TO božansko čokoladno TORTO boš v PONVI pripravila v 20 min (HUD RECEPT naše pripravnice)

Si prava sladkosnedka, a za pripravo zahtevnih sladic nimaš volje in časa? Ponujamo ti odlično rešitev - božansko čokoladno torto boš pripravila kar v ponvi, v kuhinji pa boš preživela le 20 minut. 

TO božansko čokoladno TORTO boš v PONVI pripravila v 20 min (HUD RECEPT naše pripravnice) (foto: Profimedia) Profimedia
9. 2. 2021

Med pripravo čokoladne torte ne boš zamazala veliko posode in zanjo ne boš porabila celega dneva, boš pa z njo zagotovo navdušila vse čokoholike in nenapovedane obiske.

Za 4 porcije potrebuješ: 

70 g masla

50 g čokolade v prahu

60 g sladkorja v prahu

1 jajce

30 g moke

60 ml mleka

4 g pecilnega praška

4 g sode bikarbone

1 JŽ vanilijevega ekstrakta

Postopek

Po celotni ponvi najprej enakomerno razporedi stopljeno maslo. Najbolj enostavno ga lahko stopiš v mikrovalovni pečici. Segrevaj ga v krajših intervalih in vmes večkrat premešaj.

RECEPT: V TE fit čokoladne kroglice se bo zaljubil VSAK (BREZ peke, narejene v 10 min)

Maslu dodaj čokolado v prahu in dobro premešaj. Ko se sestavini povežeta, dodaj sladkor v prahu in jajce ter ponovno zmešaj, da dobiš enotno zmes.

Dodaj še preostale sestavine - moko, mleko, sodo bikarbono, pecilni prašek in vanilijev ekstrakt ter še zadnjič dobro premešaj, da se vse sestavine združijo.

Ko nastane gladka čokoladna zmes, jo lepo razporedi po dnu ponve. Pokrito pri nizki temperaturi peci na štedilniku 20 minut. Z zobotrebcem preveri, ali je torta pečena. Če se nanj ne nalepi čokoladna zmes, je torta pripravljena.

Postrezi jo svojim gostom in požela boš same pohvale. Zraven lahko postrežeš kepico sladoleda, stepeno sladko smetano ali malinov pire. Možnosti so neskončne, recept lahko popolnoma prilagodiš svojemu okusu.

To enostavno torto lahko pripraviš res kadarkoli, ko si zaželiš nekaj sladkega, saj ti priprava ne bo vzela nič več časa kot prebujanje ob dobri jutranji kavi ali malo daljši tuš. 

Dober tek!

Njamiii! Poskusi te TOP zdrave čokoladne piškote iz le 4 sestavin (RECEPT)

Fotografije: Profimedia