"Moja mami je po ločitvi čisto podivjala - vidim in slišim več, kot bi želela" (zapis Slovenke)

"Jo skušam razumeti, pa vendar se mi zdi, da to ni življenje primerno za zrelo žensko. Skrbi me ..."

"Moja mami je po ločitvi čisto podivjala - vidim in slišim več, kot bi želela" (zapis Slovenke) (foto: Profimedia) Profimedia
13. 10. 2022

"Ne vem, na koga naj se še obrnem po nasvet /.../. Oče in prijateljice so že dali roke stran, psihologinja pa pravi, da brez njenega sodelovanja ne bo šlo.

Gre za mojo mamo. Pred enim letom sta se z očetom ločila. Dejansko sta se razšla sporazumno in v prijateljskem odnosu. Par sta bila od šestnajstega leta, ona njemu prva punca, on njej prvi fant.

Oče je po ločitvi spoznal žensko, s katero imata kup skupnih interesov, gresta lepo počasi. Mama pa je druga pesem. Od dne, ko je ločitev uradna, ko jo je zapila s prijateljicami, je adijo pamet.

Ker živiva v isti hiši, vidim in slišim več, kot bi si želela. Po službi je ni nikoli direkt domov, moške menjava bolj pogosto kot spodnje perilo. Prihajajo stari, mladi in tisti srednjih let.

Za vikende je odsotna, rajši je ne vprašam, kje vse se potika. Stara je 46 let, je samska, zasluži dobro, s sestro sva samostojni, vnukov še ni. Ko se želim z njo pogovoriti, mi pravi, da sem zategnjena, naj se sprostim in uživam, ker v zakonu vse to odpade.

Rada mi pove, da je bil zakon največja napaka, sploh, ker se je vezala tako mlada, da brezskrbnega mladostniškega življenja ni imela prilike [imeti, op. a.].

Jo skušam razumeti, pa vendar se mi zdi, da to ni življenje primerno za zrelo žensko. Če že živi razvratno, naj bo vsaj malo bolj diskretna. Skrbi me da si bo zafurala življenje, da bo prišla na slab glas, na koncu pa bo ostarela ostala sama in razočarana."

Kaj praviš, je prav, da pusti mami, da živi svoje življenje ali pa bi morala kako ukrepati?

Zapis je bil objavljen na tem forumu.

"Po 1 letu zveze sem izvedela, da je z mano le zaradi TEGA FETIŠA" (izpoved razočaranega dekleta)