Besna izpoved: "Dovolj imam tega, da ima moj mož 'očetovski privilegij'."

Se strinjaš z njenimi besedami, ki pravijo: "Tudi on je starš, ne pa otrokov osebni superheroj!"?

Besna izpoved: "Dovolj imam tega, da ima moj mož 'očetovski privilegij'." (foto: Profimedia) Profimedia
30. 11. 2021

Tako mama kot tudi oče sta seveda izjemno pomemben del otrokovega življenja, mnogim mamicam pa se zdi, da se jih obravnava veliko bolj nepravično kot njihove partnerje.

Svoje starševske frustracije je na papir zlila tudi mlada mamica Tanja (ime je spremenjeno), katere izpoved si lahko prebereš v nadaljevanju!

"Za vas imam zabavno zgodbico o 'očetovskem privilegiju'. Sarkazem na polno, seveda. Naj se predstavim. Sem Tanja in sem lastnica podjetja. Moj mož ima službo. Imam podjetje, moj mož ima službo. Do sem vse jasno, kajne? No, moje podjetje zahteva vsak dan enako količino moje pozornosti - ne glede na vikend, praznik ali najino odločitev, da začneva družino. Moje podjetje in moje stranke ne zanima, ali sem noseča ali ne. Računi morajo biti plačani, paketi odposlani, nove zaloge naročene in priprave na čarobni december so že v polnem teku.

No, prejšnji teden je moj mož imel prost dan in se je odločil, da mi bo v podjetju pomagal pri raznoraznih opravkih, zraven pa bo vzel tudi najinega sinčka, da sem lahko končno le malo sama. Ljudje, s katerimi je imel moj mož opravka, naju že zelo dobro poznajo, z njimi se sama srečujem skoraj vsak dan.

Nihče - ponavljam - nihče, mi še ni rekel, da sem dobra mama in se čudil nad tem, kaj vse zmorem. Mojemu možu so rekli, da je heroj. HEROJ!

Da ne bo kakšnega ne sporazuma - moj mož se z njihovimi besedami ni strinjal. Še več, ob prihodu domov ga je bilo sram. Bilo mu je hudo in spomnil se je, da je njegova sestra doživljala enake stvari.

Na srečo sta najini družini res zelo razumevajoči in se jima takšne razlike ne zdijo normalne. Vse to me je precej zbližalo tudi z njegovo sestro, ampak dajmo enkrat za vselej še enkrat razčistit eno stvar:

Moj mož ni junak. On je oče, samo starš, ki vsak teden dela isto sranje kot jaz!"

Se strinjaš z napisanim ali sploh ne?

Fotografije: Profimedia, GIPHY

Glasovanje za Cosmopolitan Influencer Awards 2021 se je pričelo in čas je, da oddaš glas svojim favoritom tukaj 👇:

Glasovanje za Cosmopolitan Influencer Awards 2021 je odprto (glasuj TUKAJ!)