Testirale smo valjček za obraz, in TO je naše resnično mnenje (+kako ga pravilno uporabiti!)

Gnetenje obraza ni le skrivnost do lepšega videza, temveč je tudi odličen način za zmanjševanje občutkov stresa in napetosti. Ne veš, kje začeti? Zate smo pripravili pregleden vodnik.

Testirale smo valjček za obraz, in TO je naše resnično mnenje (+kako ga pravilno uporabiti!) (foto: Promocijsko gradivo) Promocijsko gradivo
28. 2. 2021

Živimo v stresnih časih (se še spomniš 2020?), kar se med drugim odraža tudi na našem obrazu, saj obrazne mišice izza kulise zadržujejo veliko napetosti. Tu nastopi za nas relativno nov lepotni trend, in sicer masaža obraza. V resnici obstaja že tri tisoč let in se je začela kot del tradicionalne kitajske medicine.

Čeprav ne pomaga pri površinskih kožnih težavah, kot so akne, rdečica, zamašene pore in pigmentacija (za to se boš morala posvetovati z dermatologom), ponuja veliko koristi za kožo.

"Glavna prednost dnevne masaže obraza je odpravljanje napetosti in stresa v mišičnem tkivu. Prav tako odstrani toksine, pomaga pri otečenosti in zadrževanju tekočine ter izboljša prekrvavitev," pove Nichola Joss, priznana lepotna terapevtka.

"Obraz je sestavljen iz štiridesetih mišic," doda Inge Theron, ustanoviteljica vadbe za obraz Face Gym. "Zanj velja enako kot za druge mišice v tvojem telesu; bolj jih uporabljaš, bolj bodo napete in čvrste. Dnevna stimulacija mišic je ključna."

WoW! Poglej, kakšne škornje to pomlad nosijo MODNE vplivnice (+v Zari najdeš najlepše)

Po besedah Eilidh Smith, ustanoviteljice britanskega specialističnega salona za nego kože Skinwork, lahko masaža obraza pomaga pri sproščanju čustvene napetosti.

Najboljše je, da jo vključiš v svojo večerno rutino. Morda ti bo na prvi vtis delovala kot še ena izmed številnih obveznosti, vendar bo kmalu postala cenjen ritual za umiritev, ki se ga boš veselila. To bo čas, namenjen samo tebi, preden se potopiš v spanec.

Kako si pravilno zmasiraš obraz:

1. KORAK

Poskrbi za čistočo

Pred začetkom masaže si temeljito umij roke.

2. KORAK

Pozorno izberi izdelke

Lahko posežeš po oljih. Priporočljivi so izdelki, ki nimajo vonja in so nekomedogeni (ne zamašijo por), tako kot je npr. olje grozdja.

3. KORAK

Pripravi svoj obraz

Nanesi olje na dlani in jih nežno pritisni na lica, nato pa še na preostanek obraza. Z drsenjem nadaljuj vse od ušes, prek vratu in do nasprotnega ramena. Ponovi trikrat na vsaki strani.

Varnost na prvem mestu

Bodi previdna, da kože ne razteguješ, saj tako ustvariš nasprotni učinek od želenega. "Ko izvajaš vaje, bodi pazljiva na vse majhne pore in gube," svetuje Theronova. "Ustavi se, se ponovno namesti in poravnaj ter nadaljuj tako, da zgladiš vse majhne nepravilnosti in gube." Če je tvoja koža občutljiva za dotik, naredi manj ponovitev.

Obrvi

S kazalcem in sredincem ustvari srednje čvrst pritisk na začetku obrvi. Zadrži ga za sekundo, nato pritisni navzgor in navzven proti sencam. Ponovi trikrat.

Čelo

Eno roko postavi malce nad začetek roba lasišča. Štiri prste položi na vrh čela in jih (za)drži. Z drugo roko s pomočjo prstov čvrsto kroži po čelu, da zmanjšaš napetost.

Predel pod očmi

S tremi srednjimi prsti nežno in hitro tapkaj po zgornjih delih ličnic in vrečicah pod očmi. Za to ne potrebuješ valjčka iz žada, čeprav lahko dodatno pomaga pri zmanjševanju oteklin pod očmi.

LASJE: Tole je največji trend v 2021 - z vsemi namigi, kako ga nositi kot profesionalka

Desno lice

Desno roko položi na desno stran obraza. Kožo na licu rahlo povleci nazaj. Močno izdihni na levo stran in ponovi desetkrat. Kolikor je mogoče, se potrudi upreti raztezanju, ki si ga ustvarila s svojo roko. Ponovi na drugi strani.

Ustnice

Usta imej zaprta in s kazalci na vrhu ustnic ter palci pod njimi pritisni in drži. Nato raztegni ustnice navzven. Če so razpokane, preskoči ta korak ali nanje najprej nanesi vlažilno olje za ustnice (kot je Charlotte Tilbury Magic Lip Oil Crystal Elixir, 8 ml, 31,92 €) ali balzam (na primer Neutrogena Lip Care, 5 g, 2,90 €).

Brada

S kazalcem in palcem stisni brado vodoravno in navpično, da spodbudiš obtok.

Ti primanjkuje časa?

Zapomni si nekaj korakov in jih nato vključi v svojo večerno rutino. Če ne želiš uporabiti olj, le poskrbi, da tvoja vlažilna krema ne vsebuje silikonov, da se izogneš luščenju, ter je dovolj gosta, da se ne vpije v kožo pred zaključkom masaže.

Med obrvmi

Kazalec položi na valovito obrvno mišico, ki je med obrvmi, nato pa nežno pritisni. Dvigni in spusti obrvi desetkrat.

Notranji kotiček oči

S kazalcem ali prstancem rahlo pritisni v notranji kotiček očesa in se začni nežno pomikati navzven do zunanjega kotička na enak način, kot bi nanašala korektor – to bo pomagalo pri zmanjševanju oteklin okoli oči.

Sence

Položi kazalce na sence, nato pa kožo rahlo vleci proti robu lasišča. S sredincem nežno povleci predel pod očmi proti korenu nosu. Nato počasi nadaljuj vzdolž obrvi. Ponovi šestkrat.

TO je kratka pričeska, ki bo HIT prihajajoče pomladi in poletja (ti je všeč?)

Nos

Začni pri korenu nosu, nadaljuj z drsenjem navzven in navzgor proti robu lasišča. Ponovi šestkrat.

Levo lice

Iztegni roko prek glave in čvrsto položi štiri prste na nasprotno lice. Pritisni in povzdigni, za to pa si vzemi od pet do deset sekund. Za isti gib lahko uporabiš tudi zgornji del dlani. Ponovi na drugi strani.

Rob čeljusti

Odpri usta in položi štiri prste na rob čeljusti tako, da bodo kazalci najbližje tvojemu ušesu. Nežno pritiskaj navzven in navzgor z majhnimi krožnimi gibi, da sprostiš vso napetost.

Čeljust

Na vsaki roki naredi 'kremplje' s pomočjo kazalca in sredinca, nato pa z dlanmi, obrnjenimi navzven, začni drseti s členki od brade do konca čeljusti. Ponovi šestkrat.

Valjček na COSMO testu:

O valjčkih za masažo obraza čivkajo številni lepotni strokovnjaki in profili na Instagramu, zato smo se na uredništvu odločile, da na lastni koži preverimo ta opevani izdelek. Masažo obraza lahko namreč izvajaš tako z rokami, kot narekujejo navodila na prejšnjih straneh, ali pa si pri tem pomagaš z omenjenim lepotnim pripomočkom.

Anamarija Lukovac, izvršna urednica:

"Hladen dotik roževca, ki s pomočjo ličnega ročaja drsi po koži in vanjo vtira vlažilni serum, pričara občutek tega, da sta ti in tvoj obraz zares pomembna. Majhen lepotni ritual čuječnosti že navsezgodaj zjutraj. Opomnil me je, da moram biti do svoje kože nežna in prijazna."

Petra Cvelbar, art direktorica:

"Lepotni valjček me je prisilil, da ne spuščam negovalne rutine, kar se mi včasih zgodi. Všeč mi je, da je hladnejši od moje kože in jo zato prijetno osveži. Upam, da bom pri tej rutini vztrajala dlje, saj se mi zdi koristna za kožo. Mogoče bo, ko se bom spet lahko potikala po koncertih, super budilka za moj obraz, če bom pripomoček pred tem dala še v hladilnik."

Ajda Gregorc, urednica lepote in novinarka:

"Prvo snidenje z njim je postreglo z zdravo rdečico, ki spominja na tisto po opravljeni vadbi ali nepričakovanem komplimentu. Kot posebej priročen se je ob jutrih izkazal manjši valjček, saj rahlo ublaži videz zabuhlosti pod očmi. Zaradi valjčkanja sem v svojo lepotno rutino spet povabila šipkovo olje, ki je svojo hvaležnost pokazalo s čistejšo povrhnjico. Dvojna zmaga."

Maja Sotošek, urednica mode:

"Na samem obrazu pripomoček (še) ni pustil opazne razlike, kljub temu pa ponuja izvrstno izhodišče za umiritev duha in spodbuja idejo celostnega pristopa do lepote. Nanj gledam kot na dobrodošlo in cenovno dostopno nadgradnjo lepotne rutine, ki pa je toliko učinkovitejša, če so njeni osnovni izdelki premišljeno izbrani. Kakovosten serum bo tako z njim le še boljše opravil svoje delo."

Neja Drozg, pomočnica urednice in vodja projektov:

"Čarobne moči, da odstrani podočnjake, ki so posledica bedenja pozno v noč, sicer nima, kljub temu pa sta me med uporabo prijetno presenetila njegovo brezhibno prileganje strukturi obraza ter hladilni učinek. Slednji je moje misli za hip ponesel v brezskrben objem izurjenih rok moje kozmetičarke in me prijazno opomnil, da je skrb za zdrav videz ključnega pomena." 

Nina Vidrih, urednica fotografije in novinarka:

"Valjčkanje se niti približno ne znajde na moji vsakodnevni 'to do' listi, zato zamujeno rutino najpogosteje nadoknadim ob koncu tedna, ko si privoščim mini spa. Ta vključuje nežni piling, masko v lističu in valjčaknje, da vse sestavine iz maske kar najboljše prodrejo v kožo. Moja najljubša poteza z njim je spodbuditev prekrvavitve od sredine obraza proti temenu in nato vzdolž po vratu."

Po Predlogi Kate Pasola

Prevedla In Priredila Ajda Gregorc,

Fotografije: Shutterstock, Osebni arhiv, promocijsko gradivo