"Oprosti, če sem te prizadela, a ni mi žal, da sem sebe postavila na prvo mesto." (iskrena izpoved)

2. 12. 2019
"Oprosti, če sem te prizadela, a ni mi žal, da sem sebe postavila na prvo mesto." (iskrena izpoved) (foto: Profimedia)
Profimedia

"Nisi mogel razumeti, da ti nisi bil oseba, ki sem jo potrebovala. Potrebovala sem sebe. Žal mi je, če te je to prizadelo."

Naj najprej razjasnimo eno stvar: ljudje smo različni. Ljudje se spreminjamo in doživimo marsikaj. In včasih potrebujemo nekoga, ki bi nam stal ob strani in poskrbel, da nam ne spodleti.

No, včasih pa pridejo tudi trenutki, ki nas naučijo, kako se postaviti na svoje noge. In pri nama ni bilo nič drugače.

Želim si, da razumeš, da ne gre za to, kar si rekel ali naredil. Ni ti treba biti boljši. Ko sem te spoznala, sem vedela, kaj si želim, nato pa se je to kar naenkrat spremenilo.

Moja edina skrb je bila, da bi te potegnila s seboj navzdol. Ne razumi me narobe. Vse, kar sem ti kadarkoli rekla, sem resno mislila. In resnično sem si te želela. Pridejo trenutki, ko si te še vedno.

A tvoj pritisk v nekaj (zame) precej velikega, je bil premočan. Bilo je malo preveč in veliko prehitro. Resnica je namreč takšna, da se moram osredotočiti nase.

Imam težave, ki jih moram rešiti. So stvari, ki si jih želim, da jih ne bi storila. V srcu imam bolečino in marsikatero slovo. A namesto, da bi se oklepala tega, skušam ponovno najti sebe.

Ne moreš ljubiti nekoga, če nisi zmožen imeti rad samega sebe. In morda je bila moja napaka, da sem mislila, da boš to razumel. Nisi mogel razumeti, da ti nisi bil oseba, ki sem jo potrebovala.

Potrebovala sem sebe. Nobeno tvoje dejanje ali beseda ne bi spremenilo mojega prepričanja. In ja, žal mi je, če te je to prizadelo.

Moj namen nikoli ni bil, da bi te pustila v temi. A hkrati vem, da bi ti globoko v sebi zamerila, če bi ti dovolila, da me prisiliš v nekaj, kar nama ni bilo usojeno.

Morda se tistim, ki gledajo z druge perspektive, to sliši kruto in sebično. In mogoče tudi je. Četudi se še tako trudiš, tega ne moreš spremeniti.

Morda se ti je zdelo, da si me prebral. Resnica je, da se ti niti sanjalo ni. A jaz te ne morem naučiti, kako me preučiti na pravilen način. Ne morem te naučiti, kako razumeti moje srce.

Ne gre za to, da te nisem hotela spustiti vanj. Preprosto sem vedela, da iz nekega razloga ni pravi čas. Lahko bi ostala in se borila, ampak ti si že pri prvem znaku težav bil pripravljen oditi.

Preprosto si iskal odgovore in razlage na vprašanja, ki jih nikoli nisi postavil. Za katere nisi imel dovolj moči, da bi jih postavil.

Zato ne. Ne dolgujem ti razlage. Nisem ti dolžna narisati zemljevida svoje bolečine. Vseh trenutkov in spominov, ki te pravzaprav ne vključujejo. V resnici je obstajal razlog, zakaj te ni bilo.

Res je, kar pravijo. Da čas zaceli rane. Vem, da jih nekega dne več ne bom čutila niti malo.

A to se še ne bo zgodilo tako hitro. In ne glede na to, kako močno ti je bilo mar zame, sem spoznala, da moram samo sebe postaviti na prvo mesto.

Upam, da boš nekoč našel način, kako se s tem sprijazniti.

Po predlogi Josie Griffith

Preberi še: Strokovnjaki pravijo, da imajo ženske rade moške, ki izgledajo kot ... (omg, kaaaj??!)

Priporočamo tudi: "Po smrti partnerja se je moje življenje za vedno spremenilo, a spoznala sem, da ..." (osebna izpoved)

Novo na Metroplay: Martina Švab povsem iskreno o družini, medijskem svetu in organizaciji časa | Ob skodelici kave