"Sestra bo svoji sedmošolki plačala TO - menda jih imajo vse sošolke!" (zapis zgrožene Slovenke)

"Ali sem res čisto za časom? A je zdaj res normalno in nujno v sedmem imeti ..." se sprašuje zgrožena teta. 🙄

"Sestra bo svoji sedmošolki plačala TO - menda jih imajo vse sošolke!" (zapis zgrožene Slovenke) (foto: Profimedia) Profimedia
1. 2. 2023

"Nečakinja hoče umetne nohte, menda jih imajo vse sošolke. Sestra ji verjame in ji bo to plačala, da ne bo revica edina brez. Jaz sem malce bolj v letih, pa ne verjamem vsega, kar slišim. Ali sem res čisto za časom? A je zdaj res normalno in nujno v sedmem (!!!!!!!) imeti umetne nohte? In ja, maskaro je imela že pri devetih letih," je na priljubljenem slovenskem forumu zapisala zgrožena teta.

Kakšne so izkušnje ostalih uporabnikov? Medtem ko nekateri pritrjujejo, da je to praksa tudi na šolah njihovih otrok ...

"Verjamem, da imajo, sem videla od moje sošolke, črne pod očmi in nohte rdeče, kot da je stara 25 let. Eno z leve, eno z desne. Ja, moderna vzgoja, kaj čemo. Le kaj bodo dale nase v srednji šoli. Tega pri moji ne dovolim, na srečo ji te stvari niso pomembne. Ne, definitivno ni normalno to za osnovno šolo. Osnovne šole bi morale poostrit kodeks oblačenja in ličenja."

Si vedela? Te lastnosti si podedovala od MAME in te od OČETA

"Moja je v 7. razredu, pa imajo vse nohte, in to take kremplje, da ne vem, kako lahko sploh kaj delajo z njimi. Moji ne dovolim, pa je edina, ki jih nima, tudi na solarij že hodijo mulke in na podaljške, trepalnice /.../"

"Pri sinu imajo tudi vse že nohte (9. razred) in hodijo vsak mesec na manikuro v salon, mame plačajo /.../"

... pa jih večina poroča, da je pri njih to prej izjema kot pravilo.

"Nečakinji (14 in 16) nimata ne umetnih ne nalakiranih nohtov, imata pa zelo naravno lepo mamo, ki se zna urediti okusno in s stilom brez umetnih dodatkov. Naučite svoje otroke, da so samozavestni in da cenijo sebe!"

"Pri nas v 8. razredu nobena deklica nima umetnih nohtov. Je pa verjetno odvisno od razreda."

"Pri nas so umetni nohti bolj izjema."

"Moja hčerka je v 7. razredu. Nobena se ne lišpa, nobena nima umetnih nohtov. Pa gre za eno izmed LJ OŠ."

"Imam otroke te starosti. Nobena nima umetnih nohtov, zelo redke si jih občasno lakirajo. Lase si barvajo 1-2 na razred. Make up si baje ene naredijo na wc-ju v šoli. Tvoja sestra je naivna. Pač otroci so polni fint, da bi prišli do zaželenega."

Če boš OBRVEM naredila TO, boš popolnoma spremenila svoj obraz (TRIK, ki je obnorel splet)

"No, vsa dekleta jih nimajo. Moja hči je v 2. letniku, pa jih še ni imela. Ima kar nekaj prijatelic, pa nobena še ni imela umetnih nohov. Sin je v 9. razredu in kolikor vem, tudi njegove sošolke nimajo umetnih nohtov. Pa nismo doma nekje v hribih. Smo ven iz Lj, a hči hodi v Lj v šolo in tudi večino prijatelic ima od tam. Mislim, da pri mladih umetni nohti in pa nalakirani nohti več sploh niso aktualni. Tudi, kolikor vidim, se ne ličijo toliko, kot so se pred 20-30 leti."

"Pa kam gre ta narobe svet?!?!? Sama sem mama trem hčerkam, ki hodijo v 5., 7. in 9. razred OŠ, in nikoli mi niso niti pisnile kaj o make up-u, umetnih nohtih ipd … ker vedo, da dokler bodo hodile v OŠ, jim tega ne bom dovolila, pa me prav nič ne zanima, kaj imajo njihove sošolke. Povedala sem pa jim, da naj same sebe cenijo takšne, kot so v 'realnem svetu', ker nikoli ne bodo naravno takšne, kot so na fotki s 'filtri'. Jaz tega 12/13-letni punci v 7. razredu OŠ definitivno ne bi dovolila. S temi geli, laki, … pa naredi več škode kot koristi svojim nohtom."

Kljub temu pa so se našli redki, ki 'umetne nohte' pri teh starostih podpirajo pod določenimi pogoji.

"Če ocene štimajo in je pridna v šoli ter doma, ne vidim razloga, da jih ne bi imela, če jih imajo vse. Bi pa se jaz prepričala, če imajo res vse, ne pa recimo dve, tri, po katerih se nečakinja zgleduje. Počakaj jo enkrat pred šolo, pa boš vidla, koliko jih ima dejansko nohte. Meni je tudi moja govorila, da imajo vsi najnovejše iphone, samo ona ne, no, sem malo raziskala, pa videla, da imata mogoče dve sošolki, ostale pa isti rang kot naša, tako da ni vse za verjet."

Kaj pa o tem meniš ti? 😳

Našle smo CENEJŠO različico maskare, ki jo Kim K. uporablja za učinek XXL trepalnic