"Odkar se je ločila, moja mami ves čas počne TO - počutim se nelagodno" (izpoved Slovenke)

11. 5. 2024
"Odkar se je ločila, moja mami ves čas počne TO - počutim se nelagodno" (izpoved Slovenke) (foto: Profimedia)
Profimedia

"Ker se mi mama smili, vse to prenašam, a vedno težje. Če bi lahko, bi se kar odselila ..."

"Letos bom končala gimnazijo. Šola mi ne dela težav. Imam pa težave z mamo. Z očetom sta se pred kratkim ločila in oče se je odselil k novi partnerici. V njune zadeve se ne bom spuščala. Priznam pa, da mi je kar odleglo, ker sem bila že sita njunega stalnega prepiranja. Z očetom imam normalne stike, živim pa z mamo. Zaradi vsega tega mi ni lahko in še mama mi dodatno para živce.

Saj razumem, da jo je ločitev vrgla iz tira. Njeno vedenje se je čisto spremenilo. Kar naenkrat je postala prava žurerka. Vem, da potrebuje sprostitev, glede na to, kar se je doma dogajalo in kako se je končalo. Moti pa me, ker se je kar vrinila v mojo družbo.

Ne spreglej:

Mislila sem, da se bo to dogajalo le izjemoma, in to se mi je zdelo še sprejemljivo. Zdaj pa se ji zdi že čisto normalno, da se mi konec tedna pridruži, ko rečem, da grem zvečer ven.

Poleg tega si je začela še izposojati moja oblačila. Zadnje čase je od živčnosti precej shujšala, tako da imava enako številko konfekcije. Ker se mi mama smili, vse to prenašam, a vedno težje. Če bi lahko, bi se kar odselila. Žal nimam nobene možnosti in je tudi med študijem ne bom imela.

Sicer je zelo prijetna in komunikativna oseba. Moja družba pravi, da je res kul. Malo pa se jim že tudi zdi čudno, ker je kar naprej zraven.

Počutim se nelagodno in nadzorovano, čeprav se ne vedem nič drugače kot takrat, ko ni prisotna. Želim ji dobro in da bi si opomogla, zato se bojim, kako bo reagirala, če ji povem, kar mislim. Čutim pa, da bom nekaj morala narediti, ker tako ne bo šlo več naprej," je na slovenskem forumu zapisalo obupano dekle.

"Takoj ji postavi svoje meje. Ti imaš svoj lajf, ona naj si pa najde prijateljice!" ji je odgovorila ena uporabnica.

Kaj bi ji pa svetovala ti?

Na omenjenem forumu se je sicer pred časom oglasilo še eno dekle z izkušnjo ločene mame. "Ne vem, na koga naj se še obrnem po nasvet /.../. Oče in prijateljice so že dali roke stran, psihologinja pa pravi, da brez njenega sodelovanja ne bo šlo. Gre za mojo mamo. Pred enim letom sta se z očetom ločila. Dejansko sta se razšla sporazumno in v prijateljskem odnosu. Par sta bila od šestnajstega leta, ona njemu prva punca, on njej prvi fant.

Oče je po ločitvi spoznal žensko, s katero imata kup skupnih interesov, gresta lepo počasi. Mama pa je druga pesem. Od dne, ko je ločitev uradna, ko jo je zapila s prijateljicami, je adijo pamet. Ker živiva v isti hiši, vidim in slišim več, kot bi si želela," je začela svojo izpoved v objavi, ki jo lahko v celoti prebereš TUKAJ.

Morda te zanima še: Poznaš pravilo 7-7-7? Vsak par, ki si želi srečno in dolgoletno razmerje, bi se ga moral držati

Preberi tudi: "Moj mož je pred poroko spal s 126 ženskami in takšen je najin spolni odnos" (resnična izpoved)

Novo na Metroplay: "Če ni iskric, zazveni alarm!" | Tjaša Perko