"Ogoljufal sem žensko, ki je verjela, da hodiva - lahko grem v zapor?" (izpoved Slovenca)

"Denar sem pripravljen vrniti z obrestmi, se opravičiti, karkoli. Problem je, da ..."

"Ogoljufal sem žensko, ki je verjela, da hodiva - lahko grem v zapor?" (izpoved Slovenca) (foto: Profimedia) Profimedia
14. 3. 2022

"S prikazovanjem lažnih življenjskih zgodb sem leto dni nazaj ogoljufal žensko, ki je mislila, da hodiva, za približno 12.000 evrov. O meni ni vedela ničesar, razen številke, ki je naročniška.

Januarja me je prijavila na prigovarjanje družine. Zanima me, ali lahko pričakujem hišno preiskavo oz. pripor?

Edini dokazi so sporočila, ki sem ji pisal (večinoma iz predplačniške številke, nekaj pa iz naročniške), videla pa je tudi avto in to je vse. Vem, zdelo se vam bo grozno, ampak bil sem na dnu, prej nikoli nisem imel težav s policijo in kaj takega nikoli več ne naredim.

V stikih sva bila preko telefona in parkrat sva se videla v živo. O meni ni vedela ničesar, ampak predvidevam, da so na policiji dobili moje podatke s pomočjo naročniške številke.

Denar sem pripravljen vrniti z obrestmi, se opravičiti, karkoli … Problem je, da me na policijo sploh ne kličejo. Da me je prijavila, sem izvedel po naključju. Ali lahko pričakujem hišno preiskavo ali kakšen je postopek? Pripor?

Problem je, da sem se ji predstavljal pod drugim imenom. Denar je dala, ker je mislila, da imam zdravstvene težave. Vsekakor vem, da gre za goljufijo in pripravljen sem ves denar vrniti, ne glede na to, koliko bom moral delati.

Skrbi me samo kakšna hišna preiskava ali da me celo pridržijo do sojenja. Spoznal sem namreč punco, preselila se bova skupaj in ne predstavljam si, da dobim hišno preiskavo. Punce ne bi rad izgubil, čeprav se zavedam, da bo to morda moja kazen oz. karma. Od prijave je en mesec, od storitve kaznivega dejanja pa eno leto.

Izkoristil sem njeno osamljenost in to, da mi je sama ponujala finančno pomoč. Zavedam se, da je nisem prisilil, ampak vseeno sem ji ves čas lagal, in če ne bi prijavila, potem verjetno še danes ne bi imela mojih podatkov. Klical sem jo, da bi ji razložil, kako je, in se opravičil, ampak se ne javlja (verjetno tudi policija prisluškuje), policija pa še tudi ni prišla do mene. Najhuje je živeti v negotovosti, ne vem kdaj bodo potrkali na vrata," je na slovenskem forumu zapisal moški.

"Končno sem spoznala super tipa in bilo je popolno, dokler po večerji ni storil TEGA" (izpoved dekleta)

To so mu odgovorili nekateri uporabniki:

1.

"Vrni denar ter se opraviči. In če ti je res žal, bo zaigrala pojoča travica."

2.

"Če imaš vsaj malo vesti, se prijavi sam, ne boš dobil zapora, punci pa na obroke plačuj ukraden denar. Tudi z novo punco boš to naredil, pohlep – goljufija sta bolezen, ne piše se ti dobro. Drugič boš čičal na dobu in premišljeval, kaj ti sedaj pišem, verjemi."

3.

"Kazen za goljufijo je od 1 do 8 let zaporne kazni, ko gre pa za pridobitev večje premoženjske koristi, gre pa še za zavajanje. Juhu, fajn karmo si si nakopal. Glede na to, da je bil podan predlog za pregon, bo trajalo še nekaj časa, preden bo podan predlog na pristojno tožilstvo, sledi preiskava na sodišču in šele potem kazenski postopek. Predlagam, da stopiš do nje, naredita pogodbo z izvršilnim naslovom, da ji boš to odplačal, in se tega tudi drži in lahko potem tudi umakne prijavo. Drugače boš pa v kazenskem postopku obsojen, pa še denar bo potrebno vrnit. Premisli, katera varianta je boljša."

Kaj bi pa mu svetovala ti?

"Po enem letu se mi ne seksa več z njim, in to zato, ker vztraja ..." (zapis Slovenke)