So 'lepi' ljudje res boljši v posteljnih vragolijah? (TAKŠNA je resnica)

Priznaj, da je tudi tebe to zanimalo. 🙊 In ja, našle smo odgovor!

So 'lepi' ljudje res boljši v posteljnih vragolijah? (TAKŠNA je resnica) (foto: Profimedia) Profimedia
18. 5. 2022

Ljudje, ki so zadovoljni s svojim videzom, imajo manj težav, povezanih s spolnostjo, pravi nedavna raziskava, objavljena leta 2021 v reviji Journal of Sexual Medicine. Raziskovalci so namreč ugotovili, da je nezadovoljstvo z videzom povezano z manjšimi težavami s pomanjkanjem užitka, vznemirjenja in orgazma.

Prav tako so z nezadovoljstvom z videzom povezane številne duševne težave, vključno s slabo samopodobo, depresijo in družbeno anksioznostjo, kar lahko vpliva tudi na spolno zadovoljstvo.

Raziskovalci so v omenjeni raziskavi preverjali potencialne povezave med zadovoljstvom z videzom in spolno funkcijo na petih specifičnih področjih: zanimanje/poželenje; užitek; tesnoba; vznemirjenje in vzburjenje; orgazem. Hkrati so pod drobnogled vzeli tudi povezavo med zadovoljstvom z videzom in stisko, povezano s spolno disfunkcijo.

Seks na TEM mestu je (garantirano!) najboljši seks, kar si ga kadarkoli doživela

Vzorec sodelujočih je sestavljalo 2903 odraslih v starosti med 18 in 87 let, pri čemer je bila povprečna starost 47 let. Vsi so med trajanjem raziskave imeli spolne partnerje, povprečna dolžina razmerja pa je bila 17 let.

46 odstotkov sodelujočih je poročalo o eni ali več spolnih težavah, 54 odstotkov pa jih je priznalo, da nimajo nobene spolne težave. Raziskovalci so upoštevali tudi indeks telesne mase, pri čemer je 58 odstotkov sodelujočih imelo prekomerno težo.

Tisti, ki so bili manj zadovoljni z videzom, so se bolj verjetno spopadali s spolnimi težavami, zlasti z užitkom, vznemirjenjem in orgazmom.

Po drugi strani pa zadovoljstvo z videzom ni bilo povezan s stisko, povezano s spolnimi težavami. Pa vendar, tisti, ki so bili bolj zadovoljni z videzom, so čutili manjšo stisko v povezavi s pomanjkanjem vznemirjenja ali orgazma.

Poleg tega so raziskovalci ugotovili še, da je bilo večje zadovoljstvo z razmerjem povezano z manjšo verjetnostjo za nastanek težav, povezanih s spolnostjo.

RAZKRIVAMO: Lahko ljubiš osebo, ki te fizično ne privlači? TO pravijo strokovnjaki