"Moji tamponi so ves čas izginjali, nato pa sem ugotovila, da jih moj mož ..." (zapis zgrožene ženske)

"Sem šla predaleč? Ima moj mož prav ali ne?"

"Moji tamponi so ves čas izginjali, nato pa sem ugotovila, da jih moj mož ..." (zapis zgrožene ženske) (foto: Profimedia) Profimedia
1. 3. 2023

S partnerjem (jaz sem stara 27, on pa 30) sva skupaj 3 leta, poročena 2 meseca.

Zadeva je takšna. Včasih sem med menstruacijo uporabljala vložke, ki pa sem jih nedavno zamenjala za tampone (imam zdravstvene težave). Naj povem, da mi tamponi 10x bolj odgovarjajo, še posebej, ko sem zdoma – recimo v službi ali na potovanju.

A moj mož jih sovraži. Nikoli mi sicer ni pojasnil, zakaj, razen to, da mi je rekel, da mu ob moji uporabi tamponov ni prijetno.

Sprva se mi ni zdelo nič takšnega, saj že tako sovraži veliko stvari, ki jih jaz počnem, pa, kot pravi sam, "s tem živi" kljub temu. Razen v tem primeru. Rekel mi je, naj grem nazaj na uporabo vložkov, ampak sem mu dala jasno vedeti, da gre za moje telo in da o tem odločam jaz.

Tampone, do katerih je imel dostop, je vrgel stran, kar me je zelo razjezilo, ampak *!!!*, da bi ohranila mir med nama, sem preprosto kupila novo škatlico in jo skrila pred njim. No, nekako jo je vendarle našel in vrgel v koš. Tega seveda nisem vedela, dokler včeraj nisem dobila menstruacije in ugotovila, da nimam tamponov. Bila sem utrujena in pod velikim stresom, zato sem se, ko mi je priznal, da jih je vrgel stran, zdrla na njega.

Njegov odgovor je bil, da sem tako vedela, kaj si misli o teh stvareh, pa sem se kljub temu odločila, da jih obdržim.

V tistem trenutku se mi je zmešalo in sem mu rekla, da nima nobene pravice tega početi ter naj se že enkrat sprijazni. Samo gledal me je. Videti je bilo, kot da bo zajokal ali nekaj, potem pa je odšel ven.

Kasneje mi je začel razlagati, kako bi morala kot par upoštevati, če komu od naju kaj ni prijetno. Povedal mi je, da se je o tem že prej hotel z mano pogovoriti, pa sem ga zmeraj zavrnila, ga užalila in verbalno napadla. Prav tako je rekel, da v kolikor še vedno vztrajam pri uporabi tamponov, naj jih vsaj uporabljam, ko sem zdoma, a vendar sem mu rekla, da se to ne bo zgodilo.

Imam slabo vest, ker je prišlo do tega, ampak preprosto sem bila na koncu z živci in v takšnih bolečinah, da sem morala to dati iz sebe.

Sem šla predaleč? Ima moj mož prav ali ne?

Vir: Reddit

Preberi še: "S fantom nikoli ne doživim orgazma - razmišljam, da ga zapustim" (zapis Slovenke)

Priporočamo tudi: "Izvedela sem, da je sestrin mož gej - ji naj povem?" (klic na pomoč Slovenke)