"Dal si mi vedeti, da sem ljubljena, ko sem to najmanj pričakovala in preživljala najtežje trenutke"

9. 11. 2020
"Dal si mi vedeti, da sem ljubljena, ko sem to najmanj pričakovala in preživljala najtežje trenutke" (foto: Profimedia)
Profimedia

"Mojih demonov nisi ignoriral, nisi pogledal vstran. Namesto tega si me stisnil tesno k sebi in mi zašepetal, da boš ob meni ne glede na vse."

Zadnjič sem te gledala od daleč, ko si se nahajal v množici ljudi, in si mislila: "To mora biti tisto, kar vidijo drugi ljudje, ko te pogledajo – očarljivega, postavnega in vljudnega moškega. Nekoga, ki lahko v hipu naveže stik s tujcem, in za katerim se obračajo vse glave."

S te iste razdalje si odseval svojo mirnost in delček skrivnostnosti, kot bi bil ocean: miren na površju in skrivnosten v globini. To je bilo prvič, da sem te videla skozi oči tistih, ki te ne poznajo (dobro) in bilo je jasno, da ljudi privlačiš.

A ko sem te pogledala od bližje, sem te ponovno začela videti skozi svoje lastne oči. Začela sem videti veliko več kot samo tvojo zunanjo podobo, tisto, kar te naredi takšnega, kot si.

Začela sem videti trenutke, ki si jih preživel z menoj. Kako si mi med sprehodom položil roko na ramena. Videla sem, kako si mi dovolil, da sem ob kavi pojedla tudi tvoj piškot.

Videla sem sebe, kako na vrhu proge vlakca smrti na ves glas kričim, ti pa se mi smeješ. Videla sem vsa najina opoldanska poležavanja v postelji, samo jaz in ti in ves svet odzunaj.

Zaradi tebe sem občutila mnogo stvari.

Živčnost, ko sem te prvič malo bolje spoznala. Navdušenje, ko sem izvedela, da tudi ti enako čutiš do mene. Neracionalnost, ko si me opil s svojo ljubeznijo in pozornostjo. A najpomembneje je, da sem občutila, da sem ljubljena.

Dal si mi vedeti, da sem ljubljena, ko sem to najmanj pričakovala. V trenutkih, ko mi ni bilo zabavno in sem bila v skrbeh.

Življenje se mi je porušilo, zaradi česar sem se odmaknila, da bi te od tega zaščitila. A kljub temu si mi sledil. Borila sem se s svojimi demoni, ki so me vsak dan opominjali, da so še vedno prisotni. Nihče mi ni mogel pomagati, razen mene, in to sem vedela. A vendar si bil ob meni.

Mojih demonov nisi ignoriral, nisi pogledal vstran. Namesto tega si me stisnil tesno k sebi in mi zašepetal, da boš ob meni ne glede na vse. In točno to je razlog, zakaj te ljubim.

Čeprav sem se trudila ob tebi biti zabavno in brezskrbno dekle, si uspel videti, kakšna sem v resnici. Ujel si me v mojem najbolj ranljivem obdobju. A vendar si me v moje solzne oči, polne bolečine, pogledal s takšno odločnostjo, da si preplašil še moje demone. Zato te ljubim.

V takšnih trenutkih se počutim ljubljeno.

Čeprav so tudi marsikateri drugi trenutki resnično posebni, da si jih je vredno zapomniti. A vendar so prav takšni [zgoraj omenjeni, op. a.] tisti, ob katerih se počutim, da sva resnično povezana.

Resnično hvaležno in ljubljeno se počutim, ko te gledam tako od daleč. In resnično sem srečna, da sem prav jaz tista, ki je dobila priložnost pogledati pod površje in te spozati takšnega, kot si.

Po predlogi Kimberley Chung

Preberi še: "Oprosti, če sem te prizadela, a ni mi žal, da sem sebe postavila na prvo mesto." (iskrena izpoved)

Priporočamo tudi: "Tako sem svoje zlomljeno srce zacelila v samo 20 minutah" (resnična zgodba)