"Do svojega 22. leta sem hlinila orgazme, in TO je razlog, zakaj sem jih NEHALA" (iskrena izpoved)

"Potrebovala sem več let, da sem spoznala, da hlinjenje orgazmov v resnici ..."

"Do svojega 22. leta sem hlinila orgazme, in TO je razlog, zakaj sem jih NEHALA" (iskrena izpoved) (foto: Profimedia) Profimedia
9. 1. 2022

Večino svojega mladega življenja sem hlinila orgazme, in to z čisto vsakim spolnim partnerjem, ki sem ga imela.

Ne vem točno, kako se je začelo, a vsekakor se spomnim, kdaj sem to prvič storila.

Stara sem bila 15 let in v zvezi s prvim resnim fantom, ki je prav tako bil oseba, s katero sem izgubila nedolžnost. Po prvih nekaj mesecih najine zveze sem na nek način padla v začaran krog hlinjena orgazmov.

S tem sem mu zagotavljala, da me je spolno zadovoljil, sama pa sem bila srečna z najinim intimnim življenjem, in vse to skupaj se mi je zdelo popolnoma normalno.

Ne znam opisati, zakaj, ampak pretvarjanje, da sem vsakič med seksom doživela orgazem, se mi je zdelo naravno.

Takrat sem bila še najstnica z zelo malo izkušnjami in si nisem vzela dovolj časa, da bi spoznala svoje telo. Ko se je naposled zveza končala, sem predvidevala, da se mi več nikoli ne bo treba soočiti z enostransko intimo. No, namesto tega se je težava nadaljevala vse do mojega 22. leta starosti.

Potrebovala sem več let, da sem spoznala, da hlinjenje orgazmov ne koristi ne mojemu telesu, ne moji seksualnosti, ne mojim intimnim razmerjem.

Na začetku je to bila moja majhna umazana skrivnost, ki sem jo skrivala pred partnerji. Nisem jih želela prizadeti, hkrati pa sem hotela, da se počutijo samozavestno. Ne gre za to, da me niso zadovoljili – imela sem se super in počeli so mnogo stvari, ki so mi ugajale. A namesto, da bi uporabila svoj glas in jih usmerila, naj poskusijo nekaj drugega, sem ostala tiho in se pretvarjala, da sem v pričakovanju najboljših orgazmov svojega življenja.

Sčasoma je to postal vzorec, ki se je pojavil vsakič, ko sem šla z nekom v posteljo.

Tolažila sem se s tem, da "morda pač lahko le sama sebe privedem do orgazma" in nadaljevala s tem početjem. To utemeljitev sem zmeraj uporabljala, ko sem bila v postelji z nekom novim. Dokler nisem pri svojih 21-ih začela hoditi s svojim trenutnim partnerjem. Takrat sem končno občutila svobodo, da lahko izrazim, kaj me v resnici vzburja.

Od samega začetka najinega razmerja mi je Jan* dal neposredno vedeti, da me želi seksualno zadovoljiti.

Zamahnila sem in mu podala svojo standardno razlago, kar pa ga ni odvrnilo od poskušanja. Pogovorila sva se o tem, zakaj lahko dosežem orgazem le s pomočjo samozadovoljevanja in počasi začela eksperimentirati.

Tekom najinih poskusov sem se naučila, da se velik del užitka pri seksu skriva v tem, da dejansko poveš, kaj ti je všeč. To je bilo nekaj, česar v resnici še nikoli prej nisem storila. Če mi je nekaj bilo všeč, sem mu morala povedati. Če mi kaj ni bilo prijetno, sva imela "varno besedo", ki sem jo lahko uporabila takoj, ko sem se počutila negotovo. Začela sva se pogovarjati po seksu in komentirati stvari, v katerih sva še posebej uživala.

Odločila sem se, da z Janom preneham s svojo navado hlinjenja orgazmov, saj sem želela uživati v najinih najbolj intimnih trenutkih.

On je bil oseba, ki mi je v trenutku pokazala, da mu je mar do tega, da me spolno zadovolji, in zaradi tega sem se odločila, da naredim spremembo. To sem dolgovala tudi sebi. Morala sem odmisliti idejo, da moram hitro doživeti orgazem. Sčasoma se spoznala, da potrebujem nekoliko dlje časa, kar pa ne pomeni, da bi se zaradi tega morala počutiti slabo, niti, da bi me moral kdo preganjati.

Seveda ta spoznanja niso prišla zlahka, ampak postopoma, s pomočjo medsebojnega potrpljenja in komunikacije. Prvič v življenju sem bila v iskrenem seksualnem razmerju in se počutila odlično. Ni mi bilo nerodno povedati svojemu fantu, kaj mi je všeč, kaj mi ni in česa si želim preizkusiti.

Kar mi je najbolj pomagalo, je bilo to, da sem si vzela čas, se osredotočila nase in se naučila nekaj o svojem telesu.

Hvaležna sem, da Jan ni želel sprejeti mojega že utečenega izgovora, da me nihče ne more privesti do orgazma. Izkazalo se je namreč, sem sama sebi odvzemala čas in potrpežljivost, ki sta bila potrebna, da bi partnerja tja usmerila.

Pri seksu sem zmeraj na prvo mesto postavljala partnerja in sebi le redko ponudila priložnost, da doživim orgazem.

Če si tudi sama zapadla v začaran krog hlinjenja orgazmov, ti polagam na srce, da skušaš svoje telo bolje spoznati in se začneš v spalnici jasno izražati, kaj ti je všeč. Obljubim ti, da ti ne bo žal.

Po predlogi Melisse Lee

*Ime je spremenjeno.

Preberi še: "Svojega fanta sem prevarala med študijem v tujini" (resnične zgodbe o varanju deklet)

Priporočamo tudi: Lahko pomanjkanje seksa sproži zgodnjo menopavzo? Strokovnjaki pravijo ...