Ufff, raziskava pokazala, da TA letalski prevoznik v resnici sploooh ni tako poceni (se ti je to že zgodilo?)

Kakšne pa so tvoje izkušnje s to letalsko družbo?

Ufff, raziskava pokazala, da TA letalski prevoznik v resnici sploooh ni tako poceni (se ti je to že zgodilo?) (foto: Profimedia) Profimedia
19. 9. 2023

Od dodatnega prostora za noge do dovoljene količine prtljage in rezervacij sedežev, lahko se zdi, da so skrite pristojbine vseprisotne, ko gre za rezervacijo leta.

Toda katere evropske letalske družbe imajo največ skritih pristojbin, s katerimi zaslužijo?

NetVoucherCodes je identificiral te ključne krivce tako, da je sestavil seznam letalskih prevoznikov, izbral poti za vse, ki so leteli na isti dan (približno enako razdaljo) in izračunal, koliko pristojbin je bilo dodanih ceni vozovnice, poroča Metro.

In rezultati so prispeli.

To je morda šok za mnoge, vendar je bil Ryanair imenovan za najslabšega glede skritih pristojbin – in to za precejšen znesek.

Z ročno torbo, 20 kg oddane prtljage, izbiro sedeža, hitrim pasom in zavarovanjem se je cena leta zvišala za neverjetnih 344%.

Wizz Air je zasedel drugo mesto, saj so se skupni stroški letov po teh dodatkih povečali za 273 %, sledi mu easyJet na tretjem mestu s 170-odstotnim povečanjem.

Če želiš zmanjšati stroške pri rezervaciji, je eden najboljših načinov ta, da ne izbereš sedeža. Čeprav 90 % letalskih družb vključuje to možnost za doplačilo, ti bodo nekatere omogočile izbiro sedeža po začetku 24-urnega obdobja za prijavo.

10 letalskih družb z največ skritimi pristojbinami:

  1. Ryanair
  2. Wizz Air
  3. easyJet
  4. Air Europa
  5. Vueling
  6. Jet2.com
  7. Finnair
  8. Norwegian
  9. British Airways
  10. Lufthansa

Preberi še: "Večerja mame v domu. To je za prašiče napol pečen in mrzel kompir. In to je 950€. Ne me je*at."

Priporočamo tudi: Analni spolni odnos: Gre za bolečino ali užitek? (TAKO so to doživljale naše bralke)