopolnjujeta, v objemu katere si želiš biti do konca svojega življenja, ki s tabo ravna lepo … In obratno.

Ko boš brala naslednje vrstice, misli na svojega partnerja.

Sorodno dušo boš med drugim prepoznala po TEH lastnostih.

Sorodna duša …

 • Spoštuje razlike, ceni drugačnost.

Na določenih področjih si bosta seveda zelo podobna, imela bosta podobne vrednote, vendar ostajata samostojni in svoji celoti, edinstveni, ki imata tudi različna mnenja. Te razlike in drugačnost sorodna duša spoštuje in ceni. 

 • Zna komunicirati.

Pozitivna komunikacija je na seznamu najpomembnejših vidikov zdravega razmerja, s čimer sorodna duša nima težav. V komunikaciji denimo ne uporablja taktik čustvenega izsiljevanja in redko zgolj namiguje – je preprosto neposredna in jasna. Lahko se pogovarja o čemerkoli.

 • Zna poslušati.

Tudi o stvareh, ki niso najbolj prijetne ali se z njimi morda ne strinja. Sorodni duši je pomembno, da druga stran ve, da je slišana.

 • Te gleda v oči.

Sorodni duši imata navado, da se med pogovorom pogosteje gledata v oči kot običajni pari.

 • Ti postavlja izzive.

Oseba, ki je tvoja sorodna duša, ne bo le občudovala tebe in tvojih dosežkov, pomagala ti bo videti, kaj vse še lahko dosežeš. Kar je lahko precejšen izziv, saj boš verjetno »prisiljena« stopiti iz cone udobja. A bosta tako tudi osebnostno rasla.

 • Začuti, kdaj potrebuješ tolažbo ali mir in čas zase.

Sorodna duša točno ve, kako se odzvati na vsako tvojo čustveno reakcijo. In je tudi brez težav skupaj s tabo v popolni tišini, ko to potrebuješ, pri tem pa se ne počutita nelagodno.

 • Govori o skupni prihodnosti.

Sorodna duša ne bo imela težav s pogovori o prihodnosti in ti boš vedno del te. Pri tem se tudi težjim temam no bo izogibala – kot so denimo pogovori o karieri, možnosti selitve, ustvarjanju družine … Sorodna duša bo s tabo delila tudi, da jo je strah, a bo sposobna odgovorno in zrelo načrtovati prihodnost.

Povsem enako boš čutila ti.

 • Je s tabo povsem sproščena.

Ljudje se navadno šalijo, da je konec z romantiko, ko postane vse tako … sproščeno. On začne puščati na stežaj odprta vrata, ko sedi na školjki, ti pa dan preživiš v razvlečeni trenirki in majici. Sorodni duši sta to, kar sta, in se ne skrivata za fasado popolnosti.

 • Vzljubi tudi napake.

Kar se nekako navezuje na prejšnjo točko. Gre za to, da sorodne duše lažje sprejemajo in se celo naučijo vzljubiti nepopolnosti.

 • Je s tabo povezana ne globlji ravni.

Kot da je med vama neka nevidna nit, ki vaju povezuje in vama daje moč. Ob taki osebi se počutiš celovito in verjameš, da se je vredno boriti zanjo.

Včasih imaš celo občutek, da te pozna bolj kot se sama. Pravzaprav je občutek, ki ga zbuja v tebi, težko opisati.

Pa tudi: se vama je že kdaj zgodilo, da sta istočasno poklicala drug drugega?

 • Ti daje občutek varnosti.

Ob sorodni duši boš imela občutek, da imaš ob sebi angela varuha. Oseba, ki se poigrava s tvojo negotovostjo in tvojimi strahovi, bodisi zavedno ali nezavedno, ni tvoja sorodna duša.

 • Težave rešuje s tabo - kot ekipa

Življenje je hitro in težave se bodo pojavile ne glede na to ali si samska ali v razmerju. Toda vedeti, kako ravnati, ko se, naredi razliko.

Ko se s sorodno dušo spreta, se zavedata, da obstajajo načini, kako to narediti konstruktivno. Predvsem pa se vzdržita osebnih napadov in prakticirata pozitivno razmišljanje. Ker vesta, da ne gre za 'partner proti partnerju' temveč 'razmerje proti problemu'.

Podobno je tudi z drugimi težavami – izguba službe, denarne težave, nerazumevanje s katerim drugim članom družine … Sorodni duši tudi v teh primerih delujeta kot ekipa. Vesta, da se lahko zaneseta drug na drugega.

 • Je tvoj/a najboljši prijatelj/ica.

Sorodni duši nista samo partnerja, ki se ljubita – sta tudi najboljša prijatelja. Navsezadnje je prijateljstvo izjemno pomemben temelj dolgotrajnega in uspešnega razmerja. Moč prijateljstva potrebujeta v težkih časih in za grajenje uspehov v dobrih.

Pri tem pa se ne zapirata pred zunanjim svetom. Imata prijatelje, s katerimi preživljata čas, imata druga zanimanja in hobije, ki jih počneta ločeno.

Za konec

Sorodne duše morda ne boš prepoznala na drugem zmenku. Ko jo boš, pa se je vendarle treba zavedati: nobeno razmerje ni popolno, in tudi tisto med sorodnima dušama ima svoje vzpone in padce. Kljub temu pa je takšno vez težje prekiniti.

Spoštujta drug drugega, cenita, kar imata, zbirajta čudovite in nepozabne spomine ...

To je EDINA stvar, ki moškega odvrne od PREVARE

10 opozorilnih znakov, da si v razmerju s PSIHOPATOM (bodi pazljiva!)

Fotografije: Profimedia