Uou! Novi podatki z Googla razkrivajo: Mladi ta hip najbolj iščejo TOLE 😳

In zdaj nas zanima, le kam to pelje. 🤔 Ali to pomeni konec ...?

Uou! Novi podatki z Googla razkrivajo: Mladi ta hip najbolj iščejo TOLE 😳 (foto: Profimedia) Profimedia
1. 2. 2023

Čeprav bi morda pričakovali, da se mladi poslužujejo spleta z namenom, da iščejo nove partnerje in odkrivajo nove 'spolne prijeme', najnoveši podatki z Googla razkrivajo, da jih (predvsem pa milenijce) veliko bolj kot seks zanima nekaj popolnoma nasprotnega.

Pojem, ki ga iščejo, je celibat.

"Nekatere študije prav tako ugotavljajo, da se danes mlajši ljudje na splošno redkeje prepuščajo spolnim užitkom, to pa predvsem zato, ker imajo dovolj občutka praznine, ki ga občutijo po priložnostnem seksu," je za Independent pojasnil strokovnjak za razmerja, Valon Asani. Kot dodaja, pa so za redkejše spolne odnose odgovorni tudi drugi dejavniki: osebni, družbeni, kulturni in verski.

Asani pojasnjuje, da se za celibat odločajo tudi zato, da bi izboljšali svoje mentalno zdravje, manj (ali nič) spolnih partnerjev pa za njih pomeni tudi manjše možnosti za spolno prenosljive bolezni, neželene nosečnosti in na splošno čustveni stres.

Najnovejša raziskava: Kar 53% ljudi po razhodu še naprej spi z bivšim, in TO je razlog

"Celibat prav tako nekaterim omogoča, da se osredotočijo na osebni razvoj ali druge vidike svojega življenja, kot je na primer kariera," še dodaja Asani. Po njegovih besedah naj bi se milenijci tudi naveličali kulture spoznavanja preko spleta in ne želijo obtičati v neskončnem krogu nesmiselnega seksa brez obveznosti, saj si želijo dolgotrajnega razmerja.

 
 
 
 
 
 
 
 

"Nekateri so prav tako imeli slabe seksualne izkušnje, zaradi česar se odločijo za celibat, saj so prepričani, da je to 'lažje'," ugotavlja Asani.

Čeprav je celibat izbira za določene posameznike in pare, pa za nekatere ni pravilna rešitev, zato je dobro, da o njem predhodno dobro premislijo.

"Razumevanje lastnih želja, motivacij, vrednosti in potreb ti bo pomagalo, da se bolje spoznaš in lažje izbereš prave osebe, ki jih boš spustila v svoje življenje in s katerimi imaš večje možnosti za razvoj dolgotrajnega razmerja," zaključuje.

Na tej točki nas resno zanima, kam to pelje? Ali to vendarle pomeni, da je priložnostnemu seksu odklenkalo?

"Imam 3 fante – enega za užitek, drugega za denar, tretjega pa za ..." (brutalno iskrena priznanja žensk)