"Moj fant se z bivšo sliši VSAK DAN - je to normalno???" (klic na pomoč ženske)

"Sem res nerazumna, ker me to razburja in moti?"

"Moj fant se z bivšo sliši VSAK DAN - je to normalno???" (klic na pomoč ženske) (foto: Profimedia) Profimedia
7. 4. 2022

"Pred dvema mesecema sem začela novo razmerje. Vse je bilo super, dokler mi v nekem pogovoru ni iznenada povedal, da ga njegova bivša kliče vsak dan. Skupaj sta bila 10 let, a vendar sta se pred štirimi leti razšla, in sicer na precej grd način.

Sam meni, da s tem ni nič narobe, saj pravi, da sta zdaj prijatelja in da med njima ni ničesar. Njegova bivša ima od njunega razhoda naprej partnerja. Zdi se mi, da prijateljuje z mnogimi svojimi bivšimi puncami. Sem res nerazumna, ker me to razburja in moti?" se je po pomoč na spletni portal mumsnet.com obrnila ženska, ki je kasneje dodala tudi, da bivši par nima otrok.

"Mislila sem, da rabi čas, da se odpre - nato pa sem izvedela resnico" (zapis Slovenke)

To so ji odgovorili nekateri uporabniki:

1.

"Po samo dveh mesecih res ne bi smela nadzorovati njegovih klicev. AMPAK v kolikor ti to pri partnerju ne odgovarja, pojdi naprej."

2.

"Na to lahko gledaš tudi kot na nekaj pozitivnega. Če je prijatelj z veliko svojimi bivšimi partnerkami, je zelo verjetno dobra oseba. No, v kolikor si ljubosumne vrste, potem on ni pravi partner zate."

3.

"Kakšen pa si želiš, da bi bil njun odnos? Bivši partnerji so na splošno neprijetna realnost ljubezenskega življenja, prepričan sem, da bi vsi raje videli, da preprosto ne obstajajo, a vendar zmeraj bodo. Čeprav se strinjam, da je to nenavadno, menim, da bi bila alternativa (tj. da se ne bi razumela) veliko slabša. Razumem, zakaj ti je neprijetno, a vendar to kaže, da je dober človek."

Kaj bi ji pa odgovorila ti?

"Tast in tašča sta se povabila na najine medene tedne, in ko sem rekla NE ..." (izpoved ženske)