Hraniš kondom v žepu ali denarnici? Tega raje NE delaj (in ne, ne zato, ker bi se lahko preluknjal)

Tole je sicer bolj moška zadeva, a nate apeliramo, da svojemu dragemu preneseš sporočilo, ker sicer ...

Hraniš kondom v žepu ali denarnici? Tega raje NE delaj (in ne, ne zato, ker bi se lahko preluknjal) (foto: Profimedia) Profimedia
10. 6. 2020

Če lahko verjamemo ameriškim filmom, potem ima vsak moški pri sebi v denarnici ali v zadnjem žepu hlač zmeraj en kondom – kar tako, "za ziher".

A resnica je takšna, da tam kondomov reees ne bi smeli hraniti.

Denarnica in žep na hlačah sta namreč obupni mesti za hranjenje kondomov. Razlog za to sta trenje in temperatura.

"Vročina, vlaga, trenje in svetloba vplivajo na kvaliteto kondomov, zaradi česar so lahko ti manj učinkoviti," je za spletni portal Metro.co.uk povedala strokovnjakinja Karin O’Sullivan.

Tako denarnice kot žepi so pretoplo okolje za kondome, saj se nahajajo ob telesu in njegovi toploti, ki jo oddaja. Če pride kondom v stik s toploto, latekst postane bolj rahel, kar pomeni nevarnost, da bo počil.

Ko dodaš še trenje, kondomi postanejo še šibkejši. In prav pri zadnjem žepu hlač je veliko trenja, ko hodiš, se usedeš ali pa vanj shraniš še kaj drugega.

Preberi še:

Enako težavo bo imela denarnica, ki jo pogosto odpiraš – še posebej, če je kondom stisnjen ob kartice in denar.

Hkrati pa tvegaš tudi, da bo kondom prišel v stik s čim ostrim, kot so na primer ključi, to pa lahko naredi majhno luknjico, ki je na prvi pogled morda niti ne opaziš. In vsi vemo, kaj pomeni preluknjan kondom. 🥴

Žep in denarnica pa nista edini slabi mesti za shranjevanje kondomov.

Prav tako bi se morala izogibati kopalniškim omaricam (saj se tam lahko zadržuje vlaga), okenskim policam ali katerimkoli mestom z direktno sončno svetlobo, čevljem in nogavicam ter sprednjem predalu v avtu (zaradi vročine).

Najbolje, da kondome hraniš v temnejšem prostoru in na sobni temperaturi. Pa ne pozabita vsakič pred uporabo preveriti, če je morebiti rok veljavnosti že potekel!

Seveda v kolikor se odpravljaš ven z namenom, da bosta seksala, potem je okej, da za kratek čas daš kondom v žep ali denarnico, ampak ne hrani rezervnega tam dalj časa.

Na prvi pogled namreč lateks ne izgleda uničeno, lahko pa se zgodi, da vama med seksom kondom poči, kar prinese tveganje za neželeno nosečnost ali morebitne spolno prenosljive bolezni.

Gif: Giphy.com

Preberi še: Preveri, KAKO pogosto bi morala seksati glede na svoja LETA (se strinjaš s tem?)

Priporočamo tudi: Moški, v TEH DNEH bo tvoja draga 100 % ZA seks (ne izpusti priložnosti!)