Magični dotiki, ki ga bodo obnoreli

Zadnje raziskave so pokazale, da je za srečno razmerje dovolj že en sam dotik.

Magični dotik (foto: Eric Ray Davidson) Eric Ray Davidson
22. 2. 2012

Če ga želiš resnično osvojiti, nikar ne izgubljaj besed.

Z dejanji mu pokaži, da si odlična poznavalka njegovih čustev, in ga zapelji z magičnim dotikom.

Dovolj je en sam dotik

In to ne kakršenkoli, ampak dotik s čudežnimi učinki, ki bodo v tvojem partnerju vzbudili posebna ljubezenska čustva, za katera morda sploh ni vedel, da obstajajo.

Švedski strokovnjaki so namreč odkrili, da njegovi možgani vsak fizični dotik zaznajo kot ljubkovanje posebne vrste, tvoja bližina pa ga bo tako razvnela, da bo s tabo kar naenkrat čutil neverjetno povezanost.

Preberi zvijače prave mojstrice, ki vaju bodo tokrat tudi malce zabavale, vajino zvezo pa popeljale v višave.

Če je pod stresom …

S palcem in kazalcem pobožaj njegovo ušesno mečico

Ušesa so center neštetih občutljivih vozličkov, ki so neposredno povezani z njegovimi možgani. Medtem ko tebi ugaja ljubkovanje ušes med ljubljenjem, njemu najbolj prija tvoj dotik, ki ga odvrne od stresa.

Raziskave so pokazale, da so najboljše počasne tehnike, zato se ga loti potrpežljivo in zelooo z občutkom. Najbolje je, da ušesno mečico počasi gneteš s prsti, kar bo na partnerja delovalo pomirjajoče, ob tvojih dotikih pa se bo v trenutku sprostil.

Ta tehnika je tako učinkovita, da jo uporabljajo tudi profesionalni maserji, tebi pa priporočamo, da se pogumno poigraš z različnimi pritiski, pri čemer boš hitro ugotovila, katera tehnika ga bo najbolj obnorela.

Da bo resnično presenečen:

Največji učinek boš dosegla, ko boš počasi masirala njegovo mečico, medtem pa mu na ušesa z nežnim glasom šepetala romantične misli (dragi, res sem srečna, ker te imam, bo v tem primeru povsem na mestu).

Tvoja sapa bo blagodejno delovala na njegove možgane in ga božala tako zelo, da ga bodo vibracije tvojega glasu do konca naježile.

Ko ti nekaj pripoveduje …

Približaj se mu z odprtimi rokami

Ni ga junaka, ki bi se branil tvojega pozdrava z iskrenim objemom. Ta dotik je znan kot polovični gib, kjer je dovolj, da se mu približaš z odprtimi rokami, on pa bo naredil preostalo. Gre za več kot očiten signal, da si mu naklonjena in da ga resnično poslušaš. Tako bo vsakič, ko se mu boš približala, podzavestno med vama začutil posebno in zelo močno povezovalno energijo.

Kaj moraš nujno vedeti:

Prepletene roke so simbol naklonjenosti, ki je zelo pomemben za trdno in zdravo razmerje. Pri tvojem dotiku (roke so lahko široko odprte, varno spravljene v njegovem objemu ipd.) bo partner začutil, da med vama vlada posebna sinergija, kar je za njegove možgane zelo pomemben podatek.

Z razklenjenimi rokami mu boš sporočila, da si odprta za njegove besede (sklenjene roke pa v nasprotnem primeru pomenijo, da mu nisi naklonjena, zato bodi skrajno previdna).

Ljudje smo poleg šimpanozov edina bitja, ki roke poleg primarnih funkcij uporabljamo tudi za sporazumevanje in izražanje čustev, zato izkoristi to prednost in mu na vsakem koraku pokaži, da ga imaš rada. Ob prepletu dlani bo dobil občutek, da ti lahko zaupa prav vse, kar je po mnenju strokovnjaku ena najučinkovitejših tehnik medsebojnega komuniciranja.

Ko mu želiš povedati, da ga Ljubiš ...

S prsti ga nežno pobožaj po laseh

Takšen dotik je v živalskem svetu izraz predanosti, živali pa ga uporabljajo tudi zato, da pokažejo, kakšen vpliv imajo na partnerja. Ljudje imamo podobne primarne instinkte, z nežnim božanjem po laseh pa bo tvoj dragi brez besed razšifriral zelo zapleteno neznanko, ki bo pravzaprav pomenila, da ga ljubiš (in takšne neznanke se sicer ne da kar tako razvozlati!!!).

Največ boš dosegla, če božanje njegovih las kombiniraš z drugimi dotiki naklonjenosti, ki ga bodo popolnoma razvneli (poigraj se z njegovimi oblačili, popravi mu ovratnik, odpri gumb na srajci) in pripravili do tega, da te bo resnično poslušal. Najbolj učinkovita so namreč tista sporočila, ki mu na različnih ravneh sporočajo isto – da si nora nanj.

Na kaj ne smeš pozabiti:

Od vseh dotikov, ki ti jih predstavljamo, je ta najpomembnejši in za partnerja tudi najbolj občutljiv, zato ga uporabljaj le, če sta v resnem razmerju. Fantje o svojih čustvih zelo težko govorijo, saj so za njih bolj kot besede pomembna dejanja.

Bodi previdna, da ga ne spraviš v zadrego, vseeno pa preveri, kakno je stanje pri njem. Tako je najboljši trik, da mu zaupaš, kaj čutiš, nežno božanje z rokami, po njegovi reakciji pa boš hitro ugotovila, ali so ljubezenska čustva obojestranska.

Ko je zelo jezen ...

Roki položi na njegov vrat in nežno pritisni na mišice

Kadar je jezen, se v njegovem telesu pretaka velika količina adrenalina, ki sproži velik naval čustev, ta pa po navadi vodijo v prepir ali ignoranco. In ker se tokrat SMEŠ igrati z žerjavico, ga nežno stisni za mišice (na predel med rameni in vratom), njegova napetost v vratu pa bo s tem trikom v trenutku izpuhtela.

Tvoj magični dotik bo preprečil, da bi njegova jeza napredovala in vama uničila dan (za to pa ti bo na koncu neskončno hvaležen). Če ne veš, kako bi se stvari lotila (seveda ga nočeš razjeziti še bolj), naj ti zaupamo, da obstajata dva načina, ki ga bosta pomirila – tvoj dotik je lahko tako močan kot njegova trenutna jeza (pritisk bo pomagal, da bo napetost nekoliko popustila) ali pa se ga dotakni čutno in nežno (v tem primeru bodo njegovi možgani prejeli blagodejno sporočilo), rezultat pa bo hitro viden tudi pri njegovem razpoloženju.

Znanstveniki pojasnujejo, da je pritisk na vratne mišice za partnerja čustvena opora, njegovim možganom pa pošlje sporočilo, da vajini energiji delujeta kot ekipa. Gesto uporabljajo tudi športniki, ki soigralcem pred tekmo zaželijo srečo ravno s pritiskom na omenjeni del telesa.

Najbolj učinkovit trik:

Če je njegova jeza namenjena tebi, ga 'napadi' od zadaj (tvoj prsni del naj počiva na njegovem hrbtu). Tako ne boš vstopila v njegov osebnostni prostor (nočeš namreč, da dobi občutek utesnjenosti), a ga boš umirjeno prepričala, da ni problema na svetu, ki ga ne bi mogla rešiti skupaj.

Ko želiš pobožati  njegov ego ...

Mu svojo dlan položi na prsi

Te zanima, kateri dotik je najbolj blagodejen za njegov ego? Igračkanje z njegovimi mišicami, seveda! Vsak moški se najbolje počuti takrat, ko ve, da lahko fizično zaščiti svojo drago. Čeprav se ti bo na prvi pogled morda takšno razmišljanje zdelo primitivno, imajo fantje radi, da jih opomnimo, kako možati so in me ranljive.

Tvoj dragi je za dotik prsi še posebej občutljiv, saj njegovi možgani ob tvojem razvajanju prejmejo sporočilo, da je on glavni žrebec (ti pa ženska, ki potrebuje hrabrega moškega, da jo brani). To imej v mislih vsakič, ko ne veš, kako bi ga dobila na svojo stran, in še preden se bo zavedal, bo kot majhen mucek glasno predel v tvojem naročju.

Kako ga boš obnorela:

Vsakič ko boš roke položila na njegove prsi, boš povzročila močan val doponamina (bolje znanega kot prenašalca užitka) v njegovih možganih. Ta čarobni dotik bo tvoj dragi razumel kot snubitev, zato bosta hitro ugotovila, da sta na isti valovni dolžini. In kot pravi prenašalec užitka bo doponamin med vama naelektril nerazložljivo kemijo, ob kateri se ti preprosto ne bo mogel upreti.

V njem boš prebudila občutja, ki so sicer značilna za začetniško fazo zaljubljenosti, in ga spomnila na vajine prve skupne trenutke, ki bodo vsakič znova poskrbeli za usodno privlačnost ter za tisto, kar sledi.

Po predlogi Mine Azodi prevedla in priredila Manca Čampa, foto: Eric Ray Davidson

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri