Je pomanjkanje 'veščin' med rjuhami opravičljiv razlog za KONEC (ali: kaj narediti, če ne zna seksat)?

A veš tisto, ko je popoln v vsem ... samo v seksu ne. 😅

Je pomanjkanje 'veščin' med rjuhami opravičljiv razlog za KONEC (ali: kaj narediti, če ne zna seksat)? (foto: Profimedia) Profimedia
16. 3. 2021

Si predstavljaš (ali pa se ti je to že zgodilo), da spoznaš moškega, ki je tako pameten, privlačen, zabaven in skrben, da ga nikoli ne želiš izpustiti iz rok? Ima pravzaprav vse, le ena stvar mu manjka – ne zna dobro seksat.

No, na tebi je, da se odločiš, ali bi mu vseeno dala priložnost zavoljo vseh drugih kvalitet ali pa mu boš zaradi katastrofalne izvedbe med rjuhami za vedno pomahala v slovo.

Ne počuti se krive

Ne počuti se krive, če analiziraš svojo zvezo na osnovi vajinega spolnega življenja. Pravzaprav ne smeš čutiti krivde v nobenem primeru, ne glede na to, kakšen je razlog za to, da ga želiš zapustiti.

In zapomni si: seks je pomemben del vsakega razmerja, saj spodbuja sproščanje endorfina, zaradi katerega se s partnerjem počutiš povezana, redni seks pa to še dodatno krepi.

Seks terapevt razkriva TRIK, kako se lahko s partnerjem med seksom (še bolj) povežeta

Komunikacija

Daj mu vedeti, da ti je všeč in da ima ogromno drugih kvalitet. V kolikor te muči seksualni del, se z njim o tem pogovori. To mu seveda skušaj povedati na kar se da subtilen način, da ga ne bi preveč užalila. Najprej mu povej, kaj vse ti je pri njem všeč, nato pa mu reci, kaj te ne zadovoljuje.

Razumel bo, da mu skušaš povedati nekaj pomembnega, komplimenti pa bodo vsekakor ublažili udarec. Poskusi biti specifična in mu povej le za eno ali dve stvari (v kolikor jih je več), ki ti niso všeč, sicer se bo počutil izkoriščenega.

"Kako naj mu povem, kaj naj mi počne, da mi bo prišlo?" (klic na pomoč naše bralke)

Njegova reakcija

Če bo sprejel tvojo kritiko in se bo začel bolj truditi, da bi te zadovoljil med rjuhami, je tvoj namen dosežen. No, v kolikor pa se (še naprej) ne bo trudil, to niti malo ni okej.

Pomeni, da mu ni mar za to, kaj ti je v postelji všeč. Če res ne bo nobene spremembe, potem bi morda res bilo dobro, da razmisliš o koncu zveze.

Preberi še: Ali je za moške občutek v vagini DRUGAČEN po tem, ko ženska rodi? (ODGOVOR strokovnjaka)

Priporočamo tudi: Se prvič lotevata ANALNEGA SEKSA? TAKO bosta to počela kot profesionalca!