To je EDINA stvar, ki moškega odvrne od PREVARE

Obstaja nekaj, kar čisto vsakega moškega odvrne od prevare. Jo imata tudi vidva?

To je EDINA stvar, ki moškega odvrne od PREVARE (foto: Profimedia) Profimedia
17. 9. 2022

Kadar moški v zvezi iz različnih razlogov ni zadovoljen, lahko skoči čez plot samo enkrat – z naključno ali že poznano osebo ali pa se poda v dolgotrajno razmerje z drugo žensko. V vsakem primeru bo to njegovo partnerko, ki bo za varanje izvedela, močno prizadelo.

A obstaja nekaj, kar moške od varanja v hipu odvrne. In to je predanost. Predanost razmerju in osebi, s katero je v njem.

Raziskava iz leta 2016 je namreč pokazala, da je predanost odnosu in drugi osebi dejavnik, ki ustavi celo tiste, ki so močno nagnjeni vedenju, destruktivnemu za razmerje, med drugim tudi varanju.

Predanost je torej ključ vsakega razmerja.

Takšna razmerja so veliko bolj trdna in med partnerjema obstaja prava povezava oziroma navezanost. Predano razmerje temelji na medsebojnem zaupanju, odprtem pogovoru, iskrenosti in ljubezni.

Oseba, ki je svoji drugi polovici predana, se bo na vsak način potrudila, da njuno razmerje uspe, in na prevaro ne bo niti pomislila.

Osebi, ki sta si popolnoma predani, imata tudi večje zaupanje drugega v drugega.

Razmerje brez zaupanja lahko namreč hitro vodi v propad. To je temelj kateregakoli razmerja ter je ključno za uspešno razmerje in zadovoljstvo.

Zaupanje v razmerju pomeni, da verjameš v to, da je tvoj partner zanesljiv in ti želi le dobro. Pomeni, da imaš vero in zaupanje vanj. Ob njem se počutiš čustveno in fizično varna, prav tako kot on ob tebi.

Zaupanje pomeni, da v razmerju pričakuješ spoštovanje, integriteto, zvestobo in iskrenost, kar je tudi sestavni del predanosti.

Pričakuješ, da bo partner držal obljubo in varoval tvoje skrivnosti ter te v težkih trenutkih podpiral. A zaupanje prav tako pomeni, da se medsebojno razumeta in si odpustita, ko kdo od vaju kdaj kakšno obljubo ali dogovor prelomi. Le-tega ne moreta imeti, če je eden izmed vaju na zgoraj omenjeno pripravljen, drugi pa ne.

Medsebojno zaupanje vama da svobodo, da sta lahko v razmerju preprosto takšna, kot sta. Zaupanje gradita postopoma in naravno – s tem, ko sta drug do drugega ljubeča in skrbna.

Vendar pa nikogar ne moreš prisiliti, da ti zaupa, oziroma od njega tega zahtevati. Da se zaupanje v razmerju razvije, je potreben čas, in enako velja tudi pa popolno predanost.

GIF: Giphy.com

Preberi še: Partner, ki te je VARAL, si nikoli ne bi smel zaslužiti druge priložnosti (TO je razlog)

Priporočamo tudi: Sumiš, da te tvoj dragi vara? TO so zgodbe naših bralk o tem, KAKO so spoznale (kruto) resnico!