"Kako naj mu povem, kaj naj počne, da mi bo prišlo?" (klic na pomoč naše bralke)

16. 5. 2020
"Kako naj mu povem, kaj naj počne, da mi bo prišlo?" (klic na pomoč naše bralke) (foto: Profimedia)
Profimedia

Statistični podatek, da se manj kot polovica žensk med ljubljenjem s partnerjem prebije do orgazma, je strašljiv in zveni neverjetno. Zato se je vredno nad njim zamisliti in ga pogledati pod lupo.

Če si na smrt želite doživeti vrhunec s svojim izbrancem s penetracijo, pa do cilja še niste prišle, vedite, da niste osamljene in unikatne s tovrstnimi težavami.

V našem uredništvu se kopičijo elektronska sporočila in pisma, v katerih sprašujete, kaj je narobe.

Nekatere se pritožujete, ker sploh ne morete doživeti orgazma, druge zato, ker vam pride premalokrat in si želite pogostejših ‘odklopov’, tretje, ker vam je vrhunec vselej dosegljiv le z ročno ali oralno stimulacijo, nikoli pa med občevanjem.

Zato smo se odločili, da vam bomo skušali pomagati z napotki, ki naj bi vam potovanje v svet ekstaze olajšali ali sploh omogočili.

Obvladajte samo sebe

Še preden lahko s partnerjem zapojete v uglašenem duetu, morate obvladati solistično petje in se same povzpeti do najvišje note.

Za visoki C morate najprej spoznati svoj lastni vzorec intimnih odzivov. Za uspešno komunikacijo s partnerjem boste torej morale najprej vzpostaviti komunikacijo pri sebi. Logično, kajne? Zato začnite s samozadovoljevanjem.

Solistični vrhunec je najlažje doseči z draženjem klitorisa. Začnite z nežnimi krožnimi gibi in sčasoma večajte hitrost in moč pritiska.

Potem ko vas bo vaš prst pripeljal do ščemečega občutka, vam bo manjkal le še zadnji korak do velikega finala, to je do mišičnega krčenja, ki sproža valove užitka po telesu.

Ko boste izkusile prvi orgazem, si jih boste zanesljivo želele še več. “Vedno sem uživala v intimnostih, nikoli pa nisem vedela, ali sem doživela vrhunec,” je raziskovala 23-letna Lidija.

“Pogovorila sem se s prijateljico, ki mi je odločno zatrdila, da je moja negotovost očitno znamenje, da mi še ni prišlo. Podarila mi je vibrator in poskusila sem z njim. Prislonila sem si ga ob klitoris in v nekaj minutah sem doživela neverjetno eksplozijo v telesu. Šele takrat mi je postalo jasno, kaj je tisto, kar mi je dotlej manjkalo.”

Druga možnost za orgazem je draženje točke G. Naj na kratko ponovimo: točko G najdete kakih pet centimetrov globoko na sprednji vaginalni steni. Dražite jo z ukrivljenim prstom, podobno kot bi na daljavo vabile nekoga, naj pride bližje.

Morda vam bo občutek, ki ga bo sprožilo draženje, v začetku tuj, a kaj kmalu vas bo prevzela enkratna naslada, povsem drugačna od tiste, ki jo ponuja stimulacija ščegetavčka.

Ob tovrstnih poskusih se boste spoznale tudi z različnostjo občutkov, saj sta omenjena vrhunca čutno povsem drugačna.

Ni pomembno, kateri vam je ljubši, cilj takšnega raziskovanja in spoznavanja lastnega telesa je predvsem, da vam pride in da navadite svoje telo na vrhunce, ki jih boste dosegale na različne načine.

Zabavna predigra

Ko boste odkrile, kaj je tisto, kar sproža vašo eksplozijo, bo nastopil čas za družbo. Monolog zamenjajte z dialogom, skočite v posteljo s partnerjem. Vendar ne ustrelite takoj v sredino tarče. Za začetek pustite najbolj intimne dele ob strani in si privoščite temeljito predigro.

Eden od pomembnih vzrokov za izostanek orgazma pri ženskah je namreč prehitra penetracija, zato ne ravnajte kot bik, ki vidi izključno rdeče ogrinjalo in se vanj nesmiselno zaletava.

Začnite z draženjem in izhajajte iz dejstva, da vam ustrezno vzburjeno telo ponuja bistveno več možnosti, da prispete do želenega cilja.

Vašo noč D začnite z najljubšo fantazijo. Denimo, da vam je všeč nek slavni zvezdnik. Mirno si predstavljajte, da se namesto s svojim partnerjem po postelji valjate z njim. Tovrstno sanjarjenje ima najmanj dvojno prednost.

Predstave o ljubljenju s priljubljenim zvezdnikom vas bodo intimno vznemirile in povečale vašo vzburjenost, še bolj dobrodošla prednost fantazije pa je, da se boste ob njej sprostile in pozabile na moteče elemente, ki velikokrat kvarijo užitek.

Na primer, kakšno bo videti vaše telo v določenem intimnem položaju, kaj si bo partner mislil o vaših premajhnih prsih, bo morebiti opazil kakšno odvečno maščobo na bokih in podobno. Da ne govorimo o psihološki obremenjenosti, ali vam bo sploh prišlo.

“Fantu ne bi nikoli priznala, toda včasih, ko se poljubljava, imam pred očmi enega od svojih sodelavcev iz službe,” nam je zaupala 26-letna Stanka.

“Če ste pomislili, da sem nezadovoljna z najino zvezo, ste se zmotili. Imava se lepo, še na misel mi ne pride, da bi ga prevarala, pa tudi s sodelavcem, o katerem sanjarim, ne bi hotela imeti nič. Miselna zamenjava mi omogoča raznolikost, ki jo potrebujem, da se ne bi izgubila v enolični rutini. Sanjarjenje jemljem kot varen način, da si ‘prigoljufam’ dodatno razburljivost.”

Drug način, da se sproščeno pripravite na vrhunec, je tehnika dihanja. Začnite z nekaj plitvimi dihi, potem vdihnite globoko in zajemite zrak skozi nos, izdihnite pa skozi usta.

Takšen način kroženja zraka po vašem telesu bo s kisikom obogateno kri dovajal ravno v tiste mišice, ki imajo pri orgazmičnem krčenju največ dela, zato bodo postale bolj voljne.

Medtem ko boste ve opravile dihalne vaje, bo partner že nestrpno pripravljen na akcijo. Svetujemo vam, da pritisnete na zavore in upočasnite intimno vožnjo. Pomagate si lahko s številnimi drugimi prijemi, ki ne bodo zajezili toka dogajanja, za penetracijo pa se odločite šele takrat, ko boste nanjo povsem pripravljene.

“V posteljo se vselej spravim v spodnjicah in šele ko jih potegnem s sebe, mu s tem dam znamenje, da sem pripravljena na njegov vstop,” je svetovala 25-letna Marja.

“Preden se razgalim, se mi seveda mora temeljito posvetiti in se potruditi, da me primerno vzburi. Izpilil je tehniko oralnega draženja skozi tkanino spodnjih hlačk in priznati moram, da mu vselej uspe. Čipke mojih hlačk so dovolj tanke, da ‘prepuščajo’ dražljaje, a hkrati dovolj ‘debele’, da je stimulacija učinkovita, ne pa premočna.”

Vse opisane predseksualne posteljne igre (in še mnogo drugih) imajo ob osnovnem cilju, da vas vzburijo, še eno nalogo. V procesu vzburjanja lahko na najbolj učinkovit način pokažete izbrancu, kaj vas najbolj spravlja ob pamet in katere vaše erogene točke so najbolj občutljive. Skozi igro ga prijazno poučite, kako naj ravna z vami.

“Andreji je med ljubljenjem všeč istočasna klitoralna stimulacija. Očitno sem pustil njeno vročo točko vnemar in nekoč mi je to omenila. Nato mi je pokazala, kako se sama draži, kar je bilo zame enkratno odkritje. Najprej je bil že čez mejo razburljiv pogled na njo, ko se je pripeljala do vrhunca, potem pa sem se naučil še nekaj njenih drobnih posebnosti, in odtlej sem jo kot za šalo pripeljal do klitoralnega orgazma, medtem ko sem se s penisom zaganjal vanjo. Spoznanje je bistveno spremenilo najino seksualno uživanje in neizmerno sem ji hvaležen za odkritost,” se je razgovoril 24-letni Tomaž.

Odgrnite zastor

Potem ko sta predelala vse tehnike in prišla do točke, ko vas lahko vaš izbranec s poljubljanjem, z božanjem, ljubkovanjem in s šepetanjem zlahka dvigne nad raven zavestnega in vas spravi ob razum, bo napočil čas, da dvigneta odrski zastor in odigrata lastno umetniško-intimno predstavo.

Marsikdo pride do te točke, a se vseeno zaplete in izgubi v blodnjaku mnogoterih čutov in ovir. Odtod izvirajo tudi v uvodu zapisane strašljive statistične številke, da le manj kot polovici žensk pride z občevanjem. Morda boste zamahnile z roko in navrgle, da je pač čisto vseeno, ali vam pride z oralno ali ročno stimulacijo; da vam le pride. Le zakaj bi se potem ukvarjale še z vrhuncem kot rezultatom penetracije.

Imate prav, orgazem je orgazem in prav vseeno je, kako pridete do njega, a se vseeno splača ponuditi možnost tudi vrhuncu, ki ga prinese ‘klasična združitev’.

Ponujamo vam nekaj drobnih nasvetov, da razrešite najpogostejše težave.

Za istočasno klitoralno draženje v misionarskem položaju si podložite zadnjico z blazino, da bo dvignjena nekaj višje, ali pa lezite na rob postelje in spustite noge na tla.

S pokrčenimi koleni, ki bodo nekaj centimetrov pod ravnino vaših bokov, boste omogočile neposredno in bolj silovito draženje živcev v pelvičnem delu, kar bo izdatno povečalo vaše možnosti za vrhunec. Položaj ima še eno prednost: njegova pubična kost bo ob vašem ščegetavčku in ga bo stalno drgnila.

Druga učinkovita metoda je tehnika koitalne poravnave, o kateri smo že pisali.

Na kratko naj vas spomnimo nanjo z asociacijo, da se vaš partner v misionarskem položaju uleže nekaj centimetrov nad vašim intimnim predelom, zaradi česar znova dobi pomembno stransko vlogo pubična kost, ki je poravnana z vašim ščegetavčkom in ga nepretrgoma stimulira. Ob tem so za nameček zelo poenostavljeni vstopi penisa, kar pripelje do zmagovite kombinacije za oba.

Zadrege lahko razrešite tudi s točko G. Izberita enega od številnih položajev, ki so posebej prikladni za udar na eno najbolj občutljivih erogenih točk pri ženski. Izjemno primeren je pasji položaj, ki odpira neovirano pot do spužvasto strukturiranega klobčiča živčnih končičev točke G, z lahkoto pa mu boste omogočile dostop do omenjene tarče tudi, če ga zajašete, obrnjene proti njegovim stopalom.

Pomagate si lahko še z aktivnimi vaginalnimi mišicami, ki jih pri gibih navzdol sproščajte, v nasprotni smeri pa krčite. Na tak način boste istočasno stimulirale njegov penis in ob njem dražile svojo točko G.

Veliki izbruh

Orgazem je enkratno doživetje; zakaj se potem ne bi potrudila oba, da bi njegovo intenzivnost dodatno obogatila in ga dvignila na še bolj intenzivno raven? Eden od načinov, da bo vaš vrhunec podvojeno silovit, je, da vam partner istočasno draži klitoris in točko G.

Natašo takšna kombinacijo izstreli v rajski svet. “Do tolikšne blaženosti sva priplavala povsem naključno. Nekoč, ko sem se spet namestila zgoraj in je penis zadeval točko G natančno v središče, me je prešinilo, da je moj ščegetavček osamljen, ker ni v bližini ničesar, ob kar bi se lahko drgnil.

Kot bi zaslutil moje misli, je Miro položil roki na moje boke in se s prsti ustavil nad vagino. Bližina klitorisa ga je vzpodbudila, da je primaknil prst in me začel dražiti. Doživela sem že lepe vrhunce, a ta je bil do takrat brez primere. Hkrati sem čutila tisto znano ščemenje tako v točki G kot v klitorisu in v nekaj trenutkih sem izbruhnila v neobvladljivem orgazmu, ki ni bil le matematični seštevek dveh vrhuncev, ampak nekaj mnogo, mnogo več. Ponudil mi je povsem novo in skorajda pravljično dimenzijo doživljanja.”

Ko bo orgazem za vami, niti slučajno ne pomislite, da je vse opravljeno in da se lahko mirno obrneta vsak na svojo stran ter se predata zasluženemu in sproščujočemu počitku. Skrivnostni ključ, ki odklepa vrata neverjetnim izbruhom, je v glavnem duševne narave.

Vsaka ženska je zmožna doživljanja mnogokratnih vrhuncev, zato nikar ne zaspite na zmagoslavnih lovorikah, temveč si zadajte nalogo, da dosežete še več. Ne pozabite, da ostane ščegetavček v vzburjenem stanju še dolgo časa po orgazmu in da je pripravljen na nove dogodivščine.

Žal se mnogo pripadnic nežnejšega spola zadovolji že z enim izbruhom, najpogosteje zato, ker so prepričane, da je to največ, kar lahko dosežejo. Vendar je to prepričanje napačno in ženske zavaja.

Izraz mnokoratni orgazem ni seštevek več vrhuncev v enem, ampak serija vrhuncev, ki si sledijo v krajših ali daljših časovnih presledkih. Zato privoščita vašemu ščegetavčku le minuto ali dve počitka, preden ga bo vaš partner znova ‘naskočil’. To odkritje je močno spremenilo intimni svet 27-letne Manje.

“Po prvem orgazmu, ki mi je zameglil um, se Žiga še ni bil pripravljen umiriti in me izpustiti iz objema. Zamenjala sva položaj in jaz sem se povzpela nanj, tako da je bil nadzor nad draženjem v mojih rokah. Bila sem izjemno občutljiva, kar je bilo gotovo posledica razdiralnega vrhunca, zato sem se malo držala nazaj. Toda čez čas sem nehote znova ‘padla noter’ in v pičlih nekaj minutkah na svoje veliko presenečenje vnovič izbruhnila.

Z drugim vrhuncem sem prestopila začrtano duševno mejo svojih zmožnosti in spoznala, da omejitev ni. Sproščenost in želja ter ustrezni partner ponujajo neskončne možnosti in neštete odtenke doživljanja, ki jim ni in ni videti konca.”

Naučite ga ustreznih prijemov

Kako ga poučite, kaj je tisto, kar spravlja ob pamet vaše telo?

Kadar ni mogoča odkrita beseda, si lahko pomagate z nekaj majhnimi triki, ki vam bodo omogočili, da se bo naučil pravih potez, hkrati pa ga ne boste užalili, da ne ve, kaj dela.

Nekje sem prebrala

Tisto, kar si želite, da bi počel z vami, mu servirajte z uvodom “Nekje sem prebrala, slišala, prijateljica mi je povedala ...” Potem mu skrivnostno opišite, za kaj gre in predlagajte, da poskusita. Verjemite, da ne bo ostal ravnodušen.

Zavijte v lep paket

Pretirano občutljivost moških na kritiko lahko zaobidete z v privlačen paket aranžiranim komentarjem. Naredite zloženko iz pohvale, napotka in pohvale. Intimno navodilo naj bo približno takšno: “Obožujem, ko to počneš. Lahko greš malo bolj na levo? To, to mi delaj!”

Zabavna igrica

Omislita si intimno igrico vroče-hladno. Dovolite mu, da raziskuje vaše telo, ve pa ga vodite s podatki mrzlo, hladno, vroče in zelo vroče. Saj se še spomnite te iskalne igre iz otroštva, kajne? Moški so izvrstni učenci in zapomnili si bodo vse točke pod oznako zelo vroče.

Zapeljiv šepet

Ko boste želele, da kar koli spremeni, ali da se posveti zapostavljeni točki vašega telesa, ki vas v tistem trenutku najbolj ščemi, izšepetajte svojo željo z najbolj zapeljivim glasom, ki ga premorete. Učinek bo takojšen.

Napisala: Andreja Gorišek

Preberi še: OMG! Ne boš verjela, kaj je TA ženska 8 let počela pred seksom!

Priporočamo tudi: Te zanima, če je tvoja 'ta mala' LEPA (in kako bi morala izgledati)? To odgovarja ginekologinja