6 tipov moških, katerim se v 2022 izogibaj v veeelikem loku (hvaležna nam boš!)

Še poseeeebej št. 6!!

6 tipov moških, katerim se v 2022 izogibaj v veeelikem loku (hvaležna nam boš!) (foto: Profimedia) Profimedia
19. 1. 2022

Če si ena tistih, ki si postavljajo novoletne zaobljube, pa še nisi v razmerju, bi morda morala na letošnji seznam uvrstiti še naslednjo: Letos se bom vsaj poskusila obvarovati pred zlomljenim srcem.

Tukaj je 6 tipov moških, ki sem jim vsekakor izogibaj, če ne želiš, da zgornja zaobljuba ostane le kup besed na listu papirja:

1. Tip, ki ne ve, kaj želi

Naj bo to leto tisto, ko se boš dokončno poslovila od polovičnih zvez, občasnih "fantov" in drugih nedefiniranih situacij.

Poslovi se od moških, ki ne želijo niti slišati za pogovor o tem, kje se trenutno nahajata. Tistih, ki izginejo in se ponovno pojavijo v tvojem življenju, ko sami to želijo. Tistih, ki so preveč nezreli, da bi bili pripravljeni na resno zvezo.

Tako LJUBI pravi moški (ne zadovolji se z manj od TEGA)

Pozabi na tipa, ki v tvoje življenje ne prinaša prav nič dobrega in le trati tvoj čas. Ja, vemo, s takšnim je odnos običajno najbolj vznemirljiv, a vendar nisi več 15-letnica in ne potrebuješ nekoga, ki bi tvoje življenje spremenil v pekel, brez da bi ti sploh kaj nudil. Zadnja stvar, ki jo potrebuješ, je da se nekdo s teboj poigra in te čustveno izčrpa.

2. Šarmer, za katerega upaš, da se bo spremenil

Tip, ki osvaja vse po vrsti in ki točno ve, kaj reči, da te v hipu osvoji, je še eden izmed tistih, ki se mu letos izogni. Namreč, njegov namen je le, da te spravi v posteljo. Vemo, težko se mu je upreti, ampak verjemi nam, da nisi edino dekle, ki uživa v njegovih zgodbicah.

Običajno namesto tega, da že ob prvem znaku, da gre za klasičnega "šarmerja", pobegneš stran od njega, narediš popolnoma nasprotno – sprejmeš izziv in upaš, da boš ti tista, ki ga bo za vedno spremenila. Letos naj bo drugače.

Zapomni si: Takšni moški se ne spreminjajo. Žal tukaj ni čarobnega gumba in na koncu bosta ostala le ti in tvoje zlomljeno srce.

3. Tip, ki želi spremeniti tebe

Tako, kot se ne bi smela spustiti v razmerje s tipom, ki ga želiš spremeniti, ne bi smela niti biti z nekomer, ki želi spremeniti tebe.

Drži se stran od moških, ki že imajo v glavi podobo svojega popolnega dekleta in od tebe pričakujejo, da izpolniš vsa ta pričakovanja.

Tvoj moški bi moral biti tvoj navdih, da postaneš boljša – tukaj ni dvoma. Vendar pa te ne bi smel siliti v nekaj, česar si ne želiš. Pazi se moških, ki skušajo nadzirati vse vidike tvojega življenja in te spremeniti v neko drugo osebo.

Oseba, ki te resnično ljubi, po prepiru nikoli ne bo storila TEGA

Moški, ki te ne sprejema takšne, kakršna si, si ne zasluži niti sekunde tvojega časa in pozornosti. Morda se boš na začetku želela nekoliko prilagoditi njegovim "zahtevam", a takoj, ko boš ugotovila, da si v vsem tem izgubila samo sebe, boš jezna tako nanj kot nase.

4. Tip, ki še ni opravil s svojo preteklostjo

V tvojih letih je praktično nemogoče najti moškega brez romantične preteklosti. Poleg tega pa verjetno ne bi niti želela biti z nekom brez izkušenj, ki bi ga morala naučiti prav vse, kajne?

No, eno je biti z moškim, ki ima za seboj nekaj razmerjih, popolnoma drugačna pa je situacija, če se spustiš v razmerje z osebo, ki ima nerazrešene zadeve s svojo preteklostjo.

Zadnja stvar, ki si jo želiš, je biti "druga vijolina", brez da bi se tega sploh zavedala. Njegova čustvena bremena bodo uničila vajino zvezo, še preden se bo dobro začela. Kar naenkrat se boš znašla sredi težav nekoga drugega, s katerimi nimaš nobene veze. Le kdo si pa to želi?

Zato te prosimo, ne spuščaj se v razmerje z moškim, ki je pravkar končal (dolgoletno) razmerje. Moškim, ki te bo le izrabil, da bi tako sebi kot svoji bivši dokazal, da je prebolel. Ali pa moškim, ki še zmeraj čuti nekaj do osebe iz svoje preteklosti.

Seveda vsega tega od začetka morda ne boš vedela. A vendar takoj, ko to spoznaš, ne porabi niti sekunde časa več za nekoga, za kogar ti je jasno, da z njim ni prihodnosti.

Ne glede na to, kako močno se boš trudila, se moraš zavedati, da gre za osebo, ki čustveno ni dostopna in ti ne more dati ljubezni, ki si jo zaslužiš.

Si resnično želiš biti z nekom, ki spi s teboj, a hkrati sanja o drugi ženski?

5. Negotov tip

Še en tip moškega, ki se mu je letos bolje izogniti, je tisti, ki ima ogromen ego, a hkrati izjemno nizko samopodobo. Takšen moški zgolj išče (naslednjo) žrtev, s katero bi pozdravil svoje negotovosti.

Pozor: Če tvoj moški počne te stvari, je zelooo NEGOTOV!

Že sam sebe ne zna imeti rad, kaj šele, da bi lahko resnično ljubil nekoga drugega. To je tip moškega, ki se ob vsakem tvojem uspehu počuti ogroženega in izrabi vsako priložnost, da te potisne navzdol, saj se le na tak način počuti bolje.

Namesto, da bi te podpiral kot pravi partner, te drži nazaj in uničuje tvoj smisel samovrednosti. Tako negotov moški nikoli ne bo mogel postati tvoj enakovredni partner. Namesto tega se bo zmeraj počutil manj vrednega in svojo negotovost skušal prekriti s tem, ko bo v tebi vzbujal prepričanje, da nisi dovolj dobra.

6. Tvoj bivši

In še zadnji tip, ki se mu nikar ne vrni v objem to leto, je tvoj bivši. Pusti preteklost tam, kjer spada – v preteklosti. Posveti se raje svoji svetli prihodnosti, ki te čaka.

Vemo, prepričana si, da ga še vedno ljubiš, ampak verjemi nam, to je zgolj zato, ker še nisi srečala osebe, ki je dejansko vredna tvoje pozornosti. Vsakič, ko začneš razmišljati o tem, da bi se vrnila k bivšemu, se spomni vseh razlogov, zakaj sta šla narazen.

Ne, nihče od vaju se ni spremenil, in ne, tokrat ne bo nič drugače. S tem boš zgolj podaljšala vajino agonijo za nekaj časa in vajino razmerje se bo končalo na enak način kot prejšnjič.

Namesto, da ponoviš napako in upaš na drugačen izid, začni letošnje leto na novo. Če bi ti bil usojen, bi še zmeraj bila skupaj.

Zato prenehaj z drugo, tretjo ali katerkoli že priložnostjo, saj si te očitno ne zasluži. V letošnjem letu si dovoli biti preprosto srečna!

Po predlogi Selme June

Preberi še: Ženska priznala, da z zaročencem seksata le 1x na LETO in razdelila splet (poglej, ZAKAJ!)

Priporočamo tudi: "Po smrti fanta sem ugotovila, da je v resnici živel skrivno (in sprevrženo) življenje!" (resnična zgodba)