Klic na pomoč Slovenke: "Kmalu gremo na težko pričakovan dopust, zdaj pa sem izvedela, da moj mož ..."

"Dol mi je padlo vse. Kaj naj, gremo, ne gremo, otroka bosta obupana, kako se naj pretvarjam 10 dni ..."

Klic na pomoč Slovenke: "Kmalu gremo na težko pričakovan dopust, zdaj pa sem izvedela, da moj mož ..." (foto: Profimedia) Profimedia
12. 1. 2023

"V kratkem gremo na dopust, rezervirano [imamo, op. a.] že pol leta nazaj, to smo že zelo dolgo želeli, planirali, otroka zelo navdušena ...

Zdaj pa izvem, da me je mož prevaral. Dol mi je padlo vse. Kaj naj, gremo, ne gremo, otroka bosta obupana, kako se naj pretvarjam 10 dni, če se odločim, da gremo, ker, kar se mene tiče, sva z mojim potem zaključila.

Praktično se mi je svet podrl iz danes na jutri. Kar se tiče rizika odpovedi, ga imam, ampak enostavno ne morem tega naredit otrokoma," je na forumu zapisala obupana Slovenka.

"Moj mož se mi gabi in iz srca mi je žal, da nisem ..." (brutalno iskrena izpoved Slovenke)

Tako so ji svetovali nekateri uporabniki:

1. "Idi na dopust, zadevo z možem rešuj na 4 oči, ne 8."

2. "Poskusi to rešiti z možem, povsem brez vpletanja otrok. Pojdi na družinski dopust, odigraj svojo vlogo in čas na dopustu porabi za tehten premislek. Razmisli predvsem, zakaj te je mož prevaral, kje so vzroki. To ti bo pomagalo razrešiti problem."

3. "Nekaj podobnega se je meni zgodilo, ti ne zavidam. Smo šli potem vseeno, če bi bila sama, seveda ne bi šla, zaradi otrok pa seveda, da ja. Tam je bilo ok, drugo okolje, jaz sem malo dala glavo na off in smo uživali vsi, čeprav na samem sem z možem držala distanco. Čez tri mesece po prihodu nazaj sva šla narazen. Dopust pa je bil lep, čeprav zadnji skupaj."

4. "Domnevam, da ima sedaj mož slabo vest in jo izkoristi do konca. Naj plača dopust, pojdite na dopust, ti se tam posveti sebi in otrokoma, on pa naj zraven opravlja opravke za vas. Pokaži se v najboljši luči, flirtaj s kelnarji in ostalimi, zrihtaj se. Vmes pa računaj, kaj se ti najbolj splača."

5. "Globoko vdihni. Kdaj greste? Prve dni od strašne novice je najhuje, čez mesec dni bo drugače. A to, da bi mogoče oprostila oziroma poiskala rešitev, pa ni opcija? Mogoče na dopustu to izkoristita? Ne boš ne prva, ne zadnja, ki bi možu to oprostila. Lahko si pa daš nek časovni okvir, ni treba na vrat na nos pustit moža in it z otroki in jim spremenit življenje za 180 stopinj. Še enkrat torej vdihni, razmisli, kaj bo najbolje zate in predvsem za otroke. In pa zelo pomembno vprašanje, koliko sta otroka stara in v kakšnem odnosu ste bili, sta bila do sedaj? Bi lahko pričakovala kaj takega?"

6. "Žal nismo roboti. Iz lastne izkušnje odsvetujem druženje – sama sem govorila, saj bo šlo, saj si razumna, odrasla oseba, skupaj se sestavi zaradi otrok – bomo uživali, morda se sčasoma spet zbližava. Posledica te moje pametne odločitve skupnega dopusta je v nekem trenutku bilo moje popolno sesutje in histerično kričanje nanj, s psovkami in obtožbami, ki sploh ne vem, od kod sem jih jemala in to z bonusom: pred otroci! Pa cel dopust ni naredil pravzaprav nič narobe – če sedaj analiziram za nazaj. Te stvari se zgodijo navadnim ljudem in so običajno večplastne – predvsem pa boleče. Morda celo upam namigniti, da se tvoje vprašanje 'kaj narediti' nanaša ne toliko na skupni dopust, kot na skupno življenje."

7. "Jaz večine odgovorov, ki priporočate skupne počitnice zaradi 'fasade', otrok, … čeprav se želite ločiti, niti približno ne razumem. Niti približno sam ne bi želel preživljati časa na majhnem prostoru z nekom, ki me je tako ali drugače močno prizadel in ga sedaj precej preziram. Če odpoved počitnic ni opcija, bi šel z otroci sam ali tja poslal svojo bodočo bivšo ženo. Druga zadeva je seveda, če želita oba rešiti zakon. Verjetno bi se mogla odkrito pogovoriti (sam prevara je navadno samo vrh ledene gore). Vendar tudi v tem primeru nisem prepričan, če so počitnice najboljši kraj za takšno početje."

Kaj bi ji pa svetovala ti? 🙄

"Mojemu zaročencu se je čisto zmešalo - s svojo mamo se strinja, da mi ONA za poroko izbere TO" (izpoved bodoče neveste)