"Ljubim svojo ženo, ampak všeč mi je sodelavka - je to narobe?" (ODGOVOR strokovnjakinje)

"Moja žena je naravnost čudovita in moji prijatelji so nama zmeraj zavidali najino zvezo. Zakaj torej ves čas razmišljam o tej drugi ženski?"

"Ljubim svojo ženo, ampak všeč mi je sodelavka - je to narobe?" (ODGOVOR strokovnjakinje) (foto: Profimedia) Profimedia
5. 10. 2022

Sem moški v tridesetih, poročen in imam enega otroka. Z ženo sva skupaj 12 let in tako njo kot najinega sina imam neskončno rad. Vendar pa se mi zdi, da se zaljubljam v nekoga drugega, kar mi povzroča neprespane noči.

Spoznal sem jo med nekim projektom v službi in vsakič, ko jo vidim, me noro privlači.

Ne gre le za fizično privlačnost, čeprav ta zajema velik del, ampak se tudi zelo dobro razumeva in se lahko skupaj marsičemu nasmejiva. Močno me spominja na čase, ko sem prvič srečal svojo ženo in jo začel bolje spoznavati.

Vse skupaj me je precej šokiralo, saj sem bil prepričan, da zame obstaja le moja žena, in nikoli prej nisem podvomil v najino razmerje.

Nisem še spoznal osebe, ki bi se lahko sploh primerjala z njo ... do zdaj. In vem, da sem resnično srečen, da jo imam – je naravnost čudovita, tako navzven kot navznoter, moji prijatelji so nama zmeraj zavidali najino zvezo.

Zakaj torej ves čas razmišljam o tej drugi ženski?

Zmeden sem in ne vem, kaj naj naredim – ali naj ta čustva vzamem resno in nekaj ukrenem ali naj jih preprosto ignoriram?

»Po mesecu seksa me je začel ignorirati, nato pa sem ugotovila, da …« (osebna izpoved Celjanke)

Strokovnjakinja Coleen Nolan odgovarja:

"Mislim, da je to, kar doživljaš, le globoka zatreskanost oziroma zaljubljenost – resnično močna fizična in čustvena privlačnost. Vendar pa moraš biti zelo previden, da tega ne zamenjaš z ljubeznijo.

Popolnoma normalno je, da nas privlačijo drugi ljudje, četudi smo v razmerju, a vendar to ne pomeni, da moramo uničiti zakon.

Menim, da če stopiš korak nazaj – kar pomeni, da s to žensko več ne vzdržuješ stika in prijateljskih pogovorov izven službe – ter svojo pozornost posvetiš ženi, bodo čustva do sodelavke počasi zbledela.

S prečudovito ženo sta si namreč ustvarila skupno življenje, imata otroka – zakaj bi vse to postavil na kocko zavoljo službene romance, ki verjetno ne vodi nikamor?

Ves čas se poskušaj opominjati, kako srečen si in kaj vse lahko izgubiš. Predstavljaj si, da ženi poveš, da jo zapuščaš zaradi te druge ženske, in samega sebe postavljaj na realna tla.

In v kolikor začutiš, da v razmerju nekaj pogrešaš, glede tega nekaj ukreni. Začni ženi izkazovati, kako močno jo ljubiš in kako zelo ti je všeč ter na tak način vajinemu razmerju povrni nekaj vznemirjenja.

Vir: Mirror

Preberi še: Ne med vikendom, TO je dan, ko ljudje najpogosteje VARAJO

Priporočamo tudi: "Punca me je pustila zato, ker sem se cepil! Njena utemeljitev te bo pustila BREZ BESED" (izpoved Velenjčana)