Pozor: Če tvoj moški počne te stvari, je zelooo NEGOTOV!

Kako se prepričaš, če je moški, s katerim si v razmerju, negotov? Takole!

Pozor: Če tvoj moški počne te stvari, je zelooo NEGOTOV! (foto: Profimedia) Profimedia
28. 11. 2018

Ves čas ti pripravlja presenečenja, ti odpira vrata, pelje v vrhunske restavracije in ti daje komplimente. Neprestano ti govori, da ne more verjeti, da si z njim, saj si predobra zanj, in te obravnava kot princesko, kar ti seveda laska. Še posebej, če si bila v prejšnji zvezi z moškim, ki je bil popolno nasprotje.

Začneš že razmišljati, da je morda on tisti pravi, nakar se ta njegova prijetna pozornost spremeni v naporno obsedenost s teboj. Občutek imaš, kot da te sploh več ne ceni, ampak je postal posesiven in sčasoma ti to začne jemati vedno več energije.

Kako se prepričaš, če je tvoj moški negotov? Takole!

1. Veliko prezgodaj ti izpove ljubezen

Da nekoga spoznaš tako dobro, da mu izpoveš ljubezen, traja kar nekaj časa, in če ti že takoj na začetku reče, da te ljubi je to znak za rdeči alarm ... Še posebej, če pritiska nate, da mu to rečeš nazaj.

2. Govori ti, da mu pomeniš vse na svetu

Ti si njegov svet, središče njegovega vesolja, njegov razlog za življenje. Morda ti to sprva laska, a dejstvo je, da to lahko povzroča velik pritisk.

In kaj se zgodi, ko vama v razmerju "zaškripa"? Ko stvari niso več takšne, kot so bile in njegov svet razpade na polovico? To uniči tudi njega, saj si ti njegov svet.

3. Ves čas išče potrditev

Pogosto ti postavlja vprašanja, kot so "Ali me imaš kaj rada?" Ves čas si želi komplimentov in ko mu zagotoviš, da ti je všeč, ti ne verjame.

Vsakdo izmed nas rad sliši, da je ljubljen, privlačen, talentiran, lep, pameten in zaželen, vendar njegove potrebe to presegajo. Na splošno je zelo nesamozavesten, kar se kaže tudi v njegovih dejanjih.

4. Zasipava te s pozornostjo in darili

Seveda te na začetku vrže na rit, kako pozoren je. Sčasoma pa začneš dvomiti v njegova razkošna darila in pozornost. Ali ga k tem dejanjem spodbuja čista ljubezen do tebe ali pa si s tem želi kupiti tvojo pozornost in si zagotoviti, da ga ne boš zapustila?

5. Nima ne drugih (zunanjih) prijateljev ne interesov

Nikoli ne omenja svojih prijateljev, druži se samo s teboj. Prav tako nima hobijev in ali interesov.

Ko ni s teboj, pač sedi doma in razmišlja o tebi. Možno je, da je včasih celo imel prijatelje in hobije, čemur pa se je (najverjetneje) odrekel, da bi lahko vsako minuto svojega prostega časa preživel s teboj.

6. Ljubosumen je na tvoje prijatelje

Ko si s prijatelji, se dobiš s sodelavci na kavi ali greš s prijateljico po nakupih – bog ne daj, da bi imela platonsko prijateljsko razmerje z moškim – je ljubosumen. Takrat te ves čas kliče in ti piše sporočila, da te preveri.

Na začetku se boš morda zaradi vse te pozornosti (natančneje posesivnosti) počutila posebno in zaželeno, sčasoma pa te bo to začelo motiti.

7. Prepričan je, da še vedno nekaj čutiš do svojega bivšega

Kljub temu da sta se z bivšim razšla že pred leti in imaš nanj same slabe spomine, je pripričan, da ga še nisi prebolela.

S svojo negotovostjo bo sam sebe prepričal, da ga na noben način ne moreš imeti rada, zato bo edini "logični" zaključek ta, da si še vedno zaljubljena v bivšega.

8. Grozi ti, da te bo zapustil

Pogosto ti grozi, da te bo zapustil in ti govori, da se ne počuti zaželenega ali da misli, da ga sploh ne ljubiš. V resnici si ne želi končati razmerja, ampak le upa, da ga boš prosila, da ostane. Če boš to storila, bo to samo nahranilo njegov lomljiv ego. Če ne, pa bo naredil vse, da te ne bi izgubil.

9. Govori o svojih bivših in kako so ga varale

Po njegovih besedah ga njegove bivše v resnici nikoli niso ljubile. Prepričati te hoče, da je bil v preteklosti vedno on žrtev. Da ga nihče ni imel rad. Da so ga vse punce izkoristile in ga prevarale.

Lahko, da je to res in je ravno to razlog, zakaj je tako negotov. Lahko pa, da je to (zaradi negotovosti) vse samo v njegovi glavi.

10. Zalezuje te na družabnih omrežjih

Ves čas spremlja, kaj objavljaš, ti sledi in točno ve, kaj počneš v nekem trenutku. Morda se bo zelo razjezil, ko bo na Instagramu videl, kaj počneš, pa mu tega nisi povedala.

11. Preverja tvoj mobitel

Ko dobiš sporočilo, ti stoji za hrbtom in preverja, kaj si dobila. Lahko se zgodi, da te bo celo tako mimogrede vprašal, s kom si dopisuješ ali pa celo zahteval, da mu pokažeš.

Pogosto ima občutek, kot da nekaj skrivaš pred njim, če si na mobitelu, pa čeprav samo preverjaš svoj e-mail ali pa ti je mama ravnokar poslala fotografijo sveže spečene lazanje.

12. Prepričan je, da si mu nezvesta

Ves čas sumi, da ga varaš, te celo obsoja, da flirtaš z natakarjem, imaš afero s sodelavcem ali pa le iščeš nekoga boljšega.

Ni nujno, da ti ne zaupa. Tukaj gre bolj za to, da ima občutek, da ni dovolj dober zate.

13. Če ne moreš biti z njim ves dan, ga to razjezi/užalosti

Nekaj minut zatem, ko sta se po zmenku poslovila, ti že piše, da te pogreša. Spet, na začetku je ta pozornost prijetna, sčasoma pa postane napor.

Želi te videti vsak dan in se razjezi, če imaš v načrtu kaj drugega. Točno ve, kako ti povzročiti slabo vest, ko moraš delati, hiteti po opravkih ali se dobiti s prijateljico.

14. Na kritike je pretirano občutljiv

Ja, seveda nihče ravno ne mara kritik, a negotovi ljudje vzamejo tudi najbolj dobronamerno kritiko za slabo. Če mu boš priznala, da te "duši" in potrebuješ samo nekaj časa zase, bo to obrnil v prid sebi in na koncu boš kriva ti.

15. Njegovo razpoloženje je odvisno od tebe

Popolnoma normalno je in celo dobro, če smo dovzetni na razpoloženje partnerja, a pri negotovem moškem bo njegovo razpoloženje v celoti odvisno od tebe. Če boš vesela in ljubezniva do njega, bo dobre volje, v nasprotnem primeru (saj veš, vsak ima kdaj slab dan) pa bo žalosten in depresiven.

Njegovo obnašanje tako zate pomeni še večji pritisk, saj moraš vedno biti pozorna in paziti, da si ob njem dobre volje.

Po predlogi Dawn Marie pripravila: N. Š.

Preberi še: Na ta dan v letu se zaroči največ parov (in prihaja zelooo kmalu!)

Priporočamo tudi: Govorica telesa: 10 znakov, da flirtaš (čeprav se tega ne zavedaš)