Nasmeh: Najmočnejše sredstvo zapeljevanja

Ga želiš osvojiti? Stavi na svoj nasmeh. S sočnimi ustnicami in lepimi belimi zobmi, ki se med smehom zableščijo iz tvojih ust, ti bo brez dvoma uspelo.

Nasmeh: Najmočnejše sredstvo zapeljevanja (foto: Karine Basilio, Aleksander Štokelj) Karine Basilio, Aleksander Štokelj
14. 10. 2011

Smeješ se, kadar si srečna, vesela, sproščena in dobro razpoložena, ko ti je nekdo všeč, ko ujameš njegov pogled in ko te povabi na ples – smeješ se, ko si zaljubljena!

Takrat imaš res nešteto razlogov, da se ti kotički ustnic kar sami od sebe vihajo navzgor, prav to pa te naredi še tisočkrat bolj simpatično, prikupno in privlačno ... pravzaprav kar tako, za pojest.

Če se sprašuješ, od kod nasmehu taka čudežna moč, naj ti zaupamo, da je to neverbalno sredstvo za sporazumevanje, s katerim pogosto izražaš tisto, česar ne poveš, ali pa izrečeno še dodatno poudariš.

Z nasmehom tako lahko izraziš veliko več kot z besedami, z njim pokažeš svojo najboljšo stran in – saj poznaš tisto misel: nasmeh te nič ne stane, lahko pa z njim komu polepšaš dan. Torej ni čudno, da je ena od glavnih sestavin starodavnega, a vedno aktualnega ljubezenskega recepta.

Smejem se, torej sem

Se ti je kdaj pripetilo, da si šla ven slabe volje, tvoja prijateljica pa je žarela in nase vlekla vse poglede v baru? To je seveda tvoje razpoloženje do konca uničilo. Pa si se vprašala, zakaj?

Izžarevala si negativno energijo – to se čuti že na daleč. Varčevala si s smehom in pozitivnimi vibracijami ter se v očeh opazovalcev izkazala kot nezanimiva, neprivlačna in neprijazna oseba, ki se ji je bolje kar izogniti.

Hm, takšna zagotovo nočeš biti, zato se vedno, kadar greš med ljudi, opremi s svojim čarobnim nasmehom, ki okolici sporoča, da kar prekipevaš od mega energije. Tako boš zagotovo videti kot punca, ki bi jo bilo vredno spoznati, z njo skleniti prijateljsto ... ali celo kaj globljega.

O prvem vtisu odloča nasmeh

Da si nekomu všeč, lepota ni vedno dovolj. Enkrat ena je, da so fantje radi v družbi lepih deklet, a čeprav naj bi bilo več in več mladih pozornih samo na zunanjost, o notranji lepoti pa naj bi razmišljali bolj ko ne le v teoriji, to ne drži povsem.

Dejstvo je namreč, da kar tretjina ljudi (ne glede na starost) svoje mnenje o neki osebi ob prvem srečanju zgradi na podlagi nasmeha. Tudi nasmeh je, enako kot velja tudi za oči, ogledalo duše.

Iskreno se namreč smejemo ne le z ustnicami, temveč tudi z očmi, z mišicami celotnega obraza ter – ja, tudi z drobnimi gubicami, ki okrog oči zasijejo kot nagajivi sončni žarki, ob kotičkih ust se pokažejo kot navihan oklepaj in zaklepaj, v ličkih pa se ti morda celo zarišeta dve vroči jamici.

Umetnost zapeljevanja

Zvečer greš ven, izbereš tipčka in poskrbiš, da te opazi, čeprav sediš na drugem koncu lokala, zdaj pa je pred tabo naslednji izziv. Tako ali drugače se moraš dokopati do njegovega srca (ali vsaj telefonske številke), zato na tem mestu sledijo hitre lekcije iz zapeljevanja.

Preden se mu približaš, preveri stanje v ustih. Zelenjava med zobmi? Pomagaj si z zobno nitko. Ne ravno zmagovalen zadah? Življenje ti reši ustna vodica. Tako, zdaj si pripravljena na vajin prvi pogovor. Če je vsaj približno komunikativen, tvoja naloga ne bo pretežka.

Zavedaj pa se, da se mu nikakor ne smeš na pladnju ponuditi že ob prvem stiku, zato obvezno uporabi ta zelo pomenljiv trik: sem in tja na njegovo vprašanje odgovori z nasmehom, saj s tem ohraniš kanček skrivnostnosti, ki fantom divje buri domišljijo in se ji nikakor ne morejo upreti.

Uspeh prinese le lep in zdrav nasmeh

Smeh je pol zdravja, a če nasmeh ni zdrav, nanj pri zapeljevanju pač ne moreš računati.

Ekipa strokovnjakov Aquafresh je zbrala mnenja naključnih sodelujočih o ustni  negi. Raziskava med drugim prinaša tudi ugotovitev, da je lep nasmeh tisti, na katerega smo lahko ponosni, saj sebe in druge ocenjujemo po stanju zob in privlačnosti nasmeha.

Nasmeh izraža splošno dobro počutje, in sicer zato, ker smo srečni, in zato, ker se brez sramu smejemo, če med nasmehom lahko razkrijemo dve vrsti zdravih zob in dlesni, kar pomeni, da imamo zdravo ustno votlino.

Nasvete za pravilno in skrbno nego ustne votline najdeš v Cosmovi prilogi - iz oktoberske številke, ki je ravno izšla. Upoštevaj jih, kajti le brezhibni zobje in negovana ustna votlina ti prineseta samozavesten nasmeh, s katerim boš brez težav ukradla njegovo srce.

Ljubi? Ne ljubi?

Si razbijaš glavo, ali ti ga je dokončno uspelo očarati? Tej uganki najlažje prideš do dna, če opazuješ njegov nasmeh. Na skrivaj mu pripravi mini test: povej mu nekaj zabavnega ali mu pripravi presenečenje in pozorno spremljaj njegov odziv.

Je, medtem ko se mu je na obraz narisal nasmeh, glavo nagnil nekoliko vstran ali nazaj? To je znak popolnega zadovoljstva in sreče ali povedano drugače: nezadržno se zaljublja vate.

Za vedno osvoji njegovo srce

Ko je čisto zares in povsem tvoj, je pred vama skupna naloga – vzdrževati svojo zaljubljenost, uživati v dvoje in v družbi ter ohraniti iskrivo zvezo, v kateri bosta smisel videla oba. Veliko moč pri tem imajo humor, sproščenost in smeh, saj bo vajina ljubezen žarela, dokler vama bo uspelo te sestavine obdržati kot del vsakdana.

Zagotovo prihajajo tudi manj radostni časi (v odnosih brez težav je marsikaj narobe, pravijo psihologi in psihoterapevti), a če bosta tudi po nevihti sposobna nasmejati drug drugega, imata vedno upanje za  rešitev in spravo. Pa srečno in nasmejano ljubezen!

Nuša Oblak, fotografija: Karine Basilio, Aleksander Štokelj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri