"Čeprav mi je trikrat lagal o koncu afere, mu dajem še eno priložnost - TO je razlog" (izpoved ženske)

"V to 'prijateljstvo' sem verjela, dokler sredi 2020 nisem našla sporočila, ki je razkrilo resnično situacijo in končno je priznal, da ima afero ..."

"Čeprav mi je trikrat lagal o koncu afere, mu dajem še eno priložnost - TO je razlog" (izpoved ženske) (foto: Profimedia) Profimedia
3. 4. 2022

S Samom* sva se spoznala preko skupnih prijateljev, ko sva bila stara 16. Med nama je bilo v hipu začutiti privlačnost, a bila sva tako mlada. Izmenjala sva si nekaj nedolžnih poljubov in pri tem je ostalo naslednjih sedem let.

Pri 24 sva se po naključju ponovno srečala v baru, kjer sva bila zmenjena za pijačo s tistimi istimi skupnimi prijatelji izpred nekaj let. Tokrat sva bila pripravljena na nekaj več. Kmalu zatem sva začela hoditi.

Tri leta kasneje sva se poročila. Nato so prišli otroci. Tri ljubke punčke.

Po letih najemniškega stanovanja in 16-ih letih razmerja, od tega 13-ih zakona, sva se z njimi končno vselila v našo čudovito prenovljeno staromeščansko hišo. Življenje je bilo lepo. Bila sem tako srečna.

Na žalost pa Samo tega zadovoljstva ni delil z menoj. Zmeraj je bil pod stresom zaradi denarja. Hiša naju je veliko stala in renovacija je bila zelo draga. Povrhu vsega je Samo želel več časa samo za naju. Več seksa. Več povezanosti.

Bila sem gospodinja in mama, tik pred tridesetim letom. Ves čas sem bila izčrpana in vedno sem otroke postavljala na prvo mesto. Šele nato sebe. Samo je prišel na vrsto na koncu.

Kako drugače pa naj bi bilo? Rekla sem mu, da je to začasno.

Da najini otroci ne bodo za vedno dojenčki. Kaj kmalu bodo začeli hoditi v šolo in bova dobila najini življenji nazaj. Zdelo se je, da je Samo sprejel moj filozofski način razmišljanja, a v notranjosti ga je še zmeraj razjedalo. Nič nisem počela namenom, a vendar se je počutil zapostavljenega. Počutil se je ignoriranega.

Konec 2019 je Samo začel domov prihajati pozneje kot sicer. Kar pomeni ob 23. uri ali še kasneje, namesto ob njegovih običajnih urah, med 20. in 21. Prav tako se je zdelo, da ga popolnoma nič ne zanima, kaj imam povedati, ni me več gledal direktno v oči.

Vsak trenutek je izkoristil, da je šel čez vikend ven. Brez mene. Začel je omenjati novo prijateljico. Mlado dekle po imenu Maja*, ki je bila medicinska sestra v bolnišnici, v kateri je delal kot zdravnik. Klišejsko.

V to 'prijateljstvo' sem verjela, dokler sredi 2020 nisem našla sporočila, ki je razkrilo resnično situacijo in končno je priznal, da ima afero.

Bila sem tako šokirana in prizadeta, in to kljub vsem opozorilnim znakom. Obljubil mi je, da jo bo končal. Zagotovil mi je, da mu je žal in da si obupano želi, da se najin zakon obnese.

Prisilila sem ga, da mi obljubi, da bo prekinil vse stike z Majo in se bo v službi pogovoril s koordinatorko medicinskih sester, da ne bosta več delala skupaj.

Dva meseca kasneje, na ponedeljek ob 6. uri zjutraj, sem ponovno zagledala njeno sporočilo na Samovem mobitelu. "Dobro jutro, čedni". Ko je videl, da sem prebrala sporočilo, je rekel: "Odhajam." Spakiral je svoje stvari in odšel.

Ves naslednji mesec je minil v njegovem kitiziranju mojih spodrsljajev. Da mi je spodletelo kot ženi. Kot materi. Kot osebi. Za to, kar počne, sem bila kriva izključno jaz. Ja, še zmeraj se je videval z Majo. Bil je zmeden.

Vse, kar mi je rekel, sem si vzela k srcu in postala depresivna. Samo sebe sem krivila za afero. Ko le ne bi bila tako utrujena. Tako prezaposlena z otroki. Ko bi le ob sebi imela družino, ki bi nama pomagala, da bi lahko imela več časa za naju.

Ko sem se vendarle opravičila za svoje spodrsljaje, se je Samovo razpoloženje občutno izboljšalo. Ponovno je začel govoriti o najini prihodnosti. Peljal me je na kosila. Želel je, da ponovno hodiva na zmenke. Želel je, da tokrat to "storiva prav". Srečna sem bila, ker je ponovno videl najino skupno prihodnost.

Rekel je, da mu je vseeno za Majo. Da se več ne bo videval z njo. Dogovorili smo se, da bo čez vikend ostal pri nas doma in bomo čas preživeli vsi skupaj. To je bil korak naprej proti zaupanju in njegovi vrnitvi.

Na petek pred omenjenim vikendom sem mu poslala sporočilo, da bi ga vprašala, če je še zmeraj v stiku z Majo.

Želela sem preveriti, ali je tokrat dokončno zaključil z njo, preden bi se k nam prišel igrati 'srečno družino'. Preko sporočil je postal precej agresiven, medtem ko je priznal, da sta še vedno v stiku, a le preko telefona in kot prijatelja.

Prosila sem ga, naj jo odstrani iz imenika ali pa 'nama' sploh ne bom dala druge priložnosti. Odgovoril mi je, da je "končano", zato nisem več spraševala naprej.

Tisto večer smo s puncami jedle pico in gledale najljubšo oddajo. Samo je poklical okoli 19. ure, da bi jim zaželel lahko noč, ampak ni prosil zame, kot je to storil običajno. V trebuhu sem še ves preostanek večera čutila slabost, ker se nisva slišala, prav tako pa nisva dorekla zadnjih podrobnosti o naših načrtih za vikend.

Počakala sem do 23. ure, nato sem odšla pod tuš. Čisto nič nisem bila utrujena, le zaskrbljena.

Odločila sem se odpeljati na drugi konec mesta do Samovega začasnega stanovanja, ki sva ga sicer imela v skupni lasti. Poslala sem sporočilo prijateljici, ki je stanovala v moji bližini, in jo prosila, naj pride pazit na otroke.

Ko sem prispela do Sama, me to, kar sem videla, ni pretirano presenetilo. Enkrat prej mi je že povedal, kateri avto vozi Maja, zato sem takoj vedela, ko sem ga videla parkiranega zunaj. Lahko bi se preprosto vrnila domov in pustila vse skupaj, ampak nisem.

Mislim, da sem morala videti na lastne oči, da sem lahko sprejela, kaj se dogaja.

Odprla sem ograjo pri vhodu in vtaknila ključ v vrata stanovanja, da bi jih odprla. Naenkrat jih je z druge strani potegnil Samo, se izmuznil ven in jih zaprl za seboj. Stopil je na verando, popolnoma gol, in mi rekel: "Hej, ljubica." Brez odgovora sem potisnila vrata navznoter, da se mi je odprl pogled direktno na njegovo posteljo.

Seveda je tam ležala Maja, prav tako gola. Zavriskala je, nato pa se skrila pod podkrivalom. Obrnila sem se in odkorakala nazaj do avta ter se odpeljala v noč. Nisem mogla verjeti svojim očem.

Po tistem se več nisva slišala, nato pa mi je Samo večer kasneje poslal sporočilo: "Kakšna koza. Varala me je."

No, to pa je bilo presenečenje. Menda sta se, potem ko sem odšla, skregala zaradi tega, ker sva bila midva očitno še zmeraj skupaj

On ji je namreč rekel, da več nisva, kar pomeni, da je lagal obema. V vsem tem je obtožil še njo, da ga vara, kar je tudi priznala. Popolna kombinacija. Seveda Samov ego ni mogel prenesti Majine nezvestobe, kljub temu da je bil tudi sam kriv.

Prekinil je vse stike z njo in se odločil, da se popolnoma posveti temu, da me dobi nazaj. Obljubljal mi je hiške na plaži. Luksuzne avte. Umetnost. Nakit. Počitnice. Vse.

Več mesecev sem ga držala na distanci. Bila sem tako jezna. Tako prizadeta. Počutila sem se izigrano.

A zdaj, štiri mesece po tisti usodni noči, je bolečina delno izzvenela. Začetni šok se je pomiril. Sama sem s tremi čudovitimi punčkami, ki si želijo, da se njihov očka vrne domov. In tudi sama ga močno pogrešam.

Toliko let je bil moj najboljši prijatelj.

Nihče me ne razume, kot me razume on. In nihče ne razume njega, kot ga razumem jaz. Vem, da nisem popolna. Lahko bi se bolj potrudila. Morala bi mu dati občutek, da je bolj pomemben. Bolj seksi. Bolj moški.

In to je razlog, zakaj bom Samu dala še eno priložnost.

Vem, da mu njegov ego ne bo dovolil obuditi afere z Majo zdaj, ko je ona tista, ko je varala njega. Ta zadeva je končana. Lahko najde koga drugega, ampak mislim, da ne bo. Čutim, da moram zgrabiti priložnost.

Ker obstaja možnost, da bomo nekoč srečna družina. Morda šele nekje daleč v prihodnosti, ampak mislim, da sva se skozi ta proces oba ogromno naučila. Moram držati pesti in upati na najboljše.

Vir: mamamia.com.au

*Imeni sta spremenjeni.

Preberi še: Slovenka na spletu objavila število spolnih partnerjev in razdelila ljudi (TO je razlog)

Priporočamo tudi: Seks med nosečnostjo? TO je VSE, kar moraš vedeti (izkušnje mladih mamic)