"Mislila sem, da rabi čas, da se odpre - nato pa sem izvedela resnico" (zapis Slovenke)

"Boli, ko vidim, kako nepomembna sem v resnici bila."

"Mislila sem, da rabi čas, da se odpre - nato pa sem izvedela resnico" (zapis Slovenke) (foto: Profimedia) Profimedia
4. 4. 2022

"Bila sva si blizu. Približno pol leta. Vsaj tako sem bila prepričana, in da je vprašanje časa, kdaj bova postala polnokrven par. Mislila sem, da rabi čas, da se odpre, da preboli famozno bivšo. Da ponovno zaupa ljudem. Tako kot jaz.

Nekaj dni nazaj pa sem zvedela resnico, na katero nisem računala niti v sanjah.

Po njegovi fatalni bivši je bila namreč na sporedu še neka poročena ženska, (medtem ko sem bila sama dober teden odsotna, fizično in online, niti se kako drugače nisem oglašala, razlogi so bili nepomembni, nenazadnje nama ni bilo potrebno vsak dan tičati skupaj, saj nisva bila v resni zvezi), ki ga je tudi zapustila z namenom reševanja svojega zakona, menda.

Opazila sem, da postavlja ženske, ki mu dajejo vedeti, da ga lahko pustijo trpeti, da njegova ljubezen ne bo uslišana, na piedestal. Dosegljive ali prijazne, nežne, ljubeče ženske, pa ima samo za božanje svojega ega oziroma smo zanj drugorazredna vrsta.

Boli, ko vidim, kako nepomembna sem v resnici bila.

Hotela sem prekiniti stike že prej, zaradi določenih ponavljajočih, motečih dejanj, ki jih je sicer kasneje popravil, a besede oprosti ne pozna, niti je ni zdaj na koncu izrekel … Kot da se ne bi vsaj spodobilo, ti meseci druženja pa, kot da so bili bežen, nepomemben klepet, mimogrede.

Sem pa pozitivno presenečena nad seboj, kako dostojno sem prenesla ponovni poraz in kako zelo manj boli kot pred leti … Spoznala sem, da se tudi sama vrtim okoli istega problema kot on (nedosegljivi, hladni moški), a s pomembno razliko med nama, da sem sama iz disfunkcionalne družine, kjer tople besede, objema nisem poznala, bila pa sem neprestano pod psihičnim nasiljem obeh staršev, včasih pa tudi pod fizičnim.

Skratka, kot je razbrati, slabo izhodišče za partnerska razmerja, temu v dobrobit niso niti moji določeni zdravstveni problemi, se pa trudim, da presegam vcepljeno vlogo žrtve in poskušam biti čim bolj v vlogi borke.

A ne glede na vse, mene noben klic, obraz moškega, iz (davne ali bližnje) preteklosti ne gane, medtem ko je zgoraj omenjena gospa samo tlesknila s prsti, pa je 'moj nesojeni bodoči dragi' takoj skočil na noge."

Zapis je bil objavljen na tem slovenskem forumu.

"Čeprav mi je trikrat lagal o koncu afere, mu dajem še eno priložnost - TO je razlog" (izpoved ženske)