"Tako sem svoje zlomljeno srce zacelila v samo 20 minutah" (resnična zgodba)

9. 12. 2023
"Tako sem svoje zlomljeno srce zacelila v samo 20 minutah" (resnična zgodba) (foto: Unsplash/Kyle Frederick)
Unsplash/Kyle Frederick

Tale fantastičen trik morda tudi tebi pomaga, da svoje srce hitreje zaceliš. 

"Pustil me je na najbolj epski način.

Nekega torka ob treh popoldne me je poklical, da bi mi povedal, da je spoznal osebo, s katero si želi poskusiti (njegove besede). Še preden sem se uspela od njega za vedno posloviti, je dodal: "Če imaš kakšno vprašanje, bom z veseljem odgovoril."

In tako se je moški, s katerim sem intimno preživela zadnjih pet mesecev, spremenil iz "mojega fanta" v nekoga, ki je zvenel, kot bi mi prodajal mizo z Bolhe. V naslednjih dneh sem končno uspela sestaviti celotno sestavljanko. Naj vam povem, da slika ni imela nobenega smisla. Zaljubil se je, še nikoli ni čutil tako (vključno s preteklo družbo), odselil se je v drugo mesto.

Nobenega "nisi ti kriva, jaz sem" ni bilo, nobenega zaključka na štiri oči, niti priložnosti, da ga srečam v najini najljubši kavarni – le hladen razhod, ki me je pustil v negotovosti. Bila sem popolnoma izgubljena in nisem vedela, kako zaceliti svoje zlomljeno srce. V enem trenutku sem bila v zvezi, že v naslednjem več ne, in to je bil res beden občutek.

Ne spreglej:

V preteklih razhodih sem skušala svojo dušo ponovno najti v banjicah sladoleda in vrečkah piškotov. A ne tokrat.

Morda nisem znala dobro izbirati partnerja, ampak bila sem odločna, da bom tokrat za vedno opravila z zlomljenim srcem. Če ljubezni ne morem ukrotiti, pa menda lahko ugotovim, kako ji pobegniti. Zato sem se obrnila na edino vsevedno entiteto: Google.

Vtipkala sem "Kako pozdraviti zlomljeno srce?" in po številnih zadetkih in klikih naletela na nekaj, kar je spremenilo vse.

Govor Brené Brown o ranljivosti. Celoten govor – vseh 20 minut in 12 sekund – sem poslušala s cmokom v grlu in solzami v očeh, medtem ko je Brownova govorila o ... meni. Ne, nikoli se nisva spoznali. Stala je tam na odru in opisovala stvari o meni, ki jih sama nikoli prej nisem znala ubesediti.

Poznala me je bolje, kot sem poznala samo sebe. Povezanost je tisto, zaradi česar smo tukaj. Je tisto, kar našemu življenju da smisel in namen. Da bi se povezanost zgodila, si moramo dovoliti biti vidni (tj. biti ranljivi).

Ranljivost je pripravljenost narediti nekaj, kar nima zagotovila (na primer, vlagati v razmerje, ki se morda ne bo obneslo). Ranljivost je prav tako izvir radosti, kreativnosti, pripadnosti in ljubezni. Ranljivost ni nič slabega: je način, kako živeti življenje s polnim srcem.

Celoten video, ki morda tudi tebi pomaga bolje razumeti ranljivost in zaceliti zlomljeno srce, poglej tukaj:

Upamo, da ti pride prav. ❤️

Povzeto po Allison Young

Preberi še: Spolnost nad 50 let: To so najboljši položaji za ljudi 50+ (tudi, če nista nič fleksibilna)

Priporočamo tudi: "Možu je uresničila veliko željo in organizirala trojček, nato pa odšla s …" (resnična izpoved)

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ