'Med študentskim delom me osvaja štiridesetletni očka' (osebna izpoved bralke)

Se tudi tebi vlečejo dolge ure študentskega dela? Spodaj preberi, kako se je bralkin delavnik spremenil v zono osvajanja.

'Med študentskim delom me osvaja štiridesetletni očka' (osebna izpoved bralke) (foto: Profimedia) Profimedia
4. 9. 2020

»Med letošnjimi poletnimi počitnicami sem si poiskala študentsko delo. »Končno,« je bil odziv mojih staršev, ko sem jim vsa ponosna sporočila novico.

Čeprav sem si vedno obljubila, da ne bom delala v trgovini s sitnimi strankami, sem pristala ravno tam. Priznati moram, da mi je delo precej všeč, stranke so v veliki večini zelo prijazne, sodelavke pa so zares super. Vsak dan pa mi vedno znova popestri varnostnik.

Vse se je začelo neko nedeljo, ko sem bila v trgovini prvič popolnoma sama in posledično precej živčna, da bi lahko šlo kaj narobe. Ker nisem vedela, kaj naj počnem tistih dolgih osem ur, sem pričela z zlaganjem in čiščenjem polic pri vhodnih vratih trgovine.

Videla sem, da se mimo trgovine sprehaja varnostnik in ga, ker je to pač vljudno, pozdravila. Tudi on mi je odzdravil, me pri tem s pogledom poskeniral in šel dalje. Sama temu nisem pripisala večjega pomena, zato sem s svojim delom nadaljevala, nakar se je čez minuto ali dve v trgovini prikazal ravno on.

»Ti si pa nova tukaj,« je začel z najbolj očitnim stavkom na svetu.

»Res je,« sem prijazno odvrnila.

»Nisem vedel, da imamo tako lepo punco. Če boš potrebovala, da te pazim, kar pokliči.«

V želji, da je to konec najinega pogovora sem se nasmehnila in v znak sporazuma dvignila palec. Ne vem, ali je minilo pet minut, ko se je zopet vrnil.

»A kaj treniraš?« me je vprašal.

V tistem trenutku sem vedela, da sem si nakopala težave. Verjemite, da ko me vidite, vaše prvo vprašanje zagotovo ne bi bilo, če kaj treniram.

»Nazadnje sem trenirala rokomet v osnovni šoli, kar mislim, da se vidi po stanju moje postave,« sem v hecu odgovorila.

»Ti si popolna, tvoje telo je super, si prava ženska. Imaš kakšnega fanta?«

Na tej točki naj poudarim, da je osvajalski varnostnik poročen štiridesetletni oče dveh otrok. Vsekakor nič od naštetega ni na mojem seznamu želja.

» Nimam časa še za fanta,« sem odgovorila malo v šali malo pa z namenom, da bi dojel moje sporočilo in nehal z osladnimi pripombami.

» Tako lepa punca ima sigurno veliko fantov. Če pa si samska, potem pa te lahko hodim malo osvajat.«

Podobni pogovori se odvijejo skoraj vsakič, ko vidi, da sem sama v trgovini. Priznam, da se včasih kar skrijem za pult ali pa nenadoma dobim »ogromno dela« in se mu tako izognem.

Kar celotno situacijo še bolj popestri je pa dejstvo, da sodelavke naravnost uživajo v tem, da si je varnostnik izbral ravno mene za svoje igrice. Vsakič, ko pridem v trgovino me že na vhodu čaka dobrodošlica: »Varnostnik te je iskal!«

Še dobro, da se poletje bliža h koncu in s tem tudi moje poletno delo. Ko bi le kakšen fant jeseni na fakulteti pokazal takšno zanimanje za moje neobstoječe trening življenje in ostale malenkosti.«

'Nikoli ne uganeš, kam se mi je med seksom zataknil zobni aparat' (resnična zgodba bralke)

'Fantova mačeha me je slišala med seksom' (osebna izpoved naše bralke)

Fotografije: Profimedia