Bralka iskreno: "Mame, nehajte že iskati izgovore za ZANIČ partnerje in se raje naspite!"

"Povej mu, naj že spravi svojo zadnjico domov, se vstane sredi noči, poskrbi za VAJINEGA otroka in si prisluži pravico, da ostane poročen s tabo," je zapisala jezna avtorica! Se strinjaš z njo ali sploh ne? 🤔

Bralka iskreno: "Mame, nehajte že iskati izgovore za ZANIČ partnerje in se raje naspite!" (foto: Profimedia) Profimedia
28. 10. 2020

Pisateljica in mlada mamica Zawn Villines je s svojim zapisom povzročila pravo evforijo in ko ga boš prebrala, boš vedela, zakaj!

Razpisala se je namreč o nepoštenih odnosih med  partnerji po rojstvu otroka, vsem mamicam pa brez kakršnekoli glazure svetovala tole 👇: 

"V vsaki spletni starševski skupini, v katero sem včlanjena, prebiram enako!

Novopečene mamice se v svoji stiski zaupajo popolnim neznancem, kako zelo utrujene in izčrpane so, kako jih je nepoštena porazdelitev pri skrbi za otroka prizadela ter omajala njihovo vero v izbiro pravega partnerja.

Prav vsi problemi se začnejo v stilu: "Pravkar sem rodila, polovico noči preživim ob dojenju, zakaj moram ob tem še pripravljati večerjo in pospravljati, moj mož ali partner pa lepo gleda televizijo?"

In prav vsak nasvet, ki sledi, je enak: "Bodi nežna do sebe, ne moreš ustreči vsem, starševstvo je težko. Bla, bla, bla!" Teh pocukranih in 'zlajnanih' besed imam enostavno dovolj.

Ne vem, kdo vse mora to slišati, a tukaj je še moj nasvet: "Loči se od te lene riti takoj zdaj!"

To družbeno prepričanje, da moški naredi dovolj zgolj s tem, da vsak dan hodi v službo in si zaradi tega zasluži prednostni prosti čas, je mizoginija na steroidih. Dejstvo, da je njegova žena na svet prinesla novo življenje, ob tem pa jo je raztrgalo na polovico, je očitno v njegovih očeh in očeh družbe popolnoma zanemarljivo. 

Moški sploh niso nesposobni in leni, sama veš, da ko si sami nekaj zadajo, to brez problema naredijo. Nehajmo jih ujčkati, iskati izgovore za njihova dejanja in jih obravnavati, kot da ne znajo šteti do tri.

Povej mu, naj že spravi svojo zadnjico domov, se vstane sredi noči, poskrbi za VAJINEGA otroka in si prisluži pravico, da ostane poročen s tabo!

Če ima tvoj dragi ves prosti čas tega sveta, ti pa ne, če tvoj dragi ponoči sladko spi, ti pa se nisi naspala že od poroda, če tvoj dragi doma ne opravi niti enega hišnega opravila, ti pa za njim capljaš kot kuža in delaš vse, to ni naključje. Ne, draga moja, to ni nesreča.

Tvoj dragi točno ve, kaj počne. Zanj žal ni opravičila, kvečjemu si sama žrtev zlorabe v zakonu in zato nehaj zagovarjati tako zanič moškega!"

Povzeto po: Working Mother

Fotografije: Profimedia, GIPHY

Preberi še: "Imam afero s poročenim moškim, a skrbi me, da najino razmerje ne bo preživelo karantene"

Priporočamo tudi: TRIK: Če boš naredila TOLE, te bo oboževal vsak MAČEK (in ne, ni hrana!)