LASJE: Tole je največji trend v 2021 - z vsemi namigi, kako ga nositi kot profesionalka

Pred vsakim obiskom frizerja neumorno brskaš po Instagramu in občuduješ dekleta, ki ponosno nosijo frufru? Če ti je ta frizura noro všeč, pa se za striženje še nisi opogumila, si preberi naše nasvete, ki ti bodo v veliko pomoč, da boš z novim videzom zagotovo očarala.

LASJE: Tole je največji trend v 2021 - z vsemi namigi, kako ga nositi kot profesionalka (foto: Profimedia) Profimedia
24. 2. 2021

Velika prednost frufruja je zagotovo to, da lahko izbiraš med neskončnim številom različnih slogov. Kratek frufru, frufru ob strani, zavesice, polni frufru ... možnosti je ogromno. Eksperimentiraj in se ob tem zabavaj - navsezadnje gre le za lase, ki bodo zelo hitro spet zrasli. 

Če si še vedno neodločena in te skrbi, koliko vzdrževanja boš morala nameniti novi pričeski, beri naprej.

Ponujamo ti nekaj nasvetov, da bo tvoje življenje s frufrujem lažje

1. Polni frufru ni (vedno) tvoj prijatelj

Seveda ta drzni videz pristaja veliko ljudem, vseeno pa je treba upoštevati obliko obraza.

Pravi hit je v resnici stopničasti frufru, ki se lepo zlije z ostalimi lasmi. Prameni različnih dolžin bodo čudovito uokvirili tvoj obraz in ti zelo olajšali jutranjo rutino. 

2. Poišči ravnovesje med pregostim in pretankim

Zdelo se ti bo, da gre za pravo umetnost in znanost, vendar se boš med preizkušanjem različnih stilov največ naučila iz lastnih napak. Pred naslednjim obiskom frizerja vseeno razmisli, kakšen frufru si želiš.

Ti iskanje po torbici ne gre od rok? TO je trik, ki ti bo olajšal življenje! (TOP nasvet Marie Kondo)

Ko sedeš na vroči stol, frizerja prosi, naj striže počasi, da boš lahko ocenila, kako redek oziroma gost naj bo. Priporočam ti, da se držiš zlate sredine. To, kako lahko bo takšen frufru obvladljiv, ti bo spremenilo svet.

3. Pripravi se na pogoste obiske salona

Če imaš frufru, moraš sprejeti tudi veliko vzdrževanja, ki pride z njim. Tvoj frizer ti bo morda ponudil celo brezplačno striženje frufruja. Te ugodnosti nikakor ne pozabi izkoristiti. Prosim te le, da se upreš poseganju po škarjah, saj boš to sicer zelo obžalovala.

4. Zberi vse mini pripomočke za lase

Namesto običajne krtače za lase raje uporabi malo okroglo krtačo. Konice frufruja posuši navzven, srednji del pa rahlo navij za dodaten volumen. Tudi če so tvoji lasje naravno valoviti in včasih naravnost brez nadzora, ta tehnika nikoli ne odpove.

Še ena stvar, ki jo nujno potrebuješ, je mali likalnik za lase. Z njim boš poskrbela za urejen in eleganten videz. Ko bo frufru nekoliko neubogljiv, boš z njim zagotovo lahko rešila dan.

Uporabiš lahko enako metodo kodranja kot z okroglo krtačo, vendar ne pozabi nanesti zaščite pred vročino. Če se ti zdi frufru neurejen, si lahko z likalnikom celo pomagaš, da za kakšen dan prestaviš neprijetno pranje.

5. Uporabljaj suhi šampon in sponke za lase

Čeprav je to s frufrujem težje izvedljivo, se poskušaj izogibati prepogostemu umivanju las, da ne odstranjuješ njihovih naravnih olj. Prevelika količina suhega šampona je sicer velik NE, če pa ga boš uporabljala zmerno, ti je lahko zelo v pomoč.

TO je kratka pričeska, ki bo HIT prihajajoče pomladi in poletja (ti je všeč?)

Uporabiš ga lahko tudi po tem, ko si umiješ lase in želiš frufru oblikovati. Rahlo ga poškropi pri koreninah las in tako bo frufru ves dan živahen in svež. 

Še en pomemben nasvet: navadi se, da si vsako noč frufru s sponkami pripneš stran s čela. Zahvališ se mi lahko kasneje. ;)

6. Naj tvoj frufru živi

Ob toliko vrstah frufruja, med katerimi lahko izbiraš, skupaj z različnimi tehnikami oblikovanja, se lahko hitro počutiš preobremenjeno. Frufruju se moraš zavezati.

To nima nič skupnega s tvojimi lasmi, ampak s tvojo miselnostjo. Sprejmi občasni kaos in se nauči imeti rada svoj frufru tudi takrat, ko ni popolnoma na svojem mestu. Hitro boš ugotovila, da ti v vzdrževanje ni potrebno vlagati toliko napora.

Fotografije: Profimedia