Naša novinarka, ki se je pravkar razšla s fantom, razkriva preprosto STVAR, ki ti bo 100% zacelila srce

23. 5. 2022
Naša novinarka, ki se je pravkar razšla s fantom, razkriva preprosto STVAR, ki ti bo 100% zacelila srce (foto: Profimedia)
Profimedia

"Konec razmerja je vedno zelo boleč, ampak če boš naredila TO, se bo tvoje srce zacelilo hitreje," ti zagotvalja naša novinarka.

Vsaka izmed nas je zagotovo že imela zlomljeno srce, ko se je razšla s svojim fantom. Noben občutek se ne mora kosati z občutkom praznine in žalosti, ki ga čutiš takrat.

Solze ti tečejo po licih, bolečina v prsih je neznosna, v glavi pa se poraja večno vprašanje: "Kako bom lahko sploh kdaj prebolela to izgubo?"

Instant rešitve vsekakor ni. Pomagajo pa pogovori s prijateljicami, podpora tvojih bližnjih, meditacija in še marsikaj bi se lahko našlo. 

Nove raziskave pa kažejo, da lahko tudi žalostna glasba pomaga ozdraviti in dvigniti tvoje strto srce. A ne le to, glasba ti pomaga iz kakršnekoli negativne, obupane življenjske situacije.

Nedavna študija iz Nemčije je pokazala, da je čustveni učinek poslušanja žalostne glasbe vzbujanje občutkov empatije, sočutja in želje po pozitivni povezanosti z drugimi. To je samo po sebi psihološko zdravilno.

Nisi toliko obremenjena s samo seboj, ampak bolj z drugimi, ki potrebujejo tolažbo.

Druga raziskava z univerze v Kentu je pokazala, da je poslušanje glasbe, ki je bila »lepa, a žalostna«, izboljšalo razpoloženje sicer precej potrtih ljudi.

Pravzaprav se je to zgodilo, ko je oseba najprej zavestno sprejela svoje zavedanje o situaciji, ki je povzročila njeno žalost, nato pa je začela poslušati glasbo. Se pravi, ko so se odločili, da jim bo žalostna glasba pomagala, jim tudi je. 

Te ugotovitve potrjujejo tudi druge študije, ki kažejo, da čustveno sprejemanje žalostne situacije - sprejemanje realnosti takšne, kot je - spodbuja zdravljenje.

Skratka, priznanje, da smo žalostni in se slabo počutimo, vzbuja upanje - še en navidezni paradoks.

Na primer, raziskava univerze Cornell, objavljena v Psychological Science, je pokazala, da sprejemanje nelagodja zaradi življenjske izkušnje ali nove situacije in gledanje nanjo kot na korak proti rasti in spremembam, ustvarja motivacijo za iskanje poti skozi to, onstran nje - da zacelimo zlomljeno srce in najdemo drugo srečo.

Kot je slavno rekel Churchill: »Če greš skozi pekel, nadaljuj.« To nelagodje te bo usmerilo k ustvarjanju načrta, nove akcije. Pokaže upanje.

Povzeto po njena.si

Fotografije: Profimedia

Preberi še: Moški pravijo: "Ženske, prosimo, ne obremenjujte se s celulitom, moški vemo, da je ..."

Priporočamo tudi: TO se zgodi s tvojim telesom, ko NEHAŠ seksati (svarijo strokovnjaki!)

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ