"Mož je krasen človek, preudaren, brez raznih izbruhov - a ima eno napako" (izpoved Slovenke)

"Naj silim vanj in ga prisilim, da dela nekaj proti svoji volji? Po drugi strani pa opažam, da ..."

"Mož je krasen človek, preudaren, brez raznih izbruhov - a ima eno napako" (izpoved Slovenke) (foto: Profimedia) Profimedia
8. 4. 2022

"Moj mož je krasen človek, preudaren, garač, brez raznih izbruhov.

Edino napako, ki pa je žal iz dneva v dan bolj ogrožajoča, ima. Enostavno se ne pogovarja, ne zanima ga počutje ostalih v družini. Pa niti ne pričakuje, da bo ostale zanimalo zanj. Karkoli ga prašaš, od počutja do dela, pravi samo 'v redu' ali pa skomigne z rameni.

Jaz pa bi rabila oporo, ne mislim, da mi mora dati vse prav, samo, da mi pomaga čez moje težke trenutke oz. da bi imela občutek, da je ob meni, ob nas.

V letu in pol po kar zahtevni operaciji še do danes ni pokazal toliko zanimanja, da bi poizvedel kaj je bilo. In zdaj, ko spet nisem ravno ok, ko bom v roku 14 dni izvedela za diagnozo, ne zna ali noče priti do mene in me vsaj vprašati, kaj se dogaja. Ko sem bila ped leti poškodovana, je enostavno zavračal vsak dotik.

Meni so neskončno pomembni objemi, poljubi, strast. On tega enostavno ne izvaja. Vsako jutro, ko gre od doma, me poljubi, včasih tudi, ko pride tako, kot bi poljubil znanca.

Seks je samo še občasen, čeprav zelo dobro ve, koliko mi pomeni in kako imam rada intimo. Naj silim vanj in ga prisilim, da dela nekaj proti svoji volji?

Po drugi strani pa opažam, da je do sodelavcev in do podrejenih skrben in mu ni vseeno zanje. Doma fizično naredi vse, tudi, kar mu ne bi bilo treba, ko pa nanese tema na pogovor, pa se enostavno izklopi.

In vedno pravi, da ve, da se premalo pogovarja, ukrene pa ne nič. Meni pa bo srce počilo od tega. Neskončno mi je težko, ko vidim, da mu je res vseeno za vse. Mislim, da je človek totalno brez vsake empatije in brez pozitivnih čustev. Ljubim ga in hočem še naslednjih 30+ let preživeti z njim, samo, ali bom vso starost preživela s človekom, ki ne ve, da obstajam/obstajamo?

Vem, da bi bila rešitev, da se jaz spremenim, da neham čutiti, da bi mi bilo vseeno, ali govori ali ne, da si uredim življenje mimo njega … Samo jaz si želim njegove ljubezni, njegovih dotikov in pogovorov z njim.

Zdaj je sicer pripravljen iti na svetovanje, samo, če bo govoril pri strokovnjaku, bi najbrž lahko tudi doma. Mogoče pa bo tam povedal, česar doma noče, kar mu leži na duši?

Pa saj nisem neka pošast, da nebi mogel govoriti z mano."

Zapis je bil objavljen na tem slovenskem forumu.

Preberi še: "Moj fant se z bivšo sliši VSAK DAN - je to normalno???" (klic na pomoč ženske)

Priporočamo tudi: "Moja starša se vtikata v poimenovanje najinih otrok, ker je moj mož ..." (zapis šokirane Slovenke)