"Moj fant me je prevaral z moškim" (iskrena izpoved dekleta)

"En dan sem prišla k njemu na obisk in ju zalotila sredi glasnega prepira. Ko sem se vmešala, je Miha želel zaključiti zadevo, Rok pa pa ga je izzval: 'no, povej ji, kaj se v resnici dogaja'."

"Moj fant me je prevaral z moškim" (iskrena izpoved dekleta) (foto: Profimedia, Obdelava: Cosmo uredništvo) Profimedia, Obdelava: Cosmo uredništvo
2. 3. 2022

Z Miho sva se spoznala v drugem letniku faksa. Hitro sva postala prijatelja in se gibala v istih socialnih krogih do konca študija.

Mislim, da sem od vedno bila zatreskana vanj, ampak on je zmeraj bil z nekom v zvezi ali pa sem bila zasedena jaz. Nikoli se nisva povezala v tem smislu, a kljub vsemu je ostajal konstanta v mojem življenju.

Ko sem ob koncu študija skušala ugotoviti, kakšen je moj naslednji korak, sem definitivno padla pod vpliv njegove odločitve, da se vpiše na naslednjo stopnjo študija na drugi strani države. Z najinim prijateljem Rokom sta se odločila nadaljevati izobraževanje v medicini, a jaz nisem želela izgubiti svojih najbližjih prijateljev.

Glede na to, da nisem imela še nič načrtovano, sem, ko sta mi predlagala selitev na drugo stran države in začetek novega, post-študijskega življenja, sprejela.

In takrat se je zgodilo: z Miho sva začela razmerje. To je bilo nekaj, kar sem si želela od prvega trenutka, ko sem ga spoznala.

Tako močno sem si želela, da bi se nama obneslo. Najino razmerje je zelo spominjalo na najino prijateljstvo, s to razliko, da sva imela malo več fizičnega kontakta. In ko rečem malo več, res mislim tako.

Mislila sem, da je morda razlog to, da sva se predobro poznala. Morda tako pač je, ko si v razmerju z dobrim prijateljem.

Čas je mineval in drug ob drugem sva se počutila zmeraj bolj domače. Najin seks je bil reden, ne ravno pogost, ampak; ali ni tako, da romanca sčasoma pri vseh zbledi?

Prav tako sva oba imela sostanovalce, zaradi česar je bilo vse skupaj še bolj nepraktično. Miha je živel z Rokom, jaz pa sem imela dve cimri. Najti zasebnost je bil pravi podvig. Čeprav sva se zelo trudila, sva jo le redko kdaj imela.

Večino skupnega časa sva preživljala tako, da sva šla ven jest, gledala filme ali pa se družila s prijatelji.

Vse je bilo super; le redko sva se prepirala. Pravzaprav se je zdelo, kot da je do prepirov vedno pogosteje prihajalo med Miho in Rokom.

Rok je namreč pred kratkim priznal, da je gej in je bil v zvezi s kolegom s faksa. Odkar je oznanil spremembo svojega življenjeskega stila, je napetost med njima vedno bolj naraščala, in nisem si mogla pomagati, da ne bi posumila, da je Miha homofob.

En dan sem prišla k njemu na obisk in ju zalotila sredi glasnega prepira. Ko sem se vmešala, je Miha želel zaključiti zadevo, Rok pa ga je začel izzivati in mu praviti: "no, povej ji, kaj se v resnici dogaja".

Po pol ure prepričevanja se je Miha vendarle umiril in mi končno razložil: z rokom sta bila ljubimca.

Moj fant me je prevaral z moškim.

Na skrivaj sta bila skupaj že od našega prvega letnika in sta bila z ženskami samo zato, da bi prikrila svoje razmerje.

Načrtovala sta, da se vpišeta na isto šolo, se vselita v skupno stanovanje in ostaneta skupaj na dolgi rok.

In kakšno vlogo sem imela v vsem tem jaz? Miha in Rok sta hotela najti in poročiti primerni ženski partnerki, ampak ostati v istem mestu, tako da se lahko še naprej na skrivaj dobivata.

Rok se je sčasoma naveličal skrivanja in začel hoditi z drugimi moškimi, kar je bil povod za ljubosumje in jezo med njima. Miha je bil prepričan, da ni razloga, da ne bi rešila prvotnega načrta.

Kaj? Me je Miha resnično prosil, naj bom njegova krinka? To mora biti šala. Ostala sem brez komentarja. Ne, ne in ne.

Vstala sem, pobrala svoje stvari in brez besedice odšla. Nikakor nisem mogla priti k sebi, da bi reagirala na njegovo izdajo in narcisizem, niti na svojo jezo in zmedenost.

Tipa, v katerega sem bila zatreskana štiri leta in sem ga končno tudi dobila, nisem v resnici nikoli privlačila.

Zaprla sem se vase. Nisem ga videla več tednov. Bilo me je preveč sram, da bi lahko razložila situacijo komurkoli, razen svojim najbližjim prijateljicam.

Po nekaj mesecih sem vendarle lahko zbrala nekaj kratkih stavkov, kako to opisati: "Moj bivši fant je bil na skrivaj gej, ki se je trudil ostati heteroseksualec s tem, ko je bil v razmerju z mano." Ali pa "Moj bivši me je varal ves ta čas, kar sva bila skupaj, in to z drugim moškim."

Na srečo smo vsi zmeraj uporabljali zaščito, zato je bila skrb za zdravje odveč, so pa moja čustva utrpela ogromno škodo.

Se vidim v tem scenariju 'srečne družine'? Sem tip ženske, ki si bo čez nekaj let preprosto zakrila oči, medtem ko se bo on izmuznil od doma k svojemu ljubimcu? Že zdaj vam lahko povem, da je to en veliki, debeli 'ne'.

Z Miho sva se od takrat sicer slišala in sva zdaj površno prijateljska drug do drugega. Postal je zdravnik in se odločil za specializacijo v plastični kirurgiji. Kar mu je tudi pisano na kožo, glede na to, da je obseden z videzom.

Po predlogi Alex Alexander

Imena oseb so spremenjena.

Preberi še: Bralec:"Ljubimkal sem s poročenim sosedom, nato pa mi je njegova žena poslala TOLE!"

Priporočamo tudi: "Prepričana sem bila, da so svingerji 'seks čudaki', dokler nisva z možem enkrat probala ..." (resnična zgodba)